Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Suurin unelmani ei ole toteutunut

Täytän syyskuussa 37-vuotta, eikä suurin unelmani elämässäni ole vielä toteutunut. Miten säilyttää usko ja toivo tulevaisuuteen, vaikka vuodet vierivät ja takana on liuta epäonnistumisia? Minulla on ollut aina paljon unelmia, liittyen elämään. Ne ovat liittyneet, elämään yleisesti, kotiin, asuinpaikkaan, opiskeluun, työhön, matkusteluun jne. Yksi unelmista on kuitenkin ylitse muiden.

Unelma perheestä

Vaikka unelmoin paljon ja haaveilen joskus ”turhanpäiväisistäkin” asioista on yksi unelma kuitenkin kaikkein tärkein. Se on unelma perheestä. Unelma on niin voimakas ja suuri, että sen varjoon jäävät kaikki työhön, uraan tai opiskeluun liittyvät asiat. Sen varjoon jäävät maailmanympärimatkat, taloudellinen riippumattomuus ja täydellinen koti. Uskon vahvasti pehmeisiin arvoihin ja siihen, että äitiys on sellainen asia mikä täydentää oman naiseuteni lopullisesti. Pidän suuressa arvossa myös avioliittoa ja suurin unelmani elämässä onkin olla äiti ja vaimo. Sen unelman vuoksi olen ollut valmis uhraamaan muutoin hyvän parisuhteen ja monta muuta asiaa elämässä.

Miksi unelmani ei ole toteutunut

Olen aina toivonut pääseväni naimisiin ja saavani lapsen. Olen jollain tavalla aina liittänyt nämä kaksi asiaa yhteen, koska en ole itse ydinperheestä. Olen pitänyt erityisessä arvossa hyvää ja toimivaa  parisuhdetta ja perhettä, johon kuuluu äiti ja isä. Vaikka en koe lapsuudessani jääneeni mistään paitsi, olen kuitenkin aina ajatellut jakavani äitiyden toisen vanhemman kanssa. Siksi koen, että vanhemmuus yksin ei ole ensimmäinen vaihtoehtoni. Se miksi unelmani saavuttaminen on lykkääntynyt on varmasti monen asian summa. Olen keskittynyt aiemmin elämässäni paljon muuhun, kuten työhön ja urheiluun. Vasta kolmekymppisenä tai oikeastaan kolmenkympin jälkeen unelmani terävöityivät minulle kirkkaasti. Ennen tuota nykyinen unelmani oli vain ajatus ja ajankohta jossain kaukana tulevaisuudessa. Ehkä olisin saavuttanut unelmani, jos olisin tavannut kumppanin jolla olisi ollut samat unelmat jo aikaisemmin. Jossittelu on turhaa, menneisyydestä voi kuitenkin oppia.

Miten voin edesauttaa unelmani toteumista?

Unelmien kanssa ei pidä luovuttaa, eikä niiltä pidä katkaista siipiä liian varhain. Uskon, että kaiken kokemani jälkeen osaan tehdä parempia valintoja kuin ennen. Uskon, että omien unelmien tiedostaminen ja niiden ääneen sanoittaminen jo itsessään helpottaa niiden toteutumista. Tiedostaminen ja määrätietoisuus ilman pakonomaista tavoittelua, taitaa olla avain onneen tässä asiassa. Konkreettiset ja valinnat ja teot vaikuttavat myös. En esimerkiksi voi ryhtyä parisuhteeseen ihmisen kanssa, joka ei halua samoja asioita kuin minä. Se olisi silkkaa ajantuhlausta, vaikka muuten voisi olla mukavaa ajanvietettä. Unelmien tavoittelu ei ole aina se kaikista helpoin tie, joten en aio lannistua heti. Tämän hetkinen tilanne tulee vain hyväksyä ja lähteä rohkeasti tulevaa kohti.  En vertaa itseäni muihin ja etenen omaa polkuani, annan sydämen johdattaa ja pidän kiinni myönteisestä asenteestani elämää kohtaan. Luotan ja turvaudun niihin jotka ovat lähimpiä, tukevat, kannustavat, eivätkä tuomitse.

Onko sinulla selkeitä unelmia ja osaatko nimetä unelmistasi suurimman?

Miten etenet saavuttaaksesi unelmasi?

LUE MYÖS:

Älä kuvaa kun ajat

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

 

4 kommenttia

 1. Elisa kirjoitti:

  Unelmia ollut paljon .. mikään Ei ole mennyt niinkuin olin ajatellut .. osaksi johtuu omasta itsestäni .. se että löytää tasapainoisen ja hyvän parisuhteen on unelma joka osaksi toteutunut mutta huomaa että asiat ei ehkä taas mennyt niinkuin kuvittelin .. nyt unelmoin jostain omasta jutusta .. mitä ehkä tekisin noin 5 vuoden päästä.siihen vaan tarvittaisiin toinen johon voi luottaa ja jolla saman tyyppisiä ajatuksia . Tämä liittyy siis työhön .

  • minna kirjoitti:

   Kiitos kun jaoit unelmasi. Toivon, että löydät henkilön jonka kanssa voit toteuttaa unelmasi. Ihanaa kesän jatkoa sinulle. <3

 2. Sarianne kirjoitti:

  Tällä hetkellä elän unelmaani, en unelmoi enää oikeastaan mistään suuremmasta. Olen kokenut rankkoja asioita erossa lasten isästä ja paljon surullisia asioita on tapahtunut sen jälkeenkin. Mutta nyt elämäni ”uuden” miehen kanssa on ihanaa (ihan normaalia arkea, mutta sitä osaa arvostaa, kun on kokenut muutakin). Unelmani liittyy kliseisesti siihen, että tämä onni jatkuisi, saisimme koko perhe olla terveenä ja aina välillä kun saa tehdä pieniä reissuja miehen tai perheen kanssa, niin se riittää.

  Toivottavasti sinun unelmasi perheestä toteutuu. Toisaalta kehottaisin harkitsemaan lapsen hankkimista yksinkin, jos sattuu että sopivaa miestä ei löydy, jonka kanssa perheen on valmis perustamaan. Itse surin eron aikaan juuri ydinperheen menettämistä, mutta me pärjättiin kyllä lasten kanssa mielestäni tosi hyvin. Ja nyt kun nykyinen mies on niin ihanasti mukana meidän elämässä ja on hyvänä isähahmona lapsille, niin kaikki palaset tuntuu loksahtaneet paikalleen.

  • minna kirjoitti:

   Mahtavaa kuulla, että olet selvinnyt vaikeista asioista ja osaat nyt arvostaa normaalia arkea. Sehän se usein on, mistä onni koostuu. Kyllä harkitsen kaikkia vaihtoehtoja ja olen tietoinen siitä, että aika on rajallista. <3 Kiitos kommentistasi ja oikein hyvää kesän jatkoa sinulle ja perheellesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *