Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Aineettomat joululahjat ja ilmaiset joululahjaideat

*Sisältää mainoslinkkejä
Aineettomat joululahjat

Joulukuussa 2018 / Kuvat / Yasmina Godden

Aineettomat joululahjat ovat olleet kovin suosittuja viime vuosina. Hyvä niin koska monella materiaa on liikaakin ja jopa muidenkin tarpeisiin. On hienoa, että kulutusjuhlaa vältellään ja ajatellaan joulua muunkin kuin tavaran kautta. Ja onhan monella  toki ihan oikeita välttämättömiä tarpeitakin jotka ovat materiaa. Ymmärrän sen,  mutta tässä postauksessa haluan keskittyä pelkästään aineettomuuteen.

Kaikista paras aineeton joululahja olisi varmasti se, että maassa olisi rauha ja ihmisillä olisi hyvä tahto. Koronan hävittäminen maailman kartalta tulisi hyvänä kakkosena. Tässä postauksessa listaan kuitenkin lahjavinkkejä, joista useampia voi ostaa rahalla mutta ne eivät silti varsinaisesti ole tavaraa. Osa näistä ei vaadi rahaa ollenkaan vain läsnäoloa ja pientä vaivannäköä.  Nämä ovat sellaisia asioita joita minusta itsestänikin olisi mukava saada. Moniin seuraavista lahjavinkeistä liittyy tekeminen, joten voit askarrella lahjakortin itseltäsi lahjan saajalle. Esimerkiksi: ”Tämä lahjakortti oikeuttaa rentouttavaan kokovartalohierontaan ja illalliseen kanssani.” Voit käyttää mielikuvitustasi ja hyödyntää omia erityistaitojasi. Jos esimerkiksi olet hyvä soittamaan pianoa, pidä ystävällesi muutaman kappaleen pianokonsertti ja tarjoa lasit kuohuvaa sen päälle. Toki kaikissa näissä tulee huomioida tämän hetkiset koronarajoitukset, mutta toivotaan, että keväällä pääsemme toteuttamaan kaikkia näitä turvallisesti.

Lapsenvahti yhdeksi illaksi – Aineettomat joululahjat

Mitä jos tarjoasit ystävällesi tai ystäväpariskunnalle vapaan illan ja tarjoutuisit lapsenvahdiksi yhdeksi illaksi. Voit tehdä joulukortista lahjakortin tähän ylellisyyteen ja halutessani voit liittää lahjaan esimerkiksi teatteriliput tai lahjakortin ravintolaan.

Siivospalvelu – aineettomat joululahjat

Siivousfirmoja jotka tarjovat kertasiivouksia on nykyään todella paljon ja sellaisen hankkiminen on helppoa. Arjen ylellisyyttä kenelle tahansa. Voit myös itse tarjoutua siivoamaan esimerkiksi isovanhempasi tai sellaisen läheisesi kodin joka on esimerkiksi masentunut ja omia voimavaroja ei ole.

Staycation lahjakortti – Aineettomat joululahjat

Hotellit ovat alentaneet hintojaan koronan myötä ja lähes jokainen hotelli on tehnyt omia Staycation-paketteja ja -tarjouksia. Ihmiselle jolla on jo kaikkea pieni irtiotto kotoa näinä aikoina, tekee varmasti hyvää. Kumppaniasi ajatellet voit lisätä Staycationin romanttisuutta koristelemalla hotellihuoneen ruusunterälehdillä ja led-kynttilöillä. Jos haluat panostaa osta läheisillesi lahjakortti Järvisydämeen. He eivät unohda sitä koskaan.

Lahjakortti hemmotteluun

Hieronnat, jalkahoidot, ihonhoidot, vartalohoidot ja vastaavat ovat mielestäni aina hyviä ideoita. Samalla tuet arvokkaita käsityöammatteja. Mieti mistä lahjan saaja pitää tai mistä osa-alueesta hän ei ole ehkä pitänyt huolta. Ovatko lihakset jumissa, kaipaako hän enemmän hemmotteluhierontaa vai energiahoitoa? Entä milloin miehesi on viimeksi käynyt kunnon parturissa groomauksessa? Osan näistä voi toteuttaa pientä mielikuvitusta käyttämällä myös itse.

Museossa käynti ja lounas

Mikä olisi mukavampaa kuin mennä ystävän kanssa lounaalle ja kiertelemään vaikkapa Ateneumia?

Aineettomat joululahjat

Terveystarkastus

*Puhti tarjoaa verikoepaketteja kenelle tahansa. Itse kävin aikoinaan *liikkujan terveystarkastuksessa ja olin palveluun oikein tyytyväinen. Puhdin suosituin testipaketti, *Puhti-terveystarkastus sisältää 30 eri mittaria, jotka antavat sinulle kattavan käsityksen siitä, miten elimistösi voi. Mukana on mm. täydellinen verenkuva, kolesteroli, verensokeri, D-vitamiini, ferritiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toiminta. Sopii hyvin liikkujalle tai muuten vain kenelle tahansa jonka terveydestä saatat olla jopa hiukan huolissaankin.

Retki luontoon

Tarjoa läheisellesi retki luontoon kanssasi. Laittakaa kunnon erävaatteet päälle, ottakaa eväät ja lähtekää metsään retkelle. Tästä jää varmasti hyvät muistot ja samalla saat raitista ilmaa ja liikuntaa myös itsellesi.

Opeta joku osaamasi taito

Opeta joku erityistaitosi heittäytyvälle ystävällesi joka haluaa oppia sen. Jos olet hyvä maalaamaan voit pitää pienimuotoisen taidekurssin, jos olet hyvä käsitöissä opeta jonkun pienen käsityön tekemisen ystävällesi. Jos kuntosali on kuin kotisi vie hänet treenaamaan jne.

Soita ja kerro välittäväsi

Lahjan ei välttämättä tarvitse olla sen kummempi kuin soitto sellaisella ihmiselle josta et ole kuullut pitkään aikaan. Soita ja kuuntele, kerro myös välittäväsi.

Elämyslahjat

Elämyslahjoilla on lahjakortteja vaikka mihin. Tandemlaskuvarjohypystä,  Ferrari tai Lamborghini ajoelämyksen kiitoradalla. Kaikenlaisia elämyksiä on tarjolla, ei pelkästään extremeä. Kannattaa tutustua täältä. Näitä voi myös soveltaa itse ja saada ideoita omaan toteutukseen.

Kokkaa läheisellesi

Anna illallislahjakortti itse valmistamallesi illallisella. Toki ravintolalahjakorttikin teille kahdelle on erittäin hyvä idea jos se tuntuu mielekkäämmälle.

Lisää hyvää mieltä

Ole suvaitsevainen ja hymyile. Muista, että saat sen minkä annat ja se mihin laitat energiasi kasvaa. Päätä keskittyä hyvään ja salli hyvä ja lämmin joulu myös lahjana itsellesi.

Toivottavasti saitte vinkeistä joitain ideoita jouluun. On hyvä muistaa, että vaikka usein ulkoinen puute vaikuttaa sisäiseen tuntuun on silti olemassa asioita joita voi antaa ihan ilmaiseksi. Jatketaan joulun odotusta ilman paineita ja nautitaan siitä.

Ps. Ja vielä lahja sinulle itsellesi:

Linkin kautta pääset testaamaan *BookBeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana!

Etu koskee uusia BookBeat-käyttäjiä.

Lue myös joulukuun postaukset viime vuodelta:

Vuoden tykätyimmät kuvat – Best nine 2019

Joulu nostaa tunteen pintaan siitä mitä ei ole

Sauna rentouttaa kehon ja mielen – Yango tuo saunan luoksesi

Vastaako TSS Travel viiden tähden halpa loma odotuksia – Osa 2

Kannattaako Kyprokselle matkustaa talvella?

Vastaako TSS Travel viiden tähden halpa loma odotuksia – Osa 1

2 kommenttia

  1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

    Ihania vinkkejä!❤ Musta on tärkeää, ette enenevissä määrin kannustetaan suosimaan aineettomia lahjoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *