Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Mitä Satumaassa voi tehdä? Järvisydän on aktiivisen rauhoittumisen erikoispaikka

Kaupallinen yhteistyö: Järvisydän

Järvisydän Minna Ahmonsaari

Järvisydän on lähellä mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana. Tavoite vierailulle Järvisydämessä oli yksinkertainen: hengähtää hetki piiiitkän syksyn jälkeen, nollata tilanne ja kerätä voimia viimeiseen rutistukseen kohti joulua. Mutta, kuten tiedätte, lepäminen vaatii usein vastapainoksi mielekästä aktiivisuutta ensimmäisen rauhassa nukutun yön jälkeen. Niin, nukkumisen. Kuinkas siellä maisemasviitissä nukkuukaan?

Ensimmäisenä iltana, maukkaan illallisen jälkeen kodikkaassa pikkutalossamme laitoimme takkaan tulen. Ja olipa tehokas takka – lämpötila nousi nopeasti ja tehokkaasti ja kohonnut lämpötila yhdistettynä absoluuttiseen hiljaisuuteen (iso ero Töölön) ympärivuorokautiseen liikenteeseen ja raitiovaunujen kolinaan) johti siihen, että uni hiipi helposti ja nopeasti silmiin. Mukavat sängyt, kyllä. Kuohkeat luksus-vuodevaatteet, kyllä. Mukavaa, kyllä. Järvisydän oli onnistunut jälleen.

Järvisydän Minna Ahmonsaari

Olemisen sietämätön keveys – kiireetöntä tekemistä ja nautintoa

Yksi Järvisydämen monista spektaakkeleista on ainutlaatuisesti luontoon sulautuva, osittain peruskallion sisään rakennettu Järvikylpylä joka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä majoitustiloista. Ja millainen kylpylä se onkaan. Yrittäjä Markus Heiskanen kertoo, että Järvikylpylä on se osa kokonaisuutta josta hän tuntee kaikkein eniten ylpeyttä.

Kylpylä ei näyttää jo ulkoapäin kutsuvalta, valaistus on niin tunnelmallinen. Sisältä kaikki on juuri oikean, ihmisen kokoista ja korkealaatuista. Hän, joka on kylpylän suunnittelut ansaitsee jonkin palkinnon tai palkankorotuksen tai mieluiten molemmat. Luonnonkivi ja puu, tyylikkäästi harmaantuneet uppotukit, ovat läsnä kaikkialla.

Järvisydän Minna Ahmonsaari

Kaikin tavoin onnistunut kylpylä – paitsi että ulkoaltaan vesi on kylmää

Seinät ja katto ovat sellaiset luolamaiset, mutta ei tyhmästi tai mauttomasti. Järvikylpylän lattia on kaikkialla paljaalle jalalle mukavan lämmin. Yhdestäkään vesihanasta ei tarvitse odotella veden lämpenemistä ja altaiden vesi on mukavan lämmintä (paitsi ulkona, mutta niin sen pitää ollakin). Kokonaisuutena koko Järvikylpylä on yksi parhaista, ellei paras, kylpylä jossa olen käynyt.

Monipuolinen on oikea sana kuvaamaan niitä vaihtoehtoja joita kävijälle on tarjolla. Löytyy kivisaunaa, suolahuonetta, höyrysaunaa, maisemasaunaa, aito hamam, iso allas, lepotuoleja ja mukavasti sisustettu baari – jossa on koko ajan tarjolla ilman eri veloitusta pientä purtavaa ja juotavaa. Minun mielestäni koko kylpylän ykkösjuttu on Asta-myrskysuihku, johon paikan isäntä sai idean Asta-myrskyn silmässä Savonlinnan Riihisaaressa vuonna 2010. Myrskysuihkun veden, valon ja äänen yhdistelmä on äärimmäisen rentouttava ja mieleenpainuva.  Erilaisia elämyssuihkuja kokeneena ja niihin pettyneenä tämä oli todella ylitti odotukset. Varsinkin se toiminto jossa tunsi olevansa viidakossa, trooppisen lämpimän sateen alla. Kylpylälle ei voi muuta arvosanaa antaa kuin täysi kymppi. Ja kyllä, se kuului ohjelmaan joka päivä.

Järvisydän Minna Ahmonsaari

Järvisydän – aktiviteetit liikkeelle ja luontoon

Porosalmen alue on maisemallisesti komea yhdistelmä järvimaisemaa ja melko majesteettisia harmaita kallioita ja korkeuseroja. Edellisellä vierailulla olin tutustunut ympäristöön SUP-laudalla, tällä kerralla halusin tutustua alueeseen polkupyörällä, eli ei muuta kuin sähköavusteiset fatbiket alle ja ajelulle pitkin hyvin merkittyjä reittejä Järvisydämen ympäristöön. Olipa hauskaa! Ja sen verran jyrkkää paikka paikoin, ettei sähköavustuskaan riittänyt viemään mäen huipulla. Mutta kun seisoi kallion korkeimmalla kohdalla, katsoi Saimaan järvimaiseman yli ja maisteli lämmintä minttujuomaa termarista niin voi itselleen myöntää että oli saavuttanut tavoitteen: maailman murheet olivat jääneet jonnekin muualle. Ihanaa.

Kaiken tämän lisäksi Järvisydämessä on mahdollista käydä joogaamassa tai ilmajoogaamassa ohjatusti. Erilaisia retkiä on tarjolla vuodenajan mukaan, kuten patikointia, retkiluistelua, norppasafareita, lumikenkäilyä, jääkalastusta, melontaa tai shampanjaristeilyjä joko ylellisellä jahdilla tai idyllisellä puuveneellä. Myös vesijettejä on mahdollista vuokrata kesällä.  Aktiviteetit löydät täältä. Vierasvenesatama on myös omaa luokkaansa.

Järvisydän Minna Ahmonsaari

Korut / Viaminnet *saatu blogin kautta

Romanttiseen lomailuun, perheille ja etätöihin – turvallisesti

Järvisydämessä parasta on sen monipuolisuus. Järvisydän sopii todella hyvin pariskunnille hemmotteluloman kohteeksi, perheiden talvilomakohteeksi tai aktiiviseen luontoretkeilyyn. Nyt poikkeusaikaan Järvisydämessä on riittänyt asiakkaita, mutta kuitenkin olo oli äärimmäisen turvallinen. Kylpylässäkin saimme olla välillä melkein kahdestaan ja turvavälit oli huomioitu joka paikassa. Jos tekisin etätöitä niin menisin ehdottomasti Järvisydämeen pidemmäksi aikaa.

Lue myös:

JÄRVISYDÄN – ‘OI JOSPA KERRAN SINNE SATUMAAHAN KÄYDÄ VOIS…´

Tyylikkäät polttarit Järvisydämessä

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Järvisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *