Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Suurenmoinen Suomenlinna

Mikäs sen mukavampi tapa viettää vapaa-päivää kuin päivä Suomenlinnassa. Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on merilinnoitus, jota alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikana vuonna 1748. Suomenlinnan alue käsittää noin 200 rakennusta 80 hehtaarin maa-alueen kahdeksalla saarella, jotka ovat etelästä alkaen lueteltuina: Kustaanmiekka, Susisaari, Iso Mustasaari, Pikku Mustasaari, Länsi-Mustasaari, Särkkä, yksi Pormestarinluodoista ja Lonna. Muurien pituus on noin 6 kilometriä ja tykkejä 105 kappaletta.

Suomenlinna on myös yksi suomen maailmanperintökohteista. Maailmanperintösopimus velvoittaa Suomen valtiota huolehtimaan Suomenlinnan säilymisestä mahdollisimman autenttisena. Suomenlinnan käyttösuunnitelman lähtökohtana on, että linnoituksen tarkoituksenmukainen käyttö takaa monumentin säilymisen jälkipolville. Suomessa on seitsemän maailmanperintökohdetta: Suomenlinnan lisäksi Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue, Struven ketju sekä Merenkurkun saaristo.Näistä Merenkurkun saaristo on ainoa luonnonperintökohde, kaikki muut kuuluvat kulttuuriperintökohteisiin.

image

Kauppatorilta  pääsee kätevästi lautalla Suomenlinnaan noin vartissa ympäri vuoden, samalla on mukava ihailla merimaisemia.

image

Saarella tulee poikkeuksetta käveltyä paljon, joten kannattaa varata mukavat kengät matkaan.

image

Eikun vain kallioille ottamaan aurinkoa.

image

Pelattiin yatzya ja nautittiin elämästä.

image

Chikeniä ja kasviksia grilliin.

image

Kaunis ilta aurinko.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *