Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Miten selvitä pitkän talven yli

Aurinko mielessä

Ajatus miten selvitä pitkän talven yli saattaa tulla mieleen tähän aikaan. Ulkona on pimeää ja märkää. Ihmiset alkavat tähän aikaan usein masentua ja kääntää suunpielet alaspäin. Marraskuu tuntuu mielestäni usein vuoden pisimmältä kuukaudelta. Kun katsoo ulos on kieltämättä aika synkkää. Valon määrä vaihtelee meillä suomessa paljon ja talvet pimeät ajat saattavat joskus tuntua ylitsepääsemättömiltä. Tekisi mieli välillä nukkua talven yli kuin karhu. Herätys on aina liian aikaisin ja illalla päivän jälkeen tekisi mieli vain käpertyä sohvan nurkkaan syömään suklaata. Kaamosmasennus on ihan oikea sairaus, masennus joka toistuu aina kaamoksen aikaan pimeinä aikoina mutta paranee itsekseen valon lisääntyessä. Välttämättä et kuitenkaan kärsi masennuksesta jos aamut tuntuvat kankeille, vaan suureen osaan valon puute vaikuttaa väsyttävästi. Aurinko kannattaa pitää mielessä pimeydenkin keskellä ja muistella vaikkapa viime kesän iloisia ja aurinkoisia hetkiä. Kirkasvalohoito auttaa tutkitusti väsymykseen ja lampun edessä kannattaisi paistatella joka aamu. Liikunta auttaa myös ja lisäksi salilla on aina kirkasta ja jo se, että näet aktiivisia liikkuvia ihmisiä saattaa virkistää.

Rutiineista kannattaa pitää kiinni

Hyvistä tottumuksista kannatta pitää kiinni, rutiinit luovat turvaa elämään ja pitävät kiinni arjessa. Vetelehtiminen ja pitkään nukkuminen saattaa vain pahentaa väsymystä joten kannattaa laittaa itsensä liikkeellä ja pitää  aktiivisena. Minulle helpointa on pysyä talvet aktiivisina ja noudattaa hyviä perus rutiineja, tällöin elämä pysyy mielekkäänä ja ajatus kirkkaana. Toki välillä on virkistävää poiketa rutiinesta ja tehdä jotain totutusta poikkeavaa.

Vitamiinit kuntoon

Talvella kannattaa nauttia runsaasti vitamiineