Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Aurora pyramidit – iglujen uusinta uutta

Kaupallinen yhteistyö: Hullu Poro Oy

Aurora Pyramidit Minna Ahmonsaari

Aurora pyramidit olivat yksi parin viikon takaisen Lapin matkamme kohokohdista. Tätä kirjoittaessani on Suomi menossa kohti tiukempia koronarajoituksia mutta niiden voimaan astuminen ei onneksi vaikuta siihen, voitko nauttia Levin tuolla puolen sijaitsevista Aurora-pyramideista. Pyramideihin on noin 10 minuutin matka Levin keskustasta autolla. Jo pari viikkoa sitten, vierailumme aikana, noudatettiin kaikessa tekemisessä tapoja ja toimintamalleja jotka ovat uusienkin määräysten ja suositusten mukaisia. Kunhan noudattaa ohjeita, pitää suojaetäisyyksiä ja välttää kanssakäymistä muiden kuin omaan pieneen seurueeseen kuuluvien kanssa, on nautinnollinenkin elämä mahdollista.

etäällä muusta – lähellä itseään ja toista

Avaruus, tila, rajattomuus. Se on tunne jonka valtaan joutuu kun astuu Aurora pyramidiin sisään. Avaa oven ja kulkee avaran eteistilan läpi itse lasipyramidin alle. Mikään ei rajoita ylösnostettua katsettasi, ei katto, eivät viereiset talot, eivät puut – katseesi saa vaeltaa maailmankaikkeuden rajoille. Pyramideista pääsee suoraan hiihtoreiteille tai kelkkailemaan jos haluaa. Nämä pari päivää jotka pyramidissa vietimme päätimme käyttää kuitenkin täydelliseen rentoutumiseen, tutustuimme Tonttulaan ja nautimme rantasaunan löylyistä, avantouinnista ja lämpimästä porealtaasta sen jälkeen. Rantasaunassa on yleinen saunavuoro ja sen voi varata myös vain ja ainostaan omaan käyttöön niin kuin me teimme.

Eleettömän tyylikäs, vähäeleinen luksus, luonnollisesti laadukas, mukavan toimiva, intiimin tilava, hidastamiseen kutsuva, kiireetön, loppuun asti mietitty. Sellainen on Aurora pyramidi. Tuntuu heti ensikohtaamisesta lähtien samalta kuin suosikkikengät tai lempipaita. Kaikesta huomaa, että näiden suunnitteluun on käytetty paitsi aikaa niin myös kokemusta ja osaamista. Lapissa on useita iglukyliä, mutta pyramidit ovat uusinta uutta jotka ovat valmistuneet vuonna 2019. Ne on suunniteltu sointumaan hyvin Tonttulan muuhun luonnonläheiseen tunnelmaan. Modernia suunnittelua sulavan yhteensopivasti luonnon kanssa. Pyramidit ovat uusia ja se tuoksu tuli vastaan heti oven avatessa, raikas uuden puun tuoksu teki sisääntulosta miellyttävän. Valmiiksi cooleriin jätetty kuohuviini kruunasi kokonaisuuden.

Aurora pyramidit Minna Ahmonsaari

vuosikymmenten työn tähänastinen huippu

Aurora pyramidit sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Levitunturista, Ounasjoen rannalla sijaitsevan Tonttulan mailla. Tonttula on Levin ja koko Pohjois-Suomen matkailun mahtinaisen Hullu Poro Oy:n omistajan, yrittäjäneuvos ja toimitusjohtaja Päivikki Palosaaren työn kruununjalokivi. Aluetta kehitetään ja toteutetaan rakkaudella, kantavana ideana on luoda maailmanlaajuisesti tunnettu paikka jossa ihminen ja Pohjolan villi luonto kohtaavat toisensa uteliaina, toisiaan arvostaen.

Päivikki on ollut mukana Lapin matkailun kehittämisessä 80-luvun alusta lähtien ja nähnyt yrittäjäuransa aikana niin monet lamat kuin nousu- ja kasvukaudet ja tietää, että kausittaisista vaihteluista huolimatta pitää keskittyä pitkäaikaiseen kehittämiseen. Aurora pyramidit ovat tällaisen kehityksen tulos. Meillä oli vierailumme yhteydessä ilo viettää rauhallinen aamiaishetki Päivikin kanssa elämästä keskustellen ja hänen palava intohimonsa elämyksellisten kokemusten jatkuvaan kehittämiseen kävi meille selväksi. Saimme Päivikiltä lahjaksi hänen elämänkertansa ja Hullu Poro-yhtymän historiaa esittelevän teoksen, niistä kerron lisää seuraavassa postauksessani.

