Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Paluu Jyväskylään – Hotelli Verso piti meistä hyvää huolta

Kaupallinen yhteistyö: Yöpuu Yhtiö

Hotelli Verso

Hotelli Verso

Hotelli Verson aulasta avautuu näkymä tyylikkääseen ravintola Verso Baari & Keittiöön

Keskellä heinäkuun helteitä pakkasimme koko perheen junaan ja lähdimme käymään Jyväskylässä, päämääränä Hotelli Verso. Tämä oli vajaan parin kuukauden ikäisen Muskelin ensimmäinen pidempi matka eli ilmassa oli jännitystä – jota onneksi lievitti se, että olimme järjestäneet omaa stressiä vähentääksemme loistavat puitteet matkallemme Yöpuu Yhtiön fasiliteeteista. Majoitus tapahtuisi ihan ydinkeskustassa Hotelli Versossa, ensimmäisen päivän lounas nautittaisiin Bistro Kirkkopuistossa ja kohokohtana olisi vierailu mielestäni Jyväskylän ykkösravintolassa, Pöllöwaarissa.

Mutta jotta pääsee perille on ensin päästävä lähtemään. Kotona saimme kaikki matkatavarat pakattua tehokkaasti, kävelimme Rautatieasemalle, ostimme eväspatongitkin ja istuimme tyytyväisinä junassa kunnes huomasimme, että yksi juttu puuttui nimittäin puhelin. Eli ei muuta kuin ‘uudelleen lähtöruudun kautta’ ja seuraavalla junalla sitten oikeasti liikkeelle. Tässä on pakko muuten antaa erityiskiitokset VR:n mahtavalle henkilökunnalle niin lipunmyynnissä kuin junassakin – ilman teitä ei menomatka olisi mennyt näin mukavasti, pilke silmäkulmassa.

Hotelli Verso

Huoneessa meitä odotti herkullinen yllätys.

Päivällinen Bistro kirkkopuistossa

Hotelli Verso

Bistro Kirkkopuiston menu kaikessa herkullisuudessaan.

Perillä Jyväskylässä kävelimme matkakeskuksesta kauniissa kesäilmassa Hotelli Versoon, johon sisäänkirjautuminen sujui ripeästi ja pääsimme viemään tavaramme huoneeseen ilman suurempia odottamisia. Huone oli oikein mukava, kodikas ja tyylikäs – ja sänky oli tarpeeksi iso koko perheelle – kaikki oli juuri niin kuin vauvaperheen ensimmäisellä matkalla toivookin olevan. Verson aula on muuten todella tyylikäs ja siinä on miellyttävää vain istuskella ja katselle ympärilleen. 

Hotelli Verso

Bistro Kirkkopuiston arkkitehtuuri yllätti positiivisesti avaruudellaan.

Päivällisellä tapasimme ystäviämme uudehkossa Bistro Kirkkopuistossa. Moderni rakennus istuu mielestäni todella hyvin Kirkkopuiston klassiseen ympäristöön ja muodostaa mukavan vastavoiman ylväälle tiilikirkolle. Sisältä ravintola oli ihanan avara, valoisa ja tilavakin – meillä ei ollut mitään vaikeuksia liikkua Muskelin vaunujen kanssa vaan tilaa oli yllin kyllin vaikka ravintola ei todellakaan ollut tyhjillään. Tällaista modernia ja tyylikästä paikkaa kaipaisin myös Helsinkiin. 

Mutta pääasia bistrokäynnillämme oli tavata ystäviä sekä nauttia hyvästä ruoasta ja tämä todellakin onnistui! Henkilökunta toi meille ripeästi ruokalistat joiden ydinajatuksena vaikutti olevan klassiset bistroannokset paikallisista raaka-aineista tehtyinä – lisäksi melkein kaikissa oli jokin pikkutvisti joka nosti annosten mielenkiintoisuutta. Minä valitsin listalta Paahdettua siikaa, joka tarjoiltiin kirvelikastikkeen ja varhaisperunan kanssa. Täytyy sanoa, että annos vei kyllä kielen mennessään. Aika vierähti kuin siivillä hyvien ystävien seurassa erinomaista ruokaa nauttien ja oli tullut hetki siirtyä hotelliin lepäilemään – etenkin Muskelin.

Hotelli Verso

Paahdettua siikaa, kirvelikastiketta ja varhaisperunaa. Tätä annosta voin suositella.

Tässä vaiheessa jo saattoi havaita, että Muskelin kanssa matkustaminen ei ollut lainkaan hankalaa tai vaivalloista. Pikkumies oli hyvällä tuulella eikä häntä tuntunut mikään suuresti haittaavan, kunhan muu perhe oli lähellä ja suhtautui ympäröivään maailmaan positiivisesti ja Hotelli Verso on erinomainen ympäristö ensimmäiselle hotellivierailulle. Meille oli ystävällisesti varattu huoneeseen myös vauvan sänky, mutta jättiläismäinen kingsize vuode teki perhepedistä niin miellyttävän, että Muskeli päätyi nukkumaan viereemme.  Moderni ja kaikin tavoin toimiva Verso yhdistää onnistuneesti nykyisyyteensä pitkää historiaansa jossa etenkin Suurajot näyttelevät isoa roolia.

Muskeli viihtyi matkassa loistavasti.

Hotelli verso – aamiainen vailla vertaa

Muskelin ensimmäinen hotellissa nukuttu yö sujui mainiosti ja pääsimme nauttimaan Verson aivan erinomaisesta aamiaisesta virkeinä, hyvällä tuulella ja etenkin nälkäisinä. Minulle hotellin aamiaispöytä on todella tärkeä osa matkustamista. Mahdollisuus valita aamiainen hyvälaatuisista ja -makuisista tuotteista ja ruoista on suurta luksusta. Vaikka kotona syömmekin hyvin niin valikoima ei koskaan voi olla yhtä laaja kuin hyvässä aamiaispöydässä. Ja tälläkään osa-alueella Verso ei pettänyt – hyvää lähiruokaa, monipuolinen valikoima ja korkealaatuinen palvelu. Ehkä parhaiten paistettu pekoni mitä olen koskaan maistanut. Ja tuoreita mansikoita hotellin aamiaisella! Tätä luksusta en ole  nähnyt koskaan aikaisemmin.

Verson ainutlaatuisen maukas suomalainen aamiainen on kokemus jo itsessään. Leivät leivomme omilla resepteillämme hyödyntäen lähituottajien viljoja, ja kokkimme valmistaa munakkaan toiveidesi mukaan aamiaissalimme avokeittiössä. Tarjolla on aina lähellä tuotettuja ja sesonkien parhaita tuotteita.

Hotelli Verso

Ihana kiireetön aamiainen Versossa.

Myöhäisen ja pitkän aamiaisen jälkeen vietimme kivan kesäisen päivän Jyväskylässä kävellen ja maisemia ihmetellen. Kaupunki on osittain kehittynyt paljonkin siitä kun sieltä pois muutin mutta jotkut asiat ovat säilyneet aivan ennallaan. Erittäin mukava vierailukohde ja se on minulle tärkeää, että yhteys entiseen kotikaupunkiini ja siellä asuviin ystäviini on lämmin ja luonnollinen. Aivan yhtä luonnollinen kuin mielipiteeni siitä, että Pöllöwaari on Jyväskylän paras ravintola – jännityksellä odotin olivatko muistoni ajan kultaamia vai oliko ravintola niin hyvä kuin muistelin.

Matkan kruunasi illallinen pöllöwaarissa

Olimme varanneet Pöllöwaarista pöydän, mutta koska keli oli oikein mukava niin päätimme siirtyä ulos syömään. Siinä ukkossateen raikastamassa ilmassa oli kiva olla, lämpösäteilijät lämmittivät ihan mukavasti niinä hetkinä kun ilta-aurinko ei. Muskeli käyttäytyi taas esimerkillisesti ja nautti meidän illallisemme aikana myös hiukan omaa ruokaansa mutta suurimmaksi osaksi antoi meidän keskittyä illan pääteemaan: yhdessäoloon ja erinomaisesta ruoasta nauttimiseen.

Pöllöwaari

Annoimme vapaat kädet alkujuomien suhteen. Tässä alkudrinkissä käytetty alkoholiton gin teki vaikutuksen.

Nautimme Pöllöwaarin kuuden ruokalajin lippulaivamenun juomapaketteineen – minulla alkoholiton ja miehelläni perinteinen. Ja voi että mitä ihanaa makujen ilotulitusta meille tarjottiinkaan. Keittiömestarin laatimassa menussa oli niin kasvis-, kala- kuin liharuokia – ja ne oli toteutettu erinomaiseti muun muassa merirapua, Limousine-härkää, simpukkaa ja  kuhamousselinea. Valoisassa kesäillassa moisten herkkujen syöminen oli kyllä ehdoton matkan kohokohta – Pöllöwaarissa käyntiä voin suositella, jos siellä ei käy niin jää jostain paitsi.

Pöllöwaari

Pöllöwaari

Pöllöwaari

Pöllöwaarin maistelumenu antoi parastaan.

Toinen Jyväskylän-yömme meni aivan yhtä kivasti kuin ensimmäinenkin ja aamiainen oli edelleen yhtä erinomainen. Päivän vietimme ystävien kanssa kaupungilla, kävin moikkaamassa kummitytärtänikin ja sitten illalla porhalsimme VR:llä – tällä kertaa ilman kommelluksia – kohti Helsinkiä ja kotia. Matka oli joka tavalla erittäin onnistunut ja Yöpuu Yhtiön yrityksiin tukeutuneet matkajärjestelyt onnistuivat paremmin kuin olin osannut ajatellakaan.

Jyväskylä

Jyväskylä

Entisessä kotikaupungissa oli ilo vierailla, olihan se kotini kokonaiset 12-vuotta.

Vauvan kanssa matkustaminen on sekä asenne- että suunnitteluhommaa – matka kannattaa suunnitella huolella ja etukäteen niin, että ei tarvitse stressata. Mutta sen lisäksi elämää helpottaa jos pakkaa mukaan positiivista suhtautumista tilanteeseen kuin tilanteeseen. Meille tämä eka reissu osoitti sen, että Muskelin kanssa voi hyvin matkustaa. Saa nähdä minne mennään seuraavaksi.

Tututustu lisää:

Yöpuu YhtiöHotelli VersoBistro KirkkopuistoPöllöwaari

 

LUE MYÖS:

TAPAHTUMARIKAS VIIME VUOSI 2021

3D/4D -ULTRA NÄYTTI MEILLE TULEVAN VAUVAN KASVOT

synnytyskertomus

 TOIVOTTAVASTI TAPAAMME  MYÖS SOMESSA

INSTAGRAM

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Yöpuu Yhtiö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.