Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Staycation – Hotelli Helka

Hotelli Helka

Ei olisi lokakuu voinut vaihtua marraskuuhun paremmissa merkeissä kuin viettämällä staycation Hotelli Helkassa. Olin suunnitellut tätä viikonloppua jo muutaman kuukauden, aina siitä lähtien kun sain pr-lahjaksi yöpymislahjakortin  tutustumaan Hotelli Helkan uusiin loft-huoneisiin. Postaus ei siis ole kaupallinen yhteistyö ja sen kirjoittaminen perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja tyytyväisen asiakkaan kokemuksiin.  Hotelli Helka on täynnä syrjintävapautta, vastuullisuutta ja suomalaista muotoilua.

staycation on nouseva trendi

Staycation, eli yöpyminen kotikaupungin hotellissa lomakauden ulkopuolella, on asia jota harrastin jo aikanaan Jyväskylässä. Kotona olemisen sijaan yöpyminen hotellissa, ilman että tarvitsee miettiä mitään arkisia huolia tai toimia kuten pyykkäystä tai siivousta on helppo ja nopea tapa tuoda luksusta omaan elämään.

Tänä korona-aikana staycation trendi on voimistunut entisestään ja siksi olinkin kovin innoissani mahdollisuudesta päästä nauttimaan huolettomasta pyhäinpäivän illasta muutaman korttelin päässä sijaitsevaan Hotelli Helkaan.

historia ja suomalainen design kohtaavat

Hotelli Helka on toiminut vuodesta 1969 lähtien Etu-Töölössä, Pohjoisen Rautatienkadun ja Runeberginkadun kulmassa. Historian varrella Helka on ollut mm. näyttämönä kansainvälisessä elokuvatuotannoissa kuten 80-luvun ’Valkeat Yöt’-elokuvassa ja siellä on yöpynyt lukematon määrä koti- ja ulkomaalaisia matkailijoita. Hotelli Helka on aina pyrkinyt olemaan mukava, henkilökohtainen, laadukas ja kodikas hotelli jossa jokainen vierailija tuntee itsensä tervetulleeksi.

Hotelli Helka on omistuspohjaltaan hyvin erilainen kuin moni muu hotelli. Sen omistaa NNKY – Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys – ja siksi sen toimintamallina ei ole nopea kasvu tai mahdollisimman suuret voitot, vaan pitkäaikainen ja kestävä toiminta jonka keskiössä on vieras. Viime vuosina Helka on jalostunut toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hotelli on uusiutunut vaiheittain tavalla joka yhdistää perinteistä suomalaista designia ja modernia kansainvälistä, inklusiivista ajattelutapaa. Tämän näkee heti hotellin aulaan astuessa.

Hotelli Helka

onnistuneet loft-huoneet töölön kattojen yllä

Ihan hetki sitten valmistuneet liki kuusi metriä korkeat loft-huoneet sijaitsevat ylimmässä kerroksessa. Vaikka loka-marraskuun vaihde ei ole kaikkein valoisinta aikaa, niin suuri kattoikkuna ja näkymä Etelä-Töölön kattojen yli Espooseen asti luovat erittäin onnistuneen tunnelman Helsingin ytimessä olemisesta. Huoneiden sisustus koostuu Aallon parhaimmista valaisimista ja tuoleista sekä moderneista, korkealaatuisista huonekaluista ja tavaroista.

Sänky ja lakanat sekä vuodevaatteet ansaitsevat erityismaininnan. Sänky on sellainen ihanan mukava, ei liian kova eikä pehmeä, vaan juuri sellainen oikeanlainen. Ja lakanat ja vuodevaatteet ovat ihanat, pehmeän lämpimän ilmavat joita haluaisi kotiinsa mutta joita ei mistään löydä.

Hotelli Helka

Hotelli Helka

aamusauna käytävän toisella puolen – ja sitten aamiaiselle

Loft-huoneiden kanssa samalla käytävällä ovat myös hotellin saunat – niitä on kaksi, yksi naisille ja toinen miehille. Saunatilat ovat mukavan valoisat ja avarat ja niissä viettää mielellään kiireettömän aamuhetken. Näkymä korttelin sisäpihalle on hauska muistutus siitä, että Helka on osa asuinkorttelia, normaalia töölöläistä elämää.

Sunnuntai-aamun kruunasi saunanraikkaana nauttimani Helkan aamiainen joka tarjoillaan alakerrassa. Hotelliaamiaisia olen elämäni aikana nauttinut todella monta, mutta tämä on kyllä ihan sieltä kärkipäästä. Aamiaispöytien valikoima rakentuu lähi- ja luomuruoan varaan. Valikoima on todella kattava mutta laadusta ja mausta ei tingitä missään vaiheessa. Erityismaininnan saavat karjalanpiirakat jotka maistuivat siltä, että ne on ollut melkein pakko leipoa Helkan keittiössä.

Hotelli Helka

Hotelli Helka

Hotelli Helka

staycation hotelli helkassa – suosittelen

Lukijani, te tiedätte että tykkään Töölöstä. Ja siksi minun onkin helppo suositella Helkaa matkakohteeksi tulitpa sitten pääkaupunkiseudulta tai muualta. Mutta vaikka Helka olisi jossain muualla niin suosittelisin sitä lämpimästi. Henkilökunnasta huomaa, että he viihtyvät työpaikallaan, huoneet ja niiden varustus ovat ensiluokkaisia mutta eivät ökyleiviä ja se aamiainen – niin, siinäpä loistosyyt pistäytyä Helkassa ottamassa irtiotto arjesta.

Hotelli Helka

Hotelli Helka

Kiitos Hotelli Helka, toivottavasti näemme taas pian!

Lue myös:

AUTETAAN YHDESSÄ MAITOVALAITA – SEA LIFE TRUST’S BELUGA WHALE SANCTUARY

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM 

 FACEBOOK 

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.