Aurora pyramidit Minna Ahmonsaari

Aurora pyramidit Minna Ahmonsaari

huipputeknologiaa keskellä arktista luontoa

Kautta ihmiskunnan historian ovat pyramidit olleet aina mystisiä rakennuksia. Egyptissä niihin haudattiin faaraoita, Etelä-Amerikassa inkoille ja atsteekeille ne edustivat kaikkein pyhimpiä voimia, jumaluutta. Pyramidin muotoisten suojien alla ruoka säilyy pilaantumattomana pitkään ja ne ovat monen matemaattisen peruslauseen ilmentymiä. Nykyajassa niiden toteutukseen yhdistetään viimeisintä teknologiaa jotta vierailija saa nauttia Lapin taivaan taiasta ilman mitään häiriöitä.

Pyramidien suuret lasipinnat pysyvät talvella kirkkaina ja jäättöminä älykkään lasiteknologian avulla ja tuo sama teknologia pitää pinnat kesällä viileinä. Kesällä pyramidin sisälämpötilaa hallitaan ’kultaisen huipun’ avulla – pyramidin kullanvärinen huippu nousee tarpeen mukaan ylös ja kiihdyttää ilmanvaihtoa. Kaikki 11 pyramidia on sijoitettu tontille siten, että niiden mukavat ja moottoroidut sängyt osoittavat kohti magneettista pohjoisnapaa, näin varmistetaan se, että pyramidin maailmankaikkeudesta mahdollisesti välittämät virtaukset soljuvat nukkujan läpi mahdollisimman sujuvasti. Sähköallergikkojakin on ajateltu ja pyramidin rakenteet keräävät mahdolliset sähkövirtaukset ja ne johdatetaan maahan sängyn alla olevan suuren kuparilevyn kautta.

Aurora pyramidit Minna Ahmonsaari

Jokaisessa Aurora pyramidissa on taiteilija Sirpa Alalääkkölän eriväriset yksilöllisen maalaukset.

palvelukattaus jossa on Kaikki mitä tarvitset – ei mitään ylimääräistä

Aurora pyramidien palvelukonsepti on suunniteltu siten, että Itse pyramideissa keskitytään nautintoon ja rauhaan. Pyramidin varusteluun kuuluu pieni nurkkaus jossa on vesipiste, laadukas kahvikone ja jääkaappi sekä laadukas astiasto ja aterimet tunnelmalliseen ruokailuun. Ruokaa ei pyramidissa voi laittaa, sen voi tilata kätevästi toimituspalvelusta, mutta tapas- tai juustopöytä tyyppinen illallistaminen toimii mainiosti.

Asuinympäristön lämpötilan ja valaistuksen säätäminen tapahtuu keskitetysti ja kätevästi kosketusnäytöltä ja seinään kiinnitetyn äly-tv:n ruudulle voi pyramidiin taikoa vaikka tunnelmallisen takkatulen, toki voi siitä myös tuijotella suosikkisarjojaan jos ei muuta tekemistä keksi.

Aamiainen on katettu parin sadan metrin päässä sijaitsevaan Tonttulan kahvilaan. Aamiaispöydän valikoimat ovat yhdistelmä paikallisia suosikkeja kuten leipäjuustoa ja lakkahilloa ja perinteisiä aamiaisherkkuja kuten herkullinen uunimunakas tai maukkaat puurot. Lisähinnasta on mahdollista nauttia avotuliaamiainen joka tarjoillaan läheisessä Revontulikodassa.

yksin ja yhdessä itsensä kanssa

Mahtavinta Aurora pyramideissa on kuitenkin se intiimi etäisyyden tunne kaikkialle muualle jonka siellä hyvin nopeasti tavoittaa. Kun levähtää mukavalle sängylle ja katsoo ylös ja ymmärtää, että muuta ei tarvitse tehdä kuin olla. Hetken kestää, että uskaltaa ja osaa päästä irti, olla tekemättä mitään, olla ajattelematta jatkuvaa to do-listaa. Tiedän, että ihmisen pitäisi pystyä tekemään noin missä tahansa mutta kyllä se on toisissa paikoissa selvästi helpompaa kuin toisissa.

Ja kyllä vierailu Aurora pyramideissa tekee varmasti hyvää mille tahansa läheiselle ihmissuhteelle. Kiireettömyys, rauha ja hiljaisuus tuovat sen toisen lähelle, ihan eri tavalla kuin normaalielämässä. Täällä tuntee kuinka elämä todellakin kantaa. Ihanaa. Tänne haluaa tulla toistekin.

Aurora pyramidien läheisyydessä on Tonttulan elämyskylä, josta on mahdollista lähteä husky-safarille, tavata hevosia, poroja ja lampaita sekä kirjaimellisesti seikkailla koko perheen voimin. Tästä kerron seuraavassa Lapin matkaa koskevassa postauksessani. Pysy kuulolla.

Katso myös: Aurora pyramidit videolla:

Luxury night at Aurora Pyramid

Lue myös edellinen postaus:

Hiihtoloma Lapissa juuri oikeaan aikaan 

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Hullu Poro Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *