Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Shoppailu ei enää kiinnosta

Ennen lähdettiin ulkomaille asti shoppailemaan

Kulutustottumukset ovat mielestäni pikkuhijaa muuttumassa. Ennen shoppailtiin paljon enemmän. Vaatteita ostettiin röykkiöittäin ja matkalle lähdettiin mielellään tyhjällä matkalaukulla, jotta voitiin shoppailla mahdollisimman paljon. Shoppailu oli kiva harrastu mitä saatettiin mennä tekemään urakalla vaikkapa viikonlopuksi toiseen maahan tai kaupunkiin. Aina kun oli jotain menoa niin uudet vaatteet oli saatava. Oli jotenkin noloa käyttää samaa asua kahta kertaa. Merkkivaatteet olivat kivoja, mutta ketjuliikkeiden kamaa ostettiin trendien mukaan kaapin täytteeksi.  Kunhan oli kaikkea. Kertakäyttömuoti lähti sitten kiertoon viimeistään seuraavana sesonkina. Shoppailussa ei ollut välttämättä mitään järkeä ja kaapista saattoi löytyä jopa kassillinen uusia vaatteita hintalappuineen. Enkä ole ainut, tätä sattui muillekkin kaveripiirissäni. Olen aina arvostanut laatua mutta nyt se on korostunut entisestään.

Ekologisuudesta puhuminen hillitsee halua shoppailla

Nykyään puhutaan paljon kestävästä kehityksestä ja ekologisuudesta. Tämä on selvästi vaikuttanut omaan ostokäyttäytymiseeni. Nykyään ilmastomuutoksesta puhutaan niin paljon, että jokainen nuori ja aikuinen tietää missä tilassa maapallo on. Tällä hetkellä ollaan pulassa nykyisten kulutustottumusten kanssa. Väestönkasvu kiihtyy kiihtymistään ja on ennustettu, että vuoteen 2025 mennessä maailman väkiluku olisi jo 8 miljardia. Muun muassa Intian väkiluku kasvaa noin parilla miljoonalla ihmisellä kuukaudessa. Tällainen kulutus ja väestönkasvutahti on maapallolle kestämätön. Yksittäisen ihmisen valinnat ovat pieniä mutta eivät silti merkityksettömiä. Tämä puhe maapallon tuhoutumisesta muuttaa ainakin omaa suhtautumistani tavaraan. Mietin paljon tarkemmin mitä ostan ja mitä tarvitsen. Tarvitseeko kaikkia tavaroita edes hankkia itse vaan voisiko lainata kaverilta? Käytettynä ja hyväkuntoisena  löytyy nykyään melkeimpä mitä tahansa tavaraa. Lähes kaikkia Ikean huonekalujakin löytyy nettikirppiksiltä melkein jokaista mallia. Silloin ei tee mieli ostaa uutta. Turhan krääsän kertyminen suorastaan kauhistuttaa.

Luopuminen tekee onnelliseksi

En sano, etten enää koskaan shoppailisi mutta muutoksia olen jo tehnyt. Tietyllä tavalla luopuminen tekee onnelliseksi ja mitä vähemmän tavaraa ympärillä on sitä vähemmän on myös stressiä. Vaatekaappi pysyy järjestyksessä ja vaatteiden löytäminen sieltä on helpompaa. Tämän kevään tavoitteeksi asetan raivata ylimääräisiä tavaroita ja vaatteita pois reilulla kädellä. En enää halua ostaa mitään vain yhden tilaisuuden takia ja haluan panostaa asioihin joihin en kyllästy hetkessä. Haluan myös tukea pieniä laadukkaita brändejä, kivijalkaliikkeitä, sekä kotimaisuutta.

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.