Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kun tuntuu että pää räjähtää

 Too much

Joskus vaan tuntuu siltä että kaikki kaatuu päälle, tuhannet asiat tuntuvat ylitsepääsemättömän ärsyttäville.  Tuntuu että pää räjähtää. Vaikka kuinka koittaa tsempata, niin ei vaan pysty. Negatiiviset tunteet tulevat ja ovat, kaikkia niitä ei voi kitkeä kukaan. Esittäminen ei taas auta mitään, todennäköisesti vain siirtää ärsytystä. Tiedän että maailmassa on oikeita ongelmia, ja omat ärsytyksen aiheet ovat olemattomia. Mutta ongelmat ovat sillä tasolla millä ihminen on, vaikka nyt en varsinaisesti puhu edes ongelmista,  vaan siitä kun tuntuu joskus että ”too much”. Too much kohdallani oli vaikka se että jälleen kerran hävitin yhdet melko uudet ja ihanan ohuet nahka hansikkaat ja se, että kissa ja koirat tappelevat kotonamme aina juuri tullessani kotiin.

 

Ärsytys on yleensä normaalia

Ärsytys on normaalia välillä ja se kuuluu elämään. Joskus ärsytysherkkyys saattaa kieliä ongelmasta joka on syvemmällä. Jos tuntuu että koko ajan hermostuu aivan kaikesta, se saattaa kertoa uupumuksesta. Jos joka päivä joutuu taistelemaan pienten asioiden kanssa, kannattaa aiheeseen tarttua. Kun elämässä on liikaa stressiä ja olen stressaantunut, niin joka ikinen asia alkaa ärsyttämään, eikä loppua näy. Tähän auttaa parhaiten itselläni oman ajan ottaminen reilusti ja rentoutuminen. Liikunta on hyvä keino lievittää stressiä arjessa, mutta huomaan itse olevani niin rutinoitunut liikkuja että vaikka treeni auttaa jaksamista arjessa, on joskus treenin väliin jättäminenkin paikallaan. Se ettei tarvitse tehdä yhtään mitään, tai olla kenenkään kanssa tai kenellekään mieliksi on välillä rentouttavaa.

Hermot hallintaan

Hermojen menetyksestä ei välttämättä seuraa mitään hyvää, vaikka joskus se saattaakin johtaa myöhemmin rakentavaan keskusteluun. Tiukkojen paikkojen  tullessa hermojen hallintaa voi kuitenkin harjoitella. Syvään hengittäminen, kymmeneen laskeminen ja tilanteesta poistuminen lienevät kaikille tuttuja keinoja, mutta entäs muuta? Kaikista tärkeintä lienee oma hyvinvointi, jos oma balanssi on kunnossa niin hermot eivät mene niin helposti. Ei kuitenkaan pitäisi ajatella että kaikki hermojen menetys kertoo jostain suuresta pahoinvoinnista, koska kukaan ei ole täydellinen ja välillä tosiaan vaan ärsyttää vaikka kaikki olisikin ihan fine. Pieni juttu saattaa muuttaa positiiviset vibat hetkessä, eikä siitä kannata ottaa mitään paineita. Eletään elämää rennosti vastuuta ottaen ja nautiskellen. Kevät on jo ovella ja viikonloppu pitää sisällään kaikkea  kivaa. Aurinkoa jokaisen viikonloppuun.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

Instagram / Facebook / Bloglovin’

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.