Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kissat tippuvat aina jaloillleen

Vaikeudet

Vaikeudet kasvattavat. Olemme varmasti kaikki kokeneet elämämme aikana pettymyksiä. Olemmeko oppineet arvostamaan vaikeuksia, joiden jälkeen onnistumiset tuntuvat paljon paremmalta? Vaikeuksia joiden kautta olemme oppineet ymmärtämään elämää ja itseämme paremmin. Olen huomannut, että itse suhtaudun vaikeuksiin ja rankkoihin elämänkokemuksiin menneisyydessä eri tavalla kuin ennen. Koen niistä jopa eräänlaista kiitollisuutta. 

Vaikeudet kasvattavat

Nuorena ja lapsena koetut epäonnistumiset sekä vaikeudet kasvattavat meistä vahvoja ja itsevarmoja aikuisia. Opimme käsittelemään erilaisia tunteita, kuten vaikeuksia, onnistumisia sekä pettymyksiä. Jos emme kokisi näitä tunteita, eikä meille kukaan opettaisi miten näitä tunteita tulisi käsitellä, meistä saattaisi tulla epävarmoja ja herkkiä persoonia. Esimerkiksi jos harrastaisimme jotakin kilpaurheilua. Tulemme varmasti kokemaan tappioita ja voittoja, se miten palaamme tappioiden jälkeen – se määrittelee meidät urheilijana. Palaammeko vahvempina, itsevarmempina ja kokemusta rikkaampana, jolloin olemme voittamattomia vai emmekö palaa vaikeuksien jälkeen laisinkaan ja luovutamme? Ihmiset jotka ovat hyviä jossakin harjoittelevat pitkiäkin aikoja,  kaatuvat ja nousevat ylös niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Määrätietoinen harjoittelu tuottaa onnistumisia, aina. Tämä sama pätee myös elämään ja elämän kolhuihin. 

Vaikeudet

Vaikeudet omassa elämässäni

Omassa elämässäni olen kokenut moniakin vaikeuksia sekä pettymyksiä, mutta olen aina noussut niistä sisukkaasti ylös ja yrittänyt uudelleen. Joskus hitaammin, joskus nopeammin.  Tai ehkä hieman eri tavalla, mutta olen yrittänyt kuitenkin. Ehkä tätä se suomalainen sisu on? Sitä ettei luovuta, vaikka elämä saattaisikin tuntua sillä hetkellä synkältä ja masentavalta sekä tulevaisuus epävarmalta. Aina on toivoa, kunhan vain päätämme niin! Minua ainakin auttaa lyhyen tähtäimen tavoitteet ja olen opetellut iloitsemaan pienistäkin onnistumisista. Pian huomaammekin, että päämäärätietoisella harjoittelulla tulee tuloksia. Oli harjoittelun kohde sitten urheilu, mielen haasteiden voittaminen,  uusi ammatti tai jonkin uuden harrastuksen aloittaminen. Oppiminen ja itsensä kehittäminen kannattaa aina. Vaikeuksista selviää ja kissat tippuvat aina jaloilleen. Vaikeuksista selviäminen antaa luottoa myös siihen, että elämä kantaa. Vaikka välillä kuristaisi kurkkua niin, että tuntuu ettei selviä eikä jaksa ja selviää silti antaa se uskoa elämään. Tämä auttaa myös ymmärtämään sen, että vaikeudet kuuluvat elämään samalla lailla kuin onnistumiset ja hyvä olo. 

Vaikeudet

Aivomme pitävät uuden opiskelusta ja haasteista, näillä keinoilla myös ehkäisemme muistisairauksia. Ehkä joskus unohdammekin, ettei opiskelun tai uuden oppimisen ollut tarkoituskaan rajoittua vain nuoruuden opiskeluihin? Aikuisenakin voimme opiskella uusia asioita, ei kukaan ollut seppä syntyessään. Nyt jos koskaan on vallitsevan tilanteen takia tähän oiva mahdollisuus, etänä toki. Onneksi moni taho tarjoaakin etäkursseja, sekä YouTube on videoita pulloillaan.

Vaikeudet

Kuvat / Yasmina Godden

Oletko sinä innostunut viime aikoina jostain uudesta asiasta?

Lue myös:

Elämäni kolme pahinta traumaa – osa 1

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *