Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Miten valmistaudun Kilimanjaron valloitukseen?

Kaupallinen yhteistyö: Kili Ascents

Huomenna aamulla lennän taas Tansaniaan. Tällä kertaa tavoitteena on Kilimanjaron valloitus. Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori Tansaniassa Kenian rajan välittömässä läheisyydessä. Sen korkein huippu on 5 895 metriä. Kilimanjaro koostuu kolmesta tulivuoresta, joista vain yhdellä on toimintaa.  Kilimanjarolle pitäisi olla melko helppo kiivetä, siksi uskaltaudun lähtemään matkaan vaikka kokemusta näin korkeista paikoista ei vielä olekaan. En ole valmistautunut Kilimanjaron valloitukseen oikeastaan kummemmin vaikka se on ollut pitkäaikainen haaveeni. Pakkailen tänään tavaroita rauhassa ja oikeastaan ainut hankinta minkä olen matkalle tehnyt ovat Meindl -vaelluskengät, joita olen pikkuhiljaa ajanut sisään.  Täytyy myöntää, etten ole siis ehtinyt valmistautumaan juuri ollenkaan nimittäin matkalle lähtöä on edeltänyt melkoinen työputki ja vaelluskenkien hankintakin jäi ihan viime metreille. Onneksi muut retkeilyvarusteet ovat jo ennestään kunnossa. Henkistä vahvuutta olen yleisesti kehittänyt koko elämäni, sitä saatetaan tarvita varsinkin huiputuksen aikana.

KIlimanjaron valloitus on pitkäaikainen haaveeni

Kilimanjaro ja sen ympärillä oleva maasto on minulle erityisen tärkeä, nimittäin isäni takapihalta Moshista voi nähdä Kilimanjaron huipun pilvettömällä säällä. Jo vuodesta 2010 eli kymmenen vuotta sitten aloin haaveilemaan valloituksesta. Tansanian matkoilleni on kuitenkin yleensä kuulunut paljon ohjelmaa perheen kanssa, sekä Sansibarin rantaloma niin siksi Kilimanjaron valloitus on saanut aina odottaa.  Reitiksi on valikoitunut pisin ja kuulema kaunein Lemosho-reitti. Lemosho-reitti on sekä yksi kauneimmista että yksi uusimmista Kilimanjaron huipulle vievistä reiteistä. Tällöin on myös eniten aikaa sopeutua korkeuseroihin. Matkalla ollaan 8 päivää ja 7 yötä.  Matkalla on mukana kantajat ja oma kokki, jotka kulkevat edellä ja pystyttävät leirin aina yötä varten.  Itse tarvitsee kantaa vain ja ainoastaan päiväreppu. Matkan mahdollistaa minulle ystäväni Fredyn yritys Kili Ascents.

Mitä pakkaan mukaan Killimanjaron valloitukseen?

makuupussi lämmin, neljä vuodenaikaa

otsalamppu

rinkka 65l

päiväreppu

vedenpitävä takki + housut

toppatakki

1 fleece

2 pitkähihaista paitaa

3 t-paitaa

vedenpitävät housut + toppahousut

legginssejä x3

parit vaellushousut

shortsit

lämpökerrasto

 alushousuja, muutama urheilutoppi/rintsikat

hattu ja pipo

villasukat, vaellussukkia

merinovilla Buff

käsineet, ohuet ja paksut

vaelluskengät

tossut joita voi käyttää leirillä

säärystimet

aurinkolasit

 rinkkasuoja

vesipullo

vesipullo iso

aurinkovoidetta

huulirasva

ensiapupakkaus

käsidesi

whipseja

pyyhe

vessapaperi

 

Lisäksi pakkaan mukaan vara akkuja, 1 joka iso joka riittää kuuteen lataukseen ja pienempi. Korkeakalorista syötävää, energiapatukoita, pähkinöitä jne. Elektrolyyttijauhetta, lääkkeet (malaria, särky, ripuli, vuoristotautilääkkeet ym.) henk. koht. tavarat. Tansaniaan tarvittavat rokotukset ovat oltava kunnossa ja Tansanian shillinkejä voi tarvita lähtiessä.

Kuvat lähtöpaikalta Kilimanjaron juurelta. Toukokuu 2019

Siinä varmasti tärkeimmät. Jatkan pakkailua ja huomenna lennän Frankfurtin ja Etiopian kautta Dar es Salaamiin. Siellä olen hetken sisarusteni kanssa ja kymmenes päivä matkaan Moshiin Kilimanjaron juurelle isäni luo. 13.1. alkaa vuoren valloitus, josta palaan takaisin 20.1. Sen jälkeen minulla on vielä yhdeksän päivää lomaa, tuolle ajalle ei ole vielä mitään suunnitelmia.

Lue koko sarja:

KILIMANJARO – MILTÄ TUNTUI KIIVETÄ AFRIKAN KATOLLE OSA 1

Kilimanjaro – Miltä tuntui kiivetä Afrikan katolle osa 2

Kilimanjaro – Miltä tuntui kiivetä Afrikan katolle osa 3

MITEN VALMISTAUDUIN KILIMANJARON VALLOITUKSEEN

 

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Kaupallinen yhteistyö: Kili Ascents

4 kommenttia

 1. myprojectisme kirjoitti:

  Kuinka siistiä ??

 2. Cheri Lamppu kirjoitti:

  Minkä hintainen tuo Kilin valloitus on suurinpiirtein tuollaisena, kuin sinä sen toteutit? Ilman lentoja ym. siis vain tuo Vuoren valloitus kokkineen ja kantajineen?

  • minna kirjoitti:

   Hei. Tuo Lemosho-reitti on noin 2600€ ilman lentoja. Sis. Kaikki palvelut. Lyhyemmät reitit ovat halvempia, mutta ensikertalaiselle suositellaan pidempää, jotta on aikaa sopeutua vuoristoon. Hinta riippuu myös jonkin verran ajankohdasta ja ryhmän koosta. Kannattaa laittaa tarjouspyyntö suoraan info@kiliascents.com niin saat ajankohtaisen tiedon. Suosittelen tuota firmaa lämpimästi. Mulle voi myös laittaa viestiä suoraan jos kiinnostaa tietää lisää. Mieletön kokemus kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *