Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kaukaa näkee lähelle – Terveisiä Tansanian auringon alta

Miten matka meni

Terveisiä Tansanian auringon alta. Saavuin perille maanantaina, lennot ja matka sujui kaikinpuolin hyvin vaikka matka olikin pitkä ja hiukan uuvuttava. Minulla oli matkalla kaksi vaihtoa, Tukholmassa ja Etiopiassa eikä se tehnyt matkanteosta yhtään sen rankempaa. Päinvastoin oli hyvä saada jaloitella lentokentillä kunnolla. Lyhimmillään tänne matka kestää n. 14- tuntia yhdellä vaihdolla, ja nyt matkani kesti noin 18- tuntia.  Viimeksi kun matkustimme tänne ystäväni kanssa meillä piti olla lennot Lontoon kautta yhdellä vaihdolla, mutta kävikin niin että Suomessa oli lentolakko ja myöhästyimme Lontoon koneesta, meidät lennätettiin Dodaan jossa oli joku ongelma myös ja jouduimme yöpymään siellä, seuraavana päivänä taisi olla niin että kone jolla meidän piti lentää Tansaniaan hajosi ja lähtömme sieltä myöhästyi edelleen. Saavuimme Tansaniaan siis pari päivää myöhässä ja myöhästyimme häistä joihin olimme menossa. Sitä ennen lensimme tänne kerran onnistuneesti Amsterdamin kautta, mikä toimi myös hyvin. Myös Turkin kautta pääsee tänne suht edullisesti ja yhdellä vaihdolla, mutta nyt niitä vaihtoehtoja ei ollut tarjolla sopivaan hintaan, eikä aikaan.

Miten olen viihtynyt

Olen ollut täällä ihan ensi hetkestä niinkuin kotonani. Tuntui jotenkin tosi luonnolliselta saapua tänne harmauden keskeltä. Huomaan heti että flunssan oireet helpottavat ja henki kulkee paremmin. Olen tehnyt nyt jonkinlaista matkasuunnitelmaa, että ehdin tehdä ja nähdä kaikkea mitä haluan. Olen parhaillaan Dar es Salaamissa, jossa minulla asuu neljä siskoa perheineen. Olen heidän jokaisen luona nyt vuorotellen ja sitten ensi maanantaina lennän täältä Moshiin, jossa isäni asuu. Olen Moshissa neljä päivää ja palaan takaisin tänne Dar es Salaamiin. Tarkoitus olisi käydä vielä Sansibarilla ja olla vielä hetki täällä siskojen luona ennen kotiin lähtöä. Tuntuu varmaan hullulta, mutta tälläisella lomalle reilu pari viikkoa on lyhyt aika. Aika menee kuin siivillä, ja vasta nyt avaan ensimmäisen kerran läppärin. Sää on ollut sopivan lämmin, ei aivan liian kuuma ja lämpötila pyörii kolmessakympissä. Ainut ongelma täällä Darissa on siirtyminen paikasta toiseen. Ruuhkat ovat järkyttävät lähes viiden miljoonan ihmisen asuttamassa kaupungissa, ja siirtymiseen autolla pitää varata aikaa. Pari tuntia on normaali aika esimerkiksi työmatkalle pahimman ruuhkan aikaan.

Joskus täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle

Hyvin pian tänne tänne tullessani aloin näkemään asiat Suomessa hiukan erilailla. Täällä elintasoja on monenlaisia laidasta laitaan, silti ihmiset tuntuvat olevan iloisia kokoajan. Asiat ovat edenneet täällä viime näkemästä paljon, ja perheeni on  mennyt hienosti elämässä eteenpäin. Kun katson elämääni täältä käsin, kaikki on hyvin, mutta ehkä meillä yleisesti keskitytään liikaa turhiin pieniin yksityiskohtiin. Vaikka yleensä koitankin keskittyä suuriin linjoihin, niin täältä käsin näen että joskus käytän aivan liikaa aikaa turhanpäiväisiä asioita miettiessä. Siis sellaisia joilla ei ole minkään valtakunnan merkitystä. Moni asia ja ongelma tuntuu päivän selvältä, kun katsoo kaukaa. Meillä Suomessa valitetaan aivan liikaa, ja tehdään asioiden eteen aivan liian vähän töitä. Kun tulen kotiin täytyy ryhdistäytyä, eikä vaipua samaan pikku asioiden pyörittelyyn.

Ps. Päivittelen ahkerasti instagram stooria. Joten jos haluat seurata menoa ja meininkiä täältä, ota seurantaan.

Instagram / FacebookBloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Mafiosojen mailla Sisiliassa

Ensimmäistä kertaa Saksassa

Edellinen juttu:

Tansania kutsuu huomenna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *