Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Blogihaaste: 10 matkakuvaa

Matkakuvat

Sansibarilla keväällä 2019. Kuva ei varsinaisesti liity haasteeseen.

Matkakuvat tuovat muistoja mieleen nyt erikoisena aikana. Täytyy sanoa, että kaipuu aurinkoon ja lämpöön on kova. Tämä aika on vuodesta juuri se jolloin normaalisti päivät olisivat laskettavissa jonkinlaiseen irtiottoon auringon alla. Olen useampana vuonna nauttinut talvesta lumikinosten sijaan palmun alla varpaat valkoisessa hiekassa. Tämä talvi tulee olemaan erilainen monella tapaa. Yksi on se, että turkoosi meri ja valkoinen hiekka saavat odottaa. Blogeissa on kiertänyt viime aikoina matkakuvat haaste ja ajattelin itsekin verestää matkamuistoja viime vuosilta. Ajatus on siis valita kuvia valmiin otsikon alle, tosin jotkut ovat toteuttaneet tätä haastetta omalla tyylillään. Bongasin haasteen ainakin Ei ihan tyttö enää ja Arjen suklaasuukkoja -blogeista.

1. Matkakuvat – Kuva lentokoneen siivestä

Olen kuvaillut lentokoneen siipiä yleisesti ottaen melko vähän, mutta katsotaan mitä löytyy. Laitoin Google Photoon hakusanaksi lentokone ja ei tullut mitään. Kuitenkin kyseinen palvelu tarjosi hakusanaksi myös: lentoyhtiö ja sillä löytyikin useampi kuva jonka olen ihan itse ottanut. Tämä kuva on otettu 13.11.2017. Tuolloin olen ollut matkalla Tansaniaan Etiopialaisen siivillä. Tuo näkyvissä oleva maa on siis Tansania tai Etiopia.

Matkakuvat

2. Matkakuvat- Paras vahingossa onnistunut otos

Tällä kertaa laitoin omaan Google Photosiin hakusanaksi Safari. Nimittäin harva kuva safarilta on onnistunut, ajattelin ettei ehkä mikään. Kuitenkin nämä seeprat osuivat silmiini. Nämä olen kuvannut 16.12.2010. Kuva on otettu yhdestä Afrikan upeimmista kansallispuistoista nimittäin Ngorongoron suojeluaalueelta. Siellä sijaitsee mahtava Ngorongoron kraatteri. Kyseinen kraatteri on myös UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Kraatteri ja sitä ympäröivä luonto ja eläimet  ovat yksi maailman merkittävimmistä luonnonihmeistä. Tästä tulikin mieleen, että seuraavan kerran kun menen Tansaniaan, aion mennä taas safarille.

Matkakuvat

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Kroatiassa 31.5.2016 oli kaunista ja aurinkoista. Tuohon aikaan elämässä oli myrskyä ja teki niin hyvää nauraa Pauliinan kanssa viikko Kroatian auringon alla. Tämä reissu on jäänyt erityisellä tavalla mieleen.

Matkakuvat

4. Matkakuvat – Luontokuva

Etnan huipulla Sisiliassa reilun 3000 metrin korkeudessa näytti tältä 11.8.2017. Tällaista tulivuorimaisemaa harvoin näkee. Etna on yksi maailman aktiivisimista tulivuorista ja myös Euroopan korkein. Kreikkalaisen tarun mukaan Zeus vangitsi Etnan sisään Typhonin, kaikkien hirviöiden isän, joka on siitä asti sylkenyt tulta ja tappuraa vuoren kraatterista.

Matkakuvat

5. Matkakuvat – Kuva yläilmoista

Kuva on otettu Biokovon huipulta Kroatiasta. 31.5.2016 kirjaimellisesti pilvien keskeltä. Korkeutta oli vain  noin 1700 metriä ja silti tuntui kuin olisi ollut taivaassa. Kuva on samalta reissulta kuin kuva 3.

Matkakuvat

6. Kuva matkaseurasta

Velipuoleni kanssa  Mwanzassa Tansaniassa 13.5.2019. Välillä, varsinkin pidemmillä lomilla on mielenkiintoista tutustua paikalliseen salitarjontaan. Tämä oli eksoottinen kokemus jonka muistan vielä tänäkin päivänä. Pari tankoa ja laitetta löytyi. Treenin sai hyvin tehtyä ja tuota kun muistelee täytyy sanoa, että välillä täällä meillä Suomessa on runsauden pula.

Matkakuvat

7. Fiilistelykuva palmun alta

Keväällä 2019 vietin kuukauden Tansaniassa ja Sansibarilla. Opiskelin tuolloin ja sain juuri ja juuri reilua kuukautta ennen suunniteltua valmistumispäivämäärää kaikki opintopisteet rekisteriin, joten suuntasin Tansanian auringon alle nautiskelemaan. Kuva on otettu 24.4.2019 Sansibarin Sea Cliff hotellista.

Matkakuvat

8. Postikorttimaisema

Mwanza on kaupunki luoteisessa Tansaniassa ja sijaitsee Victorianjärven eteläisellä puolella. Mwanza tunnetaan myös nimellä ”Rock City” nimittäin Mwanzassa on paljon näyttäviä ja isoja kivilohkoja. Osa niistä kohoaa suoraan Victoriajärvestä ja ovat kaupungissa varsinainen nähtävyys. Mielestäni sain Victoriajärveltä näistä kivistä melko postikorttimaisia kuvia.

Matkakuvat

9. Hyvää huomenta kuva

Roomassa nautittiin aamiainen hotellin katolla. Kuva on otettu 30.5.2018. Olen käynyt Roomassa yhden ainoan kerran elämässäni ja se teki vaikutuksen kauneudellaan. Tuntui, että jokainen rakennus oli jonkinlainen nähtävyys.

Matkakuvat

10. Lempikaupunkini

Ainakin yksi niistä on Barcelona. Kuva on otettu 6.9.2015 ‎⁨Park De La Ciutadella⁩ssa, ⁨Espanjan Barcelonassa⁩. Tuona kesänä vietin viisi viikkoa Barcelonan auringon alla. Muistelen tuota kesää lämmöllä ja toivon, että saisin vielä joskus viettää pidemmän ajan tuossa kauniissa kaupungissa.

Matkakuvat

Tässä olivat minun 10 matkakuvaani. Kuvat ovat valittuina tuhansien matkakuvien joukosta melko nopealla seulalla. Valitut matkakuvat eivät ole varmasti niitä kaikkein kauneimpia tai laadullisesti parhaimpia, mutta ne ovat kuvia joiden kuvanottohetken muistan ja jotka ovat syystä tai toisesta jääneet erityisesti mieleen. Tuliko sinulle muistoja mieleen menneistä matkoista vai iskikö kenties kaukokaipuu?

Lue myös:

KILIMANJARO – MILTÄ TUNTUI KIIVETÄ AFRIKAN KATOLLE OSA 1

KILIMANJARO – MILTÄ TUNTUI KIIVETÄ AFRIKAN KATOLLE OSA 2

KILIMANJARO – MILTÄ TUNTUI KIIVETÄ AFRIKAN KATOLLE OSA 3

MITEN VALMISTAUDUIN KILIMANJARON VALLOITUKSEEN

 

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM 

 FACEBOOK 

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

2 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Mä olen harkinnut, että pitäisi tehdä tämä myöskin 😀

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

    • minna kirjoitti:

      Kannattaa ehdottomasti tehdä. Samalla tulee selailtua ihania matkakuvia ja palattua hetkeksi muistoissa taaksepäin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.