Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Tyylikkäät polttarit Järvisydämessä

Kaupallinen yhteistyö: Järvisydän

Eräs parhaimmista ystävistäni on menossa naimisiin tänä syksynä ja jo hyvissä ajoin päätimme että järjestämme hänelle polttarit jotka keskittyvät laadukkaaseen yhdessäoloon ja nautiskeluun.  Yleisesti kaveriporukassani on aina osattu arvostaa laatua, eikä edes nuorempana polttareita järjestäessäni ole ketään nolattu tai mietitty rasteja millekään baarikierrokselle. Tyylillä on vedetty aina. 

Polttareihin osallistuva ystäväpiirimme asuu eri puolilla Suomea ja siksi sopivaa paikkaa haettiin laajalla säteellä. Hyviä vaihtoehtoja oli useita mutta aika nopeasti nousi yksi kohde ylitse muiden. Paikka, jossa yhdistyvät monisatavuotinen historia ja moderni toteutus, luonnon läheisyys ja tyylikäs luksus: Saimaan sydämessä sijaitseva Järvisydän.

Järvisydämestä tarjottiin majoitusvaihtoehdoksi uutta ja modernia Houseboat-majoitusta. Houseboatit ovat kelluvia luksus-asuntoja, joissa on kussakin oma keittiö- ja ruokailutilat, olohuone sekä mukavat makuuhuoneet. Sen lisäksi varustukseen kuuluu sauna ja kaiken huipulla avara kattoterassi jossa on  iso ja laadukas grilli.

Polttareita varten laadimme nautintoa korostavan ohjelman johon kuuluivat mm. SUP-lautailu, kiireetön kylpylävierailu, morsiussauna savusaunassa ja rento yhdessäolo ystävättärien kesken, hyvistä ruoista ja juomista nauttien. 

Parhaiden polttarien ainekset olivat: parhaat ystävät, paras paikka ja paras sää. 

Järvisydän Houseboat – majoitu maailman kauneimmalla järvellä

Polttarit järjestettiin morsiamelta salassa ja sulhanen oli onnistunut toimimaan niin, että polttarien aloituspäivänä sankarittaremme oli mitään aavistamattomana töissä poliisiasemalla, kunnes porukkamme yllätti hänet kesken normaalien työrutiinien. Ei muuta kuin side silmille ja auton nokka kohti Rantasalmea ja Järvisydäntä.

Majoituksen ja ohjelman lisäksi olimme etukäteen tilanneet hienon ilman ja kun polttarisankarimme saapui Järvisydämeen ja kokoonnuimme terassilla niin aurinko helotti täydeltä terältä taivaalta – helle ei meitä haitannut, päinvastoin.

Houseboatit osoittautuivat erittäin onnistuneeksi valinnaksi. Ne olisi maksua vasten saanut ajaa jonnekin yksityiseen paikkaan mutta meille se, että ne olivat keskellä Järvisydän Hotel & Spa Resortia sopi erinomaisesti. Majoittauduttuamme lähdimme syömään ravintola Piikatyttöön jossa nautimme Kestikievarin tulimenun. Ruoka oli oikein maittavaa ja palvelu savolaisen lupsakkaa.

Perinteinen morsiussauna

Ruokailun jälkeen oli vuorossa perinteinen, pitkän kaavan morsiussauna järven rannalla sijaitsevassa savusaunassa. Morsiussaunan riittien tarkoituksena on puhdistaa morsian kaikista synneistä ja menneistä painolasteista, jotta hän voi avioliitossa keskittyä onnellisen ja rakastavan yhteiselämän luomiseen puolisonsa kanssa. Saunan jälkeen siirryimme jatkamaan iltaa houseboatimme kattoterassilla, keskustellen elämästä, menneestä ja tulevasta, parhaassa seurassa. Siirryimme yöpuulle hyvän matkaa seuraavan päivän puolella.

Morsiussaunaan kuuluvat perinteisesti havut ja ruusut. Havut muistuttavat, ettei elämä ole aina helppoa ja ruusun terälehdet tuovat taas naimaonnea.

Järvisydän on kaiken keskellä

Aamuherätys oli ihana. Aurinko paistoi, järvi oli tyyni, ja ennen aamiaista osa meistä pulahti aamu-uinnille. Aamupäivällä vuorossa oli SUP-lautailu. Osalle meistä tämä oli ensikohtaaminen lajin kanssa, ja onneksi laudat meille luovuttanut Heikki oli todella auttavainen ja osaava ja opasti meitä kaikkia parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin. Laudalla melominen kauniissa järvimaisemassa oli mieleenpainuva kokemus jota voi suositella kaikille luonnossa viihtyville. Eteneminen on vaivatonta ja nopeaa mutta kuitenkin kiireetöntä.

Järvikylpylä – Kylpylöiden eliittiä

Toinen polttaripäivä jatkui lounaalla jonka laitoimme itse Houseboatien hyvin varustelluissa keittiöissä. Helteinen päivä ja aurinkoinen ilma ohjasivat toimintaamme kohti auringossa hengailua kunnes tuli aika siirtyä kohti erästä reissun kohokohtaa – vierailuamme Järvikylpylässä.

Olen elämäni aikana käynyt kymmenissä kylpylöissä ja harva on tehnyt minuun sellaista vaikutusta kuin Järvikylpylä. Tuoreet hedelmät, maukkaat juomat, korkealaatuiset hoitotuotteet ja hoidot yhdistyvät erittäin funktionaaliseen ympäristöön jossa on monenmoista saunaa, suolahuonetta ja suihkua. Oli onni että olimme päättäneet nauttia kylpylässä pitkään, se todellakin kannatti.

Rentoutuneena kohti kotia

Täydellisen rentoutuneina päätimme nauttia helteisesta kesäillasta Houseboateilla grillaten. Herkullisen illallisen jälkeen jatkoimme sitä mikä tällaisista tapahtumista tekee erityisiä: yhdessäoloa ilman kiirettä ja arjen huolia.

Seuraava aamu oli jos mahdollista vielä kauniimpi kuin edellinen. Loppukesän kauniit, syvät vihreän sävyt ja sitä peilaava kirkas ja tyyni järvenpinta. Yllä sininen taivas ja kuuma aurinko. Järvisydän oli ollut meille ja sydämillemme lempeä ja ihana, juuri sellainen kuin olimme toivoneet, ehkä vielä jopa vähän enemmän. Lähdön hetki ei tuntunut haikealta, niin hyvin kaikki oli onnistunut. Nämä olivat parhaat polttarit. Paras porukka. Paras paikka. Ja niin, se paras sää.

Jokainen hetki piirsi muiston sydämiimme

Kiitos

LUE MYÖS:

MUUTTO LÄHESTYY

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Kaupallinen yhteistyö: Järvisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *