Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

#fuckcorona – tämä ei ole uusi normaali vaan askel eteenpäin

*Sisältää mainoslinkkejä
#fuckcorona Minna Ahmonsaari

Kuva / Yasmina Godden

Kestän hyvin koronan ja ymmärrän viruksen aiheuttamat vastatoimet mutta olen lopun uupunut siihen, että  ihmiset puhkuvat ”tämä on uusi normaali” – heille sanon #fuckcorona. Tiedätte, että olen tempperamenttinen luonne, tulta ja tuppuraa tumman ihon alla. Vaikka vastustan vastakkainasettelua ja sitä, että liian usein ei ihmisten tavoitteena ole saavuttaa kompromisseja ja pyrkiä voittajiksi niin nyt nämä uuden normaalin hokijat voisivat mielestäni lopettaa.

koronapoliisit – pysykää loitolla

Olen terveydenhuollon ammattilainen ja vaikkakaan en ole epidomologi tai virologi, niin ymmärrän  ehkä keskivertokulkijaa paremmin mistä covid-19:ta on kyse. Virus voi olla tietyille ihmisille vaarallinen ja kohtalokas, ja sen leviämistä pitää estää ja hidastaa, se pitää tukahduttaa. Mutta samanaikaisesti on meidän kaikkien jatkettava elämäämme; rakastettava, harrastettava, liikuttava, sivistyttävä, viihdyttävä – elettävä. Minä toimin vastuullisesti enkä todellakaan tarvitse Internetistä erikoistumisensa ja tietonsa hankkineiden koronapoliisien viisastelua siitä kuinka ihmisten pitäisi toimia uudessa normaalissa.

onneksi minulla on pyörä – käytän maskia vain kun on pakko

Kasvomaskin käytön eduista ei ole olemassa täyttä varmuutta, mutta kun yhteisen edun nimissä sen käyttöä suositellaan tietyissä tilanteissa niin tottakai käytän sitä siellä. Siksi, että sillä on yhteiskuntarauhaa ja kansalaisluottamusta edistäviä vaikutuksia. Mutta inhoan maskin käyttöä – se ei tunnu kasvoillani mukavalta, komea ja kieltämättä suurikokoinen nenäni ei sovi useimpien mallien alle kunnolla ja korvantaustoja pakottaa pitkäaikainen käyttö. Siksi olenkin iloinen siitä, että investoin aiemmin tänä vuonna hyvään pyörään ja olen tottunut pyöräilemään työmatkani. Eipä tarvitse maskia käyttää.

jos minulla on oireita jään kotiin

Tämä on se kohta jossa minua eniten ärsyttää sen uuden normaalin hokeminen: ”Nyt korona-aikana pitää jäädä heti kotiin jos on oireita siitä, että on kipeä”. HALOO! Missä vaiheessa sairaana kotiin jäämisestä tuli jokin uusi viisaus? Ainakin minä kasvoin kodissa ja ympäristössä jossa kipeänä jäätiin kotiin. Urheilu ja liikkuminen jäävät automaattisesti väliin jos en tunne oloani terveeksi. ”Jos oireet eivät poistu vaan jatkuvat tai muuttuvat pahemmiksi on syytä käydä lääkärissä” on vanha Finrexin- ja Burana-mainoksista tuttu sanonta. Ja kyllä, tämä sama pätee myös koronavirukseen: jos vointi huononee, niin kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.

tämä ei ole uusi normaali vaan vanha

Kun katson sitä mitä tässä kirjoitan ja kuinka meitä kehoitetaan toimimaan niin en tunnista uutta normaalia vaan paluun vanhaan normaaliin. Aikaan josta vanhempamme ja isovanhempamme meille kertoivat. Aikaan jolloin hyvän terveyden menettämisen pelko oli monesta syystä paljon suurempi kuin nykyään. Viime vuosikymmeninä tapahtunut nopea elintason ja terveydenhuollon kehitys on johtanut siihen, että olemme tottuneet siihen, että olemme vain aniharvoin kipeinä ja pystymme aina toimimaan oman mielemme mukaisesti. Tämä ei ole uusi normaali vaan vanha – siksikin sanon #fuckcorona.

askel eteenpäin – #fuckcorona

Minä haluaisin, että voisimme kääntää tämän pakotetun muutoksen askeleeksi eteenpäin. Kohti maailmaa jossa terveydellä on merkittävä rooli, ystävyys ja ihmissuhteet ovat päivittäisen tekemisen ytimessä ja kiireen sijaan elämissämme vallitsisi tasapaino merkityksellisten asioiden, perheen, työn ja itsensä kehittämisen välillä.

En tiedä kuinka tuollaiseen utopiaan pääsisimme, mutta sitä ihmetellessäni ja miettiessäni käperryn monen muun tavoin kotisohvalle ja nautin kaikesta siitä viihteestä jota koteihimme on tarjolla ennennäkemätön määrä osittain jopa todella edullisesti kuten tämä kotimainen *Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat Kokeilu nyt 1 kk -50%. 1. kuukausi 6,50€/kk, jonka jälkeen 12,99€/kk. Lopeta silloin kun haluat. Tarjous voimassa toistaiseksi.

Aitiosta näet eniten kotimaisia elokuvia, kuten koko perheen suosikin Risto Räppääjä ja pullistelija, sekä kaikki Elisa Viihteen suositut alkuperäissarjat, kuten Ivalo, Makkari ja Kaikki synnit, jonka 2. kausi ilmestyi juuri.
Viaplaysta löydät kansainväliset huippusarjat kuten Greyn anatomia ja Blacklist sekä laajan kattauksen uusimpia Hollywood-leffoja.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme ja matkataan eteenpäin, eikä jäädä jumiin tähän; #fuckcorona.

Lue myös:
Koronatesti 
Korona – toinen aalto tulee oletko valmis

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM 

 FACEBOOK 

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.