Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Muutto lähestyy

Kuva / Yasmina Godden

Tuleva viikonloppu tulee olemaan jälleen työntäyteinen, nimittäin luvassa on muuttopuuhia. Opiskelujen ollessa takanapäin ja neljän vuoden yhteisöasumisen jälkeen olen alkanut kaivata omaa kotia. Sopiva koti löytyi hetkessä, eikä muuttomatka ole onneksi sen pidempi kuin 400m. Vanha töölöläistunnelma viehättää edelleen ja uudessa kodissa on samaa tyyliä kuin kahdessa aiemmassa asunnossa täällä Helsingissä asuessani.  Asunto on valoisa kaksio ihan kivenheiton päässä. Muutto on tarkoitus toteuttaa ensi viikonloppuna.

Tavaran paljous kauhistuttaa

Ensimmäiset muuttolaatikot on pakattu jo eilen ja uskomatonta miten paljon lähes tyhjän näköinen asunto voi pitää sisällään. Kaapit vetävät tavaraa yllättävän paljon. Muuttaessani Jyväskylästä karsin paljon astioita ja muuta ylimääräistä pois mutta tuntuu edelleen, että tavaraa riittää. Vaatteita olen karsinut lähes vuosittain mutta vaatteista pitävänä niitä tuntuu kertyvän lisää samaan tahtiin.  Joitain tavaroita on taas kantanut muutosta toiseen koko elämän ja niistä on vaikea luopua, eikä tarvitsekaan. Joillain esineillä voi olla korvaamaton tunnearvo. Jossain vaiheessa pakkausta alkaa kuitenkin tavaran paljous kauhistuttaa ja asioita lentää roskikseen herkemmällä kädellä. Yritän olla kuitenkin tarkka, nimittäin olen liian monta kertaa joutunut tilanteeseen, että olen heittänyt jotakin pois ja joutunut ostamaan sitten uuden samanlaisen tilalle.

Uusi sisustus

Uusi asunto tuo aina mukanaan uuden sisustuksen. En aio uusia kuin muutaman jutun ja aion muuttaa lähes kaikilla vanhoilla tavaroilla. Jonkin verran uuttaa tulee hankittua ihan tarpeeseen mutta muutamat ajattomat ja laadukkaat kalusteet on tullut hankittua niin, että niitä pidän ihan mielellään matkassa. Pari keittiönpöytää on jäänyt matkan varrella, joten sellaisen hankinta on ainakin edessä. Olen kahden vaiheilla. Pyöreä vai suorakaide? Siinäpä pulma. Asia minkä tiedän on, että haluan ympärilleni valoa, vaaleutta ja raikkautta.  Sitä oon luvassa varmasti kunhan saan ajan kanssa kaiken valmiiksi.

Loppuun muutama muuttovinkki:

  1. Älä stressaa muutosta. Vaikka muutto onkin listattu yhdeksi stressaavimmista kokemuksista ihmisen elämässä ja sitä verrataan jopa avioeroon, suhtautuminen vaikuttaa paljon. Pyrin ajattelemaan muuton hyvänä mahdollisuutena laittaa tavarat järjestykseen. Uusi koti motivoi ja päämäärän ajattelu helpottaa taakkaa.
  2. Riskit muuttomiehet ja tarkat järjestelijät koolle.  Tosi ystävät vaivautuvat paikalle muuton edessä ja tietty hyvä jos paikalle pääsee ne riskeimmät ja aikaansaavimmat kaverit. Jokaiselle käsiparille löytyy kuitenkin paikkansa ja pienikin apu kannattaa vastaanottaa. Hyvät tyypit ovat tarpeen aina ja on tärkeää, että muutossa säilyy hyvä tunnelma vaikka itse muuttaja saattaakin hajoilla välillä.
  3. Organisoi. Edes jonkin verran. Muuttoauto ja jonkilainen apu on hyvä olla, pakut ovat varattuina usein kuun viimeisinä viikonloppuina, joten varaa ajoissa niin saat sen minkä haluat. Pakkaa tärkeimmät ja sitten vaan kanna ja toimi. Jos et ehdi panostaa pakkaamiseen älä huoli. Pääasiat, että tavarat siirtyvät tavalla tai toisella paikasta toiseen. Muuttolaatikossa et kuitenkaan aio niitä säilyttää.

Lue myös:

Pahimman pelko on varjostanut elämääni

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Sehän on mukava kun toinen asunto ei ole kaukana. Ja tavaramäärän huomaa kun muuttaa ja kuinka paljon tavaroita loppupeleissä onkaan. Vuokrasin viimeksi pakettiauton ja ihme kyllä ei tarvinnut kuin kaksi kertaa ajaa ja toinen kuormista ei ollut edes täysi. https://www.pakuvuokra.fi/pakettiauton-vuokraus/

  2. minna kirjoitti:

    Äläpä muuta sano. Muutto tuli onneksi hoidettua jo syyskuussa niin sitä ei tarvitse miettiä. Pakun vuokrasin kyllä ja ei tarvinnut montaa kyytiä ajaa. Kivaa joulua sulle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *