Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Älä kuvaa kun ajat

Näen valitettavasti vieläkin säännöllisesti instastooreja kuuluisilta vaikuttajilta niin, että he ajavat autoa. ”Älä kuvaa kun ajat” -säännön pitäisi olla itsestään selvyys kaikille mutta varmasti ilmiön yleisyyden vuoksi asiasta ei edes puhuta kovinkaan paljon. Kuvaaminen ajon aikana on todella ikävä ilmiö ja se ei saisi olla millään tavalla suotavaa. Liikenne on väärä paikka kuvaamiseen ja muutenkin  sosiaalisen median seurantaan. Siksi haluan nostaa tämän tärkeän asian esille.

Keskity ajamiseen

Moni käyttää puhelinta ajon aikana ja kokee, ettei siitä ole varsinaisesti mitään haittaa.  Aivot rekisteröivät kuitenkin samaan aikaan tietoisesti yhden tehtävän milloin emme välttämättä tiedosta kaikkea informaatiota. Onnettomuusriski kasvaa väistämättä kun ajon aikana käytetään puhelinta. Katse on oltava tiessä, kädet ratissa ja ajatus liikenteessä. Sosiaalisen median ja eri pikaviestisovellusten käyttö on jopa vaarallisempaa kuin puhelimessa puhuminen. Kuvatessa myös ihminen katsoo myös itseään, eikä liikennettä. ”Joka kolmas suomalainen lukee tekstiviestejä ja sosiaalisen median päivityksiä ajon aikana ainakin joskus. Neljä viidestä vastaa puheluihin ja kaksi kolmesta soittaa ajon aikana. Kun liikenteessä keskittyy moneen asiaan, asioita jää huomaamatta.”  – Liikenneturva.fi

Miksi vaarantaa myös muiden turvallisuus?

Puhelimen kanssa liikenteessä,  et vaaranna ainoastaan omaa turvallisuutta vaan myös kyydissä olijoiden ja muiden liikenteessä olijoiden turvallisuuden.  Puhelimella tulee oltua nykypäivänä paljon ja itse nautin kovasti hetkistä jolloin puhelimella ei tarvitse olla. Miksi liikenteessä olo ei voisi olla yksi niistä hetkistä, jolloin antaisi itselleen luvan olla vapaa puhelimesta. Meidän ei tarvitse olla joka ikinen hetki tavoitettavisssa. Puhelimen kanssa kuvaamista näkee myös pyöräilijöiden keskuudessa, mikä on myös oma riskinsä.  Moni ihminen on jollain tapaa taantunut puhelimen käyttöön liikenteessä, eikä edes välttämättä rekisteröi tekemistään. Asiaan kannattaa kuitenkin suhtautua vakavasti ja opetella asiasta pois ennen kun on liian myöhäistä. Pienellä lipsahduksella liikenteessä voi olla kohtalokkaat seuraukset.

Haastan nyt jokaisen lukijan olemaan kuvaamatta ja räpläämättä puhelinta liikenteessä. Lisäksi olisi hyvä huomauttaa jokaista liikenteessä kuvaajaa ihan kaikkien meidän turvallisuuden vuoksi.

LUE MYÖS:

Saavatko nännit näkyä kesällä? 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *