Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Järvisydämen ravintola-arvostelu

Kaupallinen yhteistyö: Järvisydän

Järvisydämen ravintola-arvostelu

Nyt on oikea aika kirjoittaa Järvisydämen ravintola-arvostelu marraskuun lopun vierailultamme. Joulunaika on jäänyt taaksemme ja matkalla kohti hiihtoloma-aikaa arvelen, että monet perheet vielä miettivät minne menisivät käymään lomalla. Järvisydän on oiva vaihtoehto, sijaitseehan se hyvien yhteyksien päässä ja tarjoaa korkealaatuisen ympäristön monenlaiselle tekemiselle. Ja ruoka on yksi tärkeä osa monipuolista nautintoa – ainakin minulle.

Ravintola Piikatyttö on Järvisydämen sydämessä

Kaikki ruokailuun liittyvät aktiviteetit laajalla Järvisydämen alueella tapahtuvat keskeisellä paikalla sijaitsevassa ravintola Piikatytössä. Tämä on vierailijan kannalta kätevää ja mahdollistaa päiväohjelman laatimisen siten, että eri aktiviteettien parissa aikaansa viettävät perheen- tai seurueen jäsenet voivat kokoontuvat yhteiseen, nautinnolliseen ruokahetkeen jakamaan kokemuksiaan ennen kuin livahtavat taas omille poluilleen. Mutta, nyt siihen olennaiseen: millaista ravintoa ruumiille ja mielelle Järvisydän sitten tarjoaa?

Järvisydämen ravintola-arvostelu

aamiainen sieltä parhaasta päästä

Järvisydämessä nukkuu hyvin. Koska hyvät sängyt. Koska rauhallinen ympäristö. Koska paljon tekemistä. Ja niin ollen aamulla on nälkä. Ja siksi aamiainen näyttelee suurta osaa siinä millaisen alun päivä saa. Piikatytön aamiaispöytä on paitsi runsas ja monipuolinen niin myös maistuva ja korkealaatuinen. Moni lukijoistani tietää, että aamiainen on minulle eräs päivän kohokohdista ja tietää mitä tarkoitan jos sanon, että tämä on ehdottomasti yksi parhaista aamiaispöydistä joista olen päässyt nauttimaan.

Hedelmiä, kyllä, ei mikään laaja valikoima, mutta hyviä. Puuroja – kyllä, ei vain yhtä vaan kahta tai jopa kolmea sorttia. Ohrapuuro oli aivan jumalaisen hyvää. Leivät – jossain lähellä leivottuja varmasti – ja leikkelepöytä. Tai siis leikkelepöydät, sillä yhteen pöytään eivät kaikki herkut mahdu. Ja munakokkeli ja niin makkarat kuin pekonitkin ovat todella onnistuneita. Kuten myös herkulliset keitetyt kananmunat ja niistä tehty munavoi tuoreiden karjalanpiirakoiden kanssa. Ja kaiken huippuna löytyy vielä vohvelirauta jolla herkulliset vohvelit paistuvat vaivatta puolessatoista minuutissa. Voi että, tulipa tästä pitkä luettelo. Ja nälkä.

Yhteenveto: tätä aamiaista ei kannata jättää väliin.

Järvisydämen ravintola-arvostelu

lounaspöydästä joka makuun

Kiirettä Järvisydämen kestikievarin keittiössä piisaa varmasti aamusta myöhäiseen iltaan, sillä melkein heti sen jälkeen kun aamiaispöytä on korjattu pois niin on jo lounaan aika. Lounas on tarjolla seisovasta pöydästä ja noudattelee samaa linjaa kuin aamiainen: laadukas ja valikoimaltaan laaja. Sekä kala- että liharuuissa käytetään lähiseudun raaka-aineita – niin tuoreus kuin laatu ovat ensiluokkaisia.

Lounaspöydästä löytyy hyvää jokaiseen makuun: salaatti- ja alkuruokavalikoima on täynnä hyviä ja vuodenaikaan sopivia makuja, maukasta keittoakin löytyy siitä pitäville ja pääruoat ovat sekä ravintosisällöltään kuin reseptiikaltaan erinomainen yhdistelmä paikallisia perinteitä ja kansainvälisen tason osaamista.

Yhteenveto: lounaspöytä on vierailun arvoinen. Vaikka joka päivä.

kokonaisvaltainen illalliselämys

Sesonkiaikaan Piikasydämessä on tarjolla Kievarin Tulimenu-nimellä kulkevat menukokonaisuudet, yksi parillisina ja toinen parittomina iltoina. Menu koostuu keittiön tervehdyksestä ja alkuruuasta, pääruuasta jossa tarjolla on aina kala, kasvis ja lihavaihtoehdot sekä jälkiruuasta. Nautinnolliset ja kokonaisuuteen sopivat ruokajuomat löytyvät helposti tilaamalla menun yhteydessä viinipaketin.

Menuiden lisäksi on lapsille tarjolla omia suosikkeja ja aikuisetkin voivat tilata listalta vain alku- ja pääruokia jos koko menu vaikuttaa jostain syystä liian tuhdilta vauhtoehdolta.

Ne menut joita me kestikievarissa nautimme olivat paitsi maittavia niin myös mauiltaan hyvin onnistuneita. Ravintolasali, sen sisustus ja kulmassa oleva valtava takka luovat osaltaan ainutlaatuista, rauhallista tunnelmaa jota tukee myös henkilökunnan ystävällinen mutta ei liian päällekäyvä käytös. Valaistus on juuri sopiva hämärä ja äärimäisen romanttinen. Täällä voi keskittyä hyvään ruokaan ja seuraan ihan täysillä.

Ja jos illallisen jälkeen vielä tekee mieli yömyssyä, voi suunnata askeleensa ravintolasalin vieressä sijaitsevaan Bar Lotjaan. Me emme vierailumme aikana Lotjaan ehtineet käymään, mutta sen sijaan osallistuimme läheisen Valamon Luostarin viinejä esittelevää winetastingiin. Tasting oli oikein mukava kokonaisuus jossa saimme tutustua kolmeen Valamon tuotteeseen: kuohu-, valko- ja punaviiniin yhdistettynä sopiviin juustoihin. Suosittelen tätä tastingia jokaiselle viineistä kiinnostuneelle, hinta-laatusuhteeltaan erinomainen paketti.

Minkä arvosanan järvisydän saa ravintola-arvostelussa?

Järvisydän saa kiitettävän yleisarvosanan ravintola-arvostelussamme. Ruoka on hyvälaatuista, ei kikkailevaa tai pröystäilevää vaan sellaista maanläheistä kunnon ruokaa joka sopii hyvin Järvisydämen hyvinvointi-teemaan laajemminkin. Erityismaininnan annan aamiaiselle – se on erinomainen.

 

Lue myös muut järvisydän postaukset:

Järvisydän – ‘Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois…´

Mitä Satumaassa voi tehdä? Järvisydän on aktiivisen rauhoittumisen erikoispaikka

Tyylikkäät polttarit Järvisydämessä

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Järvisydän

4 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Minä olen halunnut myös joskus lähteä tutustumaan tuohon paikkaan. Tästä olen lukenut niin kivoja juttuja ja saanut hyvän kuvan. Joskus siis tuonne <3

  • minna kirjoitti:

   Kiva kuulla, oikein miellyttävä paikka tosiaan ja myös hyvin turvallinen tähän aikaan. Suosittelen.

 2. aava kirjoitti:

  Miksi mennä tällaisenä aikana lomailemaan tuollaiseen paikkaan? Täydellistä itsekkyyttä.

  • minna kirjoitti:

   Kiitos kommentista. Vastasinkin tähän seuraavassa postauksessa. <3 Ihanaa alkanutta vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.