Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Mihin syömään Levillä – ravintola-arvostelu Pihvipirtti

Kaupallinen yhteistyö: Hullu Poro Oy

ravintola-arvostelu Pihvipirtti

Viimeinkin ovat korona-asiat sillä mallilla, että voin hyvällä omallatunnolla julkaista tämän postauksen: ravintola-arvostelu Pihvipirtti. Vierailin Levillä juuri ennen koulun hiihtolomia ja sen jälkeen matkustustilanne muuttui haastavaksi. Mutta vielä on pohjoisessa sesonkia jäljellä ja toivon, että moni Levillä olija tai sinne vielä suuntaava ehtii lukea tämän arvostelun ja ottaa sen huomioon ruokailuvalintojaan tehdessään.

pihvipirtti – laadukkaita pihvejä Lapin suurimmassa riihessä

Ravintola PIhvipirtti sijaitsee Levin keskustassa Hullu Poro Areenan välittömässä läheisyydessä, suuressa mutta kodikkaassa riihessä. Tarinan mukaan riihen suuri koko juontaa juurensa erään Lapin isännän suuruudenhulluuteen ja  ravintolaksi se päätyi seuraavan sukupolven päätettyä sen myymisestä ravintolatoimintaan. Onko tarina totta, sitä en tiedä, mutta upea tuo rakennus on, niin ulkoa kuin sisältä.

Pihvipirtin toimintaidea on selkeä: tarjota erittäin hyviä pihvejä kohtuuhintaan. Tuon saman idean ympärille on perustettu lukematon määrä ravintoloita, jotkut onnistuvat mutta usein toteutus jää valitettavan kauas ravintoloitsijan tavoitteesta. Tykkään kovasti hyvistä pihveistä ja siksi odotin innolla onko tämä uhka vai mahdollisuus. Tässä Rravintola-arvostelu Pihvipirtti, olkaa hyvä.

ravintola-arvostelu Pihvipirtti

selkeä ja monipuolinen konsepti illalliselle – ravintola-arvostelu pihvipirtti

Pihvipirtin illalliskonsepti koostuu kolmesta osasta: alkuruokana on tarjolla kalaherkkuja hilepöydästä, pääruokana pihvi joko kasviksista tai härän-, lampaan- tai poronlihasta lisukkeineen ja jälkiruokana jokin klassinen herkkuannos kuten pannacotta. Illalliskonseptin ideana on varmasti antaa päivän rinteissä tai ulkoilmassa viettäneitä nälkäisiä vieraita siten, että he saavat mahdollisimman nopeasti jotain murua rintansa alle ja näin vältytään mahdollisesti pitkältä odottelulta – Pihvipirtin konseptilla sudennälkäisenkin ihmisen suupielet nousevat nopeasti kohti kattoa. Viinilista on laadukas ja riittävän laaja, tarjolla on ruoka-annoksia hyvin tukevia viinejä niin vanhalta mantereelta kuin Afrikasta, Amerikoista ja Australaasiasta.

mikä ihmeen hilepöytä? diskohilepöytäkö?

Kyseessä on tietysti jäähilepöytä ja ne jäähileet pitävät hilepöydässä tarjolla olevat kala- ja muut herkut tyylikkään viileinä ja tuoreina. Valikoima on paitsi laaja niin myös laadukas. Kalaa on tarjolla erilaisissa mausteliemissä, graavattuna ja savustettuna – taisipa olla sekä kylmä- että lämminsavukalaa sinä iltana kun me olimme syömässä. Kalojen lisäksi on pöydässä äyriäisiä ja vihanneksia – tykkäsin kovasti siitä, että valikoima keskittyy enemmän laatuun kuin määrään – kaikki maistamani oli suorastaan herkullista. Aluksi suhtauduin ajatukseen kalapöydästä pihviravintolan alkuruokana varauksella mutta vierailuni muutti mielipiteeni, Pihvipirtin hilepöytä on erinomaisen hyvä aloitus mukavalle illalle kivassa ravintolassa.

ravintola-arvostelu Pihvipirtti

asia on pihvi

Tilasin pääruoaksi poronpihvin ja sen lisäksi yhdistelmät eri lisuke- ja kastikevaihtoehdoista; hilepöydästä innostuneena halusin kokea mahdollisimman monta vaihtoehtoa yhden ainoan sijaan. Alkuruokien syömisen aikana oli mukava henkilökunta käynyt tiedustelemassa meiltä missä vaiheessa halusimme pihvit pöytään – niinpä pihvi saapui keittiöstä juuri oikeaan aikaan.

Ja millainen se pihvi sitten olikaan? Pihvipirtin poropihvi on poronpaistista valmistettu ja todellista lähiruokaa. Pihvi oli hyvin preparoitu ja painoasteeltaan toivottu. Maku oli juuri sellainen kuin toivoinkin – herkkä mutta voimakas. Enpä enempää osaisi vaatia tai pyytää, pihvi oli todella laadukas. Ja annoksen esillepano oli tyylikäs samoin kuin aterimet, kunnon pihviveitsi teki syömisestä huoletonta.

Lisukkeet olivat hyvin maukkaita ja erityisen kivaa minusta oli maistella miltä pihvi maistuu eri kastikkeiden kanssa. Bearnaise-moussea, kanttarellikastiketta, kuusenkerkkä-riistakastiketta ja mitä niitä nyt olikaan. Ne olivat kaikki todella hyviä ja sopivat hyvin poron makuun. Hilepöydästä alkaneet monipuoliset mutta maukkaat elämykset saivat näin jatkoa myös pääruoan kanssa.

ravintola-arvostelu Pihvipirtti

ja päälle vielä hiukan makeaa

Alku- ja pääruoan jälkeen olin jo kovin tyytyväinen olooni, mutta nautinto nousi vielä seuraavalle tasolle kun saimme eteemme jälkiruoaksi ihanan annoksen jossa yhdistyi lähes nerokkaasti pohjoisen karpaloiden kirpeä hapakkuus ja kermaisen pannacotan makea pehmeys. Taivaallinen kokemus jolle ei kannattanut sanoa ei.

mitä minna sanoo? Kannattaako käynti Pihvipirtissä?

Ravintola-arvostelu Pihvipirtti on aika helppo. Odotukset ovat ennen vierailua korkealla, onhan kyseessä yksi paikallisen vahvan toimijan, Hullu Poro Oy:n ykkösketjun paikoista ja pihviravintolalta odotetaan aina enemmän kuin ’tavalliselta’ ravintolalta. Siksi minun ravintola-arvosteluni voikin tiivistää seuraavasti: PIhvipirtti vastaa kaikkiin odotuksiin ja onnistui jopa ylittämään ne. Ja se, millä se ne onnistui ylittämään oli mukavan lupsakka mutta ammattimainen asiakaspalvelu. Hyvä ruoka ja osaava palvelu loihtivat minulle erinomaisen kokemuksen – suosittelen vahvasti.

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

 

LUE MYÖS:

Tuomitsetko suvaitsevuuden varjolla? 

30 FAKTAA MINUSTA – OSA 1

GEENITESTIN TULOKSET – TUNTEEKO GEENITESTI MINUT PAREMMIN KUIN MINÄ

OLETKO KOSKAAN AJATELLUT LUOVUTTAA SPERMAA? 

TONTTULAN ELÄMYSKYLÄSSÄ

MITÄÄNSANOMATTOMUUDEN AIKAKAUSI

AURORA PYRAMIDIT – IGLUJEN UUSINTA UUTTA

HIIHTOLOMA LAPISSA JUURI OIKEAAN AIKAAN 

Kaupallinen yhteistyö: Hullu Poro Oy

2 kommenttia

 1. Taina Korhonen kirjoitti:

  Tervehdys. Ruokailimme mieheni kanssa eilen maanantaina 7.2. klo 19.30-20.45 Pihvipirtissä. Kummallakin härkää pippurikastikkeella, minulla maalaislohkoperunoilla ja miehelläni valkosipuliperunoilla. Triventoa pullo ja vettä oli juomana. Palasimme omalle hotellille ja hetken telkkarin katselun jälkeen kävimme nukkumaan. Noin tunnin kuluttua herätti mieheni minut ja tuskaili vatsakipujen kanssa, samassa tajusin että myös itselläni oli etova olo. Molemmat ripuloimme ja oksensimme koko yön aamuun saakka lukemattomia kertoja. Onko muilta eilisillan vierailta tullut kommentteja? Ikävä tilanne, kolmen päivän lomareissusta näyttää tämä päiväkin menevän ohi, sairastamaan joutaisi kyllä kotonakin?

  • minna kirjoitti:

   Hei. Ikävä kuulla, että näin on käynyt. Tämä on ravintola-arvostelu jonka olen kirjoittanut melkein vuosi sitten. Eilisestä illasta en siis osaa sanoa. Tämä kommentti tuli henkilökohtaiseen blogiini, ei siis ravintolaan. Kannattaa olla yhteydessä suoraan ravintolaan asian selvittämiseksi.
   Mukavaa kevään jatkoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *