Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Miten olen saavuttanut hyvän itsetunnon

Hyvästä itsetunnosta on paljon apua elämässä, se luo elämänlaatua ja auttaa menemään elämässä eteenpäin. Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen osaa rakastaa itseään, mutta huomioida myös ympärillä olevat asiat ja muut ihmiset sekä vastaanottaa ja kestää kritiikkiä ja epäonnistumista.

Osallistuin menneellä viikolla nuorten naisten järjestämään Beauty up- Itsetuntovalmennus tapahtumaan. Puhujina mieleen jäivät hyvin Sephora Lindsay, tämän vuoden Miss Helsinki, joka on kohdannut paljon ennakkoluuloja sekä vihapuhetta, artisti ja ystäväni Jaanika Leino ja Anne Karilahti joka on Valmentamon toimitusjohtaja, alan asiantuntija sekä lifecoach. Anne jakoi palan valmennustaan ja antoi omat vinkkinsä, kuinka olla juuri sitä mitä on, luottavaisesti.

Tapahtuma oli luotu hyvällä ajatuksella ja siitä jäi kaikinpuolin hyvä fiilis. Nuoret naiset puhujina olivat jokainen aitoja ja inspiroivia. Puheissa tuli hyvin esille se ettei ulkoisten virheiden kannattaisi antaa vaikuttaa itsetuntoon ja miten itsevarman ihmisen ei tarvitse alentaa muita. Nämä ovat erittäin hyviä pointteja, mikä sai myös itseäni ajattelemaan omaa itsetuntoani ja sitä miten se on muodostunut. Yleisesti tapahtumassa ja puheissa korostettiin vähän turhan paljon ulkonäöllisten ominaisuuksien vaikutusta itsetuntoon, koska minusta itsetunnon tulisi kummuta enimmäkseen sisältä riippumatta siitä mitä on ulospäin.

Nykyään on helppo piiloutua some persoonan ja netin taakse ja esittää itsevarmaa. Onko se sama asia kuin itsetunto? Ei ole. Kerronkin seuraavissa kohdissa miten olen saavuttanut itse hyvän itsetunnon ja mitä hyvä itsetunto mielestäni merkitsee:

– Olen ymmärtänyt että se mitä olen ulospäin, ei vaikuta siihen mitä  olen sisältä tai siihen miten arvokas olen. Itsetunnon on hyvä perustua muulle kuin ulkonäölle. Kauneus on katoavaista ja minusta on surullista ajatella että jos ulkonäön menettäisi ei jäisi mitään jäljelle.

– Kannan itseni ylpeydellä tilanteessa kuin tilanteessa, ainakin pyrin siihen. Toki aina välillä jäätää, mutta silloinkin pystyn yleensä nauramaan itselleni ainakin jälkeenpäin. lol. Itsetunto on minulle myös sitä että voin kävellä kauppaan ilman meikkiä ja hyväksyä vartaloni selluliiteista ja turvotuksista huolimatta.

– Itsetunto on omalta osaltani rakentunut tähän pisteeseen pitkälti itsetuntemuksen ansiosta, tiedän kuka olen ja siksi minun on helppo olla itseni kanssa. Epäonnistuminen kuuluu myös elämään, eikä määritä minua ihmisenä tai tee minusta huonoa ihmistä. Pyrin myös olemaan  syyllistämättä tai tuomitsematta muita heidän virheistään, jokainen on oman onnensa seppä ja virheillä on tapana opettaa.

– Koen itseni onnekkaaksi ja etuoikeutetuksi ihmiseksi vastoinkäymisistä huolimatta, osaan arvostaa elämää ja katsoa eteenpäin, luoda itselleni tavoitteita ja elää hetkessä.

– Rakastan itseäni, jonka ansiosta voin rakastaa myös lähimmäisiäni, auttaa ja kuunnella parhaani mukaan. Muistan että minun täytyy voida itse  hyvin ollakseni  hyvä muille, joten minun on huolehdittava itsestäni ja annettava hyvinvoinnille,   liikunnalle ja kaikelle mitä tähän liittyy aikaa jotta tämä on mahdollista.

Edellinen juttu: 

Pois loputtomasta ahdistuksesta

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

 

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *