Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mitä vähemmän laihdutan sen onnellisempi olen

Moni aloittaa nyt tammikuussa tiukan ruokavalion noudattamisen ja uuden elämän. On hyvä asia kiinnittää huomioita  terveellisiin elämäntapoihin ja ruokavalioon. Tarkka ruokavalio voi auttaa määrien ja ateriarytmin hahmottamiseksi alkuun mutta pidemmän päälle voi käydä raskaaksi ja mennä neuroottisuuden puolelle. Jos puhutaan ihan tavallisesta ihmisestä, eikä vaikka fitness kilpailijasta, on syömisen parasta olla helppoa ja selkeää. Ruoasta ja ruokailusta ei saisi rulla stressiä. Itse olen sitä onnelisempi, mitä vähemmän laihdutan

Miten syödä kaikkea lihomatta?

Syöminen koetaan nykyään haastavammaksi kuin koskaan. Tieto lisää tuskaa ja vaikka meillä on tietoa on järkevä syöminen silti haastavaa. Ruokavalioita noudatetaan koska halutaan laihtua, kiinteytyä tai olla fitness. Myös eettiset syyt, uskomukset ja aatteet näyttelevät suurta roolia. Normaali terveellinen ruokavalio on haasteellinen toteuttaa nykymaailman ruokavalio viidakossa. Vuosikausien hakemisen jälkeen olen itse löytänyt vihdoinkin tasapainon oman ruokailuni kanssa. Ennen noudatin jotain ruokavaliota 100% tai sitten en. Se ”en” sitten näkyi ahmimisena ja tuotti pahaa oloa. Sitten taas hiilarit nollaan ja kierre alkoi alusta. Välittömästi ruokavaliosta poiketessa tuntui kun olisi tehnyt pahempaakin syntiä. Usein tämä johti kierteeseen jossa ei ollut mitään tolkkua. Tällä hetkellä koen olevani vapaa laihdutus vankilasta, enkä koe tarvetta syyllistää itseäni herkuttelusta tai mistään muustakaan ruokaan liittyvästä. Elämänlaatuni ei parane jokaisen suupalan kyttäämisestä, päinvastoin se vie elämästä suuren määrän energiaa aivan turhaan.

Mitä vähemmän ajattelee syömistä tai lihomista, sen helpompaa elämä on. Läskien ja makkaroiden puristelu on aivan turhaa ja se kannattaa jättää kokonaan pois. Ei kannata tunkea itseään vaatteisiin, jotka eivät omalle vartalotyypille sovi ja kannattaa valita aina vaatteet jotka korostavat omia hyviä puolia. Jos tekee mieli salaattia tai hampurilaista syön niitä. Otan jäätelöä tai juon appelsiinimehua litran jos siltä tuntuu. Ateriarytmiä pyrin noudattamaan ja sitä, että syön kasviksia vähintään sen puoli kiloa päivässä. Se on terveellistä ja sopii minulle. Pitkään kestänyt erityisen tietoinen syöminen on jättänyt jälkeensä hyviä asioita ja koen, että ilman sitä olisin tuskin nyt näin hyvässä tilanteessa. Se että olen lopettanut jokaisen suupalan kyttäämisen on ehkä yksi parhaista asioista mitä minulle on tapahtunut. Vastaus kysymykseen, miten syödä kaikkea lihomatta on siis: Lopeta laihduttaminen ja itsesi kyttääminen.

Konkreettiset keinot

Monella laihdutus kierteessä olleella ruokailu on vääristynyt täysin, eikä keho välttämättä osaa tulkita nälkää. Kannattaa panostaa rytmiin ja aterioiden säännöllisyyteen, näin liian suurta nälkää ja ahmimista ei synny. Tällöin ahmimisesta ei tule huonoa omaatuntoa, etkä liho. Kunnon reilu aamiainen ja lounas ehkäisevät illan mahdollista ylensyömistä sohvalla sipsipussin  ja muiden herkkujen kanssa, silloin energiaa riittää tasaisesti koko päivälle. Valmis salaatti ei välttämättä riitä lounaaksi ja onkin huomattu, että usein juuri ne salaattia lounaalla syövät ovatkin niitä kaikista pahimpia taistelijoita näiden asioiden kanssa.

Jos sinulla on jatkuva tarve ravata puntarilla, kannattaa se laittaa hetkeksi sivuun. Koita keskittyä hyvään ja järkevän syömiseen ilman stressiä. Jos sallit itsellesi kaiken, niin harva jaksaa syödä pelkkää roskaruokaa päivä tolkulla. Jokainen ateria voi olla hyvä hetki ja aina kun mahdollista syö seurassa. Seurassa syödessä tulee usein tehtyä fiksumpia valintoja, harva ahmii seurassa. Syö silloin kun on nälkä, jos syöt järkeviä annoksia nälkä tulee kyllä vähintään neljän tunnin päästä edellisestä ateriasta. Halusin kirjoittaa tämän koska koen, että laihduttamisen ja ruoan miettimisen vähentäminen on merkittävästi parantanut elämänlaatuani. Toivon, että kaikki ne jotka kamppailevat jatkuvasti syömisen ja laihduttamisen kanssa saisivat rauhan. Elämässä on niin paljon muutakin ihanaa ja mielenkiintoista mihin kannattaa oikeasti panostaa. Läskejäsi miettimällä tuhlaat vain elämääsi. Onko teillä lukijoilla ajatuksia aiheesta?

Hyvää alkanutta vuotta jokaiselle. <3

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *