Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Miten uskallan luottaa uuteen ihmiseen

Luotettavuus on korvaamatonta

Luotettavat ihmissuhteet ovat elämässä korvaamattomia. Valitettavasti se että löytää elämään luotettavia ihmissuhteita, ei ole itsestäänselvyys. Toiseen ihmiseen voi olla vaikea luottaa, varsinkin jos on kokenut paljon pettymyksiä. Ihmiset tekevät tyhjiä lupauksia ja rikkovat luottamusta tämän tästä, valitettavasti. Miksi näin toimitaan? Joillain ihmisillä on tapana esimerkiksi aina perua sovittuja tapaamisia, olla jatkuvasti myöhässä tai tehdä muuten vaan katteettomia lupauksia. Myöhästyminen itsessään ei pahenna ihmistä, mutta jos tunnistat itsesi jatkuvasta perumisesta ja myöhästymisestä ei hätää. Tapoja voi muuttaa, eikä tämä ole pahinta mahdollista luottamuksen rikkomista. Monelle on  kuitenkin tuttua, että jos sopii tietyn henkilön kanssa vaikka treffit tiettyyn aikaan, niin joka kerta jännittää tuleeko hän paikalle varmasti ja mihin aikaan. Sitten on taas sellaisia ihmisiä, joiden käsiin voisit antaa vaikka elämäsi ja tiedät, että kaikki hoituu. Pahinta toisen ihmisen luottamuksen pettämistä on kuitenkin pettäminen ja järjestelmällinen valehtelu.

Miten uskallan luottaa uuteen ihmiseen

Ihmisiin tutustutaan ja jotkut tulevat lähemmäksi kuin toiset, joistain syntyy jopa elämän mittainen ihmissuhde. Luottamus ja kunnioitus ovat tärkeimmät asiat joita ihmissuhteissa arvostan. Nykyään Tinderin ja somen aikaan uusia ihmisiä tulee monelle elämään enemmän kuin ennen. Uusien ihmisten tapaaminen on helpompaa kuin koskaan. Ihmiseen luottaminen on paljon helpompaa, jos tiedät hänen taustansa ja menneisyytensä edes jollain tavalla, mutta silti voi tulla yllätyksiä. Luotettava ihminen edustaa meille lämpöä ja läheisyyttä, yhteyttä jo alusta saakka, mutta mistä tietää ettei kaikki ole vain pintaa.

Ole avoin

Kannustaisin kuitenkin kaikkia olemaan avoimia uusille ihmisille. Pettymyksistä ei kannata katkeroitua, mutta oppia voi. Terve itsekkyys kannattaa säilyttää ja tunnistaa omat tarpeet. Valitettavasti joukkoomme mahtuu myös narsisteja, persoonallisuushäiriöisiä ja epärehellisiä ihmisiä, joilla ei ole vilpittömät tarkoitusperät. Uusissa ihmissuhteissa tietysti epävarmuus kuuluu asiaan, eikä sitä tarvitse pelästyä. Kun opit tuntemaan uuden ihmisen, huomaat kyllä, voiko häneen luottaa. Uusiin ihmisiin kannattaa tutustua  rauhallisesti ja askel askeleelta. Oikeat ystävät ja rehelliset ihmiset eivät käytä sinua hyväksesi. Avoimuus itsessä ja toisessa ihmisessä on piirre jota arvostan, ja usein ihmisestä huomaa onko hänellä jotain salattavaa. Menneisyydestä on myös hyvä pystyä puhumaan avoimesti ja olla siitä tietoinen. Menneisyys kulkee meidän mukana ja tekee meistä niitä ihmisiä joita olemme nyt.  Se mitä muissa ihmisissä näkee on myös valinta. Voimme valita kunnioittavamme toisia ihmisiä. Tämän perusteella näet muissa ihmisissä mahdollisuuksia tai puutteita. Se mihin kiinnität erityisesti huomiota, näet sen varmasti.

Postauksen kuvat: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.