Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Oletko kokenut kiusaamista aikuisena?

Kiusaamista aikuisena tapahtuu

Puhutaan paljon koulukiusaamisesta ja siitä kuinka siihen tulisi puuttua. Se on hyvä asia ja mitä aikaisemmin kiusaamiseen puututaan, sitä nopeammin se saadaan yleensä loppumaan. Kiusaaminen koskettaa kuitenkin myös aikuisia, mutta välttämättä sitä ei oteta niin vakavasti kuin vaikkapa kouluissa. Työpaikoilla, opiskelupaikoissa ja harrastuksissa tapahtuu jatkuvasti syrjintää, ihan aikuisten kesken. Olin parisen kuukautta sitten tilanteessa, josta ihan näin jälkeenpäin ajatellen olen pöyristynyt. Erotuin eräässä tilanteessa joukosta erilaisuudellani ja sain siitä sekä positiivista, että negatiivista palautetta. Asia ei kuitenkaan jäänyt tähän, vaan jouduin naureskelun, supattelun, silmien pyörittelyn ja nonverbaalisen negatiivisen viestinnän kohteeksi useaksi päiväksi.  Asia ei sinänsä ollut kovinkaan suuri mutta se sai mieleeni hyvin koulu ajat, jolloin asiat koettiin paljon voimakkaammin.

NONVERBAAlisen viestinnän voima

Ryhmällä on valtava voima,  jos yksilö halutaan lytätä  ja saada tuntemaan vähemmyyttä, se on mahdollista hyvinkin pienin keinoin. Onneksi tunnistin tilanteen ja tiesin kirkkaasti, että asia josta tämä sai alkunsa ei mitenkään loukannut ketään ja koin puhtaasti syrjintää asian johdosta. Ihmiset jotka kääntyivät tilanteessa minua vastaan, potivat todennäköisesti jonkinlaista henkilökohtaista huonovointisuutta. Onneksi valitsen itse seurani ja vietän mahdollisimman vähän aikaa negatiivisten ihmisten kanssa, jotka tekevät tällaista.  Nonverbaalinen viestintä unohdetaan usein, vaikka se on yhtä vaikuttavaa kuin verbaalinen viestintä. Ilmeet, eleet ja  liikkeet kertovat paljon ihmisestä. Nonverbaalisella viestinnällä, kuten sillä mille etäisyydelle menemme istumaan, osallistummeko keskusteluun, katsommeko silmiin jne. voidaan viestiä paljon. Äänenpainot, kosketus, kättely ja halaus viestivät paljon sellaista mitä sanat eivät kerro. On erikoista, että usein sen läsnäolo unohdetaan vaikka kuitenkin kaikki paikalla olijat tiedostavat mikä on tunnelma ja mistä se viestii. Hyväksyvän ilmapiirin, kuten myös negatiivisen ja arvostelevan ilmapiirin tunnistaa juuri näistä asioista. Kiusaamista voi tapahtua myös pelkästään nonverbaalisesti.

P****n puhuminen pitää lopettaa

Omalta osaltani olen päättänyt jo aikoja sitten, että valtän kaikenlaista turhan p****n puhumista muista ihmisistä. Se lisää jo pelkästään negatiivisuutta ja tuo turhaa huonoa energiaa ympäristöön. Koitan suhtautua mahdollisimman neutraalisti, jos joku ihminen tulee puhumaan pahaa toisesta ihmisestä lähelleni ja saatan koittaa jopa herätellä häntä, että miksi ihmeessä käytät aikaasi ja energiaasi moiseen. Jokaisella ihmisellä pitäisi  olla rauha olla sellainen kuin on, jos ei omalla olemisellaan loukkaa muita. Tiedän paljon ihmisiä some-maailmasta jotka ovat joutuneet täysin syyttä valtavan ryöpyn kohteeksi. Onko tämä kateutta vai mitä, en tiedä. Vai oman elämän tyhjyyttä? Joka tapauksessa kiusaaminen, muiden lyttääminen ja jatkuva negatiivisuus kertoo vain kiusaajasta itsestään. Haastan jokaisen tämän tekstin lukijan lopettamaan turhan p****n puhumisen. Jokainen meistä on tavallaan virheellinen ihminen ja se riittää.  Koitetaan suhtautua avoimesti kaikenlaiseen erilaisuuteen ympärillämme ja rakastetaan lähimmäisiämme. Kenenkään ei tarvitse joutua kokemaan kiusaamista.

Kuvat / Ilmainen kuvapankki Pixabay

 

  Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.