Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Hyvää oloa luonnosta

Lohjan seutu

Olin viime lauantaina tutustumassa Lohjan seutuun Lumo matkailun järjestämällä päivä retkellä. Lähdimme muutaman muun bloggaajan ja oppaan kanssa aamulla bussilla kohti Lohjaa. Ensimmäisenä saavuimme Kettukallion elämystilalle joka sijaitsi oikein kunnon maalaismaisemassa Karstulla, n. 13 kilometriä Lohjan keskustasta Sammatin suuntaan. Kävimme hiukan tutustumassa lähimaastoon ja söimme aamupalaa kodassa nuotion ääressä. Oli mahtavan tunnelmallista juoda pannukahvia ja syödä nuotiolla valmistettua aamupalaa kaiken valmiuden ja helppouden vastapainoksi.

Kettukallio sopii erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen koska tahansa kun halutaan irtaantua kaupungin hälinästä. Paikassa on  myös mahdollista majoittua erillisessä mökissä tai torpassa.

 

Karkalin luonnonpuisto

Tästä suuntasimme Karkalin luonnonpuistoon, jossa teimme kävelylenkin metsässä tutustuen luonnon ihmeisiin ja samalla omaan mielen maisemaamme. Syksyn värit olivat kaikista kauneimmillaan ja sielu kyllä lepäsi todenteolla metsässä. Matkanvarrella sijaitsi myös Torholan luona, jonne emme kylläkään lähteneet kovin pitkälle ryömimään. Mutta empähän olisi tiennyt ilman tätä reissua että Torholan luola on Suomen pisin kuljettavissa oleva karstiluola, eli veden kalkkikiveen syövyttämä luola. Pituutta sillä on 32 metriä ja syvyyttä on 12 metriä.

Päiväkummun elämyskylpylä

Lopuksi matkustimme Karkalista veneellä Päiväkummun elämyskylpylään, jossa saimme nauttia aivan ihanan lounaan. Tarjolla oli oikein kattava lounas pöytä, ja koska aamiaisesta oli jo neljä tuntia olimme aika nälkäisiä saavuttuamme paikalle. Voin sanoa että näin hyvää lounasta en ole syönyt kyllä pitkään aikaan.

Tämän jälkeen siirryimme kylpylän puolelle nautiskelemaan. Se oli myös mielettömän ihana elämys. Kylpylä oli juuri uusittu todella tyylikkääksi, oli rauhallinen ja sellainen spa, jossa jokainen varmasti saa itsensä rentoutumaan. Saunoja oli erilaisia ja varmasti erikoisin näistä oli Suolasauna jossa hierottiin iholle Himalajan mineraalisuolaa, joka pehmentää ihoa ja hoitaa hengitysteitä. Tämän käsittelyn jälkeen iho oli kyllä todella pehmeä.

Rentoutuneena kotiin

Kotimatka bussissa sujui aika uneliaissa tunnelmissa koko päivän retkeilyn jälkeen ja olikin ihanaa vain pötkötellä kotona loppu viikonloppu. Harmikseni pitkittynyt pieni flunssani olikin poskiontelontulehdus, mikä selittääkin sen että olen ollut hiukan puolitehoinen jonkin aikaan. Onneksi sain antibiootit ja nyt sitten toivon että ne tepsisivät pian.

Kiitos kaikille matkassa mukana olleille loistavasta ja hauskasta seurasta. Luonnossa olo on kyllä melkoisen voimaannuttavaa.

Instagram:

 @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Edellinen juttu: Parhaimmat treenipaikat Helsingissä

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *