Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Aika loppuu kesken

Tämä on helmikuun ensimmäinen kirjoitukseni. Palasin kuun vaihteessa takaisin Suomeen ja ollut siitä lähtien kiinni työntouhussa ja muissa arkisissa askareissa. Minulla on ollut jonkin aikaa jatkuvasti sellainen olo, että aika loppuu kesken. On ollut sellainen olo, etten ole jaksanut päivittää blogia ja somea kunnolla. Matkalla yksi parhaista asioista oli kahdeksan päivää ilman puhelinta. Oikeastaan tajusin, että en pidä viestittelystä ollenkaan, puhelin kuormittaa yllättävän paljon huomaamatta.  Mietin paljon ajankäyttöäni matkalla ja tulin siihen tulokseen, että koska pidän monista asioita on minun todella priorisoitava ja suunniteltava. Haluan, että minulla on myös tyhjää aikaa. Sellaista aikaa jolloin ei tarvitse tehdä mitään. Harrastaminen jäi loppuvuodesta aivan liian vähälle. Harrastukset ja ihmissuhteet ovat minulle erityisen tärkeitä, joten siksi kahta työtä tekevänä on pakko olla tarkka siitä mihin aikaa käyttää.

Ajankäyttö – Kuinka priorisoin

Ajattelin listata asiat tärkeysjärjestykseen mihin haluan eniten käyttää aikaani.

Työt:

Teen niin paljon töitä kun pystyn tekemään, niin ettei se vie liikaa aikaa muulta elämältä. Tasapainottelu on haastavaa ja varmasti moni perheellinen ruuhkavuosissa elävä miettii, että eihän yksin asuvalla sinkulla voi olla minkäänlaisia ongelmia ajankäytössä. Ongelmat ovat kuitenkin sillä tasolla millä ihminen on ja tässä kohtaa muistutan, että myös kaikista mieluiten vaihtaisin tämän kaiken siihen perheeseen mitä minulle ei ole vielä suotu. Työ mahdollistaa mukavien asioiden tekemisen vapaa-ajalla kuten harrastukset ja matkustelun. Omalta osaltaan se tyydyttää tarvetta auttaa ihmisiä ja tuo merkitystä elämään. Lähdin aikanaan opiskelemaan sairaanhoitajaksi siksi, että ajattelin työn olevan sopusoinnussa arvomaailmani kanssa.

Lepo:

Listasin levon kakkoseksi, koska tällä hetkellä koen sen sellaiseksi asiaksi johon tulee keskittyä. En tiedä onko se iän tuomaa muutosta vai mitä muta huomaan, etten palaudu sosiaalisissa tilanteissa tarpeeksi. Kaipaan yksinoloa enemmän mitä en ennen ole kaivannut niin paljon. Toisaalta syksy oli tapahtumarikas ja ensimmäistä kertaa neljään vuoteen asun yksin. Tavallaan liitän yksinolon ja rauhoittumisen kaipuun siihen, että haluan nauttia pitkästä aikaa täysin omasta rauhasta. En usko, että olen muuttumassa täysin introvertiksi. Kuitenkin akkujen lataamiseen tällä hetkellä kaipaan täyttä rauhaa. Myös työni on muuttunut ja päätyöni on tällä hetkellä psykiatrinen hoitotyö mitä olen tehnyt täyspäiväisesti  vasta viime kesästä saakka. Tämä vaatii ihmisten kuuntelua, ymmärrystä ja 100% läsnäoloa koko ajan ja vaikka pidän työstäni paljon vaikuttaa se varmasti siihen, etten välttämättä vapaa-ajalla jaksa olla niin sosiaalinen.

Harrastukset ja ystävät: 

Aloitin muun muassa tenniksen viime kesänä jota haluaisin taas jatkaa. Aika on kuitenkin ollut tähän esteenä. Liikunnalle on oltava aikaa kalenterissa, koska se vaikuttaa suoraan omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Treenien sovittaminen arkeen ei ole ollut minulle juuri koskaan ongelma, mutta loppuvuodesta sekin tuntui haasteelliselta. Nyt olen tehnyt parannuksen ja treenit on kalenterissa ennen kuin se on muuten ihan täynnä. Ystäville aikaa on liian vähän ja olen huomannut, että aikaa ystävien kanssa vietetään entistä vähemmän. Moni hoitaa sosiaaliasia suhteita puhelimen välityksellä ja somessa, mikä ei pelkästään riitä ainakaan itselleni.

Tässä postausta ei tullut vastausta siihen miten aion tämän paletin rakentaa, en tiedä itsekään. Tuntuuko teistä siltä, että aika loppuu kesken? Yksi hyvä ratkaisu olisi esimerkiksi lottovoitto! Auttaisiko sekään?

Lue myös:

Tansanian kuulumisia

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.