Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Näin valehtelen somessa

*Sisältää mainoslinkkejä

Tämä blogihaaste on kiertänyt Vaikuttajamedian blogeissa ja päätin itsekin tarttua haasteeseen.  Viimeisenä näin tämän haasteen Emman blogista. Moni saattaa antaa kiiltokuvamaista kuvaa omasta elämästä ja somesta yleensä, joten on on hyvä pohtia kuinka itse käyttäytyy ja minkälaista viestiä välittää blogin ja somen kautta.

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Valitsen mielellään laadukkaat vaihtoehdot molemmista, silloin kun siihen on mahdollisuus. En kuitenkaan sen takia miltä se näyttää somessa, vaan ihan siksi että pidän laadusta ja kauniista asioista. Toki kaunista on kivempi kuvata ja esimerkiksi rumempi hotelli saattaa jäädä kuvaamatta ihan sen takia, ettei siellä ole mitään kuvattavaa. Olen tarkka kuvien taustoista ja muutenkin visuaalinen ihminen, joten aistin paljon silmilläni. En kuitenkaan kuvaa elämästäni kuin ehkä pari prosenttia someen ja lopulta olenkin aika yksityinen ihminen. Saatan käydä kivoissa ja kauniissa paikoissa, etten laita niistä mitään someen. Toki esimerkiksi bloggaajatapahtumat tulee aina sometettua vähintään insta stooriin.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

Olen kuvannut aika vähän kotiani ja ruokiakin kuvaan nykyään vähemmän kuin ennen. Tässä tullaan samaan asiaan kuin edellisessä vastauksessa, eli teen kivoja juttuja mutta läheskään kaikki eivät päädy someen. Tällä hetkellä elämäni on hektistä, joten se pieni vapaa-aika mitä minulla on, on usein yksityistä. Blogissani olen viimeaikoina tehnyt enemmän yleisiä postauksia, jotka käsittelevät muuta kuin omaa elämääni, joten senkään takia en pyöritä koko omaa elämääni somen kautta. Kauniit vaatteet ja kattaukset ovat ihania, kun aika ja tilanne sallii panostan molempiin.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Usein otan insta stoorit aamulla ilman meikkiä ja arkena harvemmin meikkaan ollenkaan. Sporttisissa kuvissa myöskään harvemmin on meikkiä, tottakai kuvauksiin meikkaan ja laitan itseni viimeisen päälle. En kuitenkaan mitenkään pelkää kameraa meikittömänä.

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

Henkilöbrändäys on tällä hetkellä vaiheessa. Voisin toki noudattaa kaikessa selkeämpää tyyliteltyä linjaa, mutta en koe asiaa tällä hetkellä ajankohtaiseksi.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

Käsittelen kuvat tarvittaessa niin että ne ovat siistimpiä. Usein hienosäädän lähinnä valotusta ja värejä. Itseäni en muokkaa. Kaunistus toiminnot tekevät usein epäluonnollisen näköiseksi.

Silottelen elämääni somessa.

En siloittele elämääni. Olen tosin sellainen ihminen, etten koe somefeedin täyttämistä valituksella ja negatiivisilla asioilla hyvänä vaan mieluummin haluan jakaa hyvää ja positiivista mieltä. Olen avautunut kyllä blogissani myös ikävistä asioista, mutta en kaikista. Jotkut asiat ovat yksityisiä ja niistä saa pitää kiinni.  Ei kenenkään ei tarvitse kertoa kaikkea somessa tai missään muuallakaan. Jokaisella pitäisi olla vahva itsemäärämisoikeus siitä mitä haluaa jakaa ja kenenkin kanssa. Rajoista kannattaa pitää kiinni.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

Olen tehnyt vain ja ainoastaan hyviä yhteistöitä ja niin tulen tekemään jatkossakin.

Bloggaajien elämä on glamourista.

Riippuu varmasti hyvin paljon bloggaajasta. Oma elämäni on ihan tavallista ja tällä hetkellä hyvin kiireistä, ettei blogille valitettavasti meinaa löytyä niin paljon aikaa kuin haluaisin.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

En ajattelen hetkiä Insta-kuvina, mutta visuaalisena ihmisenä kyllä näen kauniit paikat kuvaamiseen. Osa päätyy instagramiin ja osa taas ei.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

Minulla on Jodel ladattuna puhelimeeni, mutta en ole koskaan seurannut sitä. Latasin sen ainakaan koska halusin tietää mistä puhutaan ja olla ajan hermoilla. Olen viimeaikoina googlannut nimeäni koska uuden blogiportaalin myötä haluan tietää miten googlen haussa alkaa löytymään Vaikuttajamedia sivusto ja blogini.

Bloggaaminen ei ole oikeaa työtä.

Bloggaaminen on työtä siinä missä kaikki muutkin työt, mutta moni tekee tätä vain ja ainoastaan harrastuksena. Bloggaamisessa some-maailmassa on hienoja mahdollisuuksia, joita kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan.

Kaikki mitä kehut, on saatu (tai saat kehumisesta rahaa).

Kehun tuotteita joista aidosti pidän, riippumatta siitä onko ne saatu vai ei.

Kaikki bloggaajat ovat keskenään kilpailijoita

Tavallaan kaikilla aloilla yrittäjät ovat keskenään kilpailijoita. En näe kuitenkaan sitä negatiivisena asiana vaan pikemminkin päinvastoin. Jos joku menestyy, antaa se myös näkyvyyttä koko ammattiryhmälle ja sitä kautta myös pienemmille bloggaajille ja toimijoille. Mitä enemmän kollegoita, sitä enemmän vartaistukea ja ihmisiä jotka voivat kannustaa toisiaan.

Haastan kaikki tämän lukevat bloggaajat osallistumaan haasteeseen.

Ihanaa isänpäivää kaikille isille ja muile nautinnollista sunnuntaita. <3 Lähden nyt Tampereelle *Biancaneven kuvauksiin. Kerron lisää blogissa myöhemmin.
 

 Musta sydän Apple  SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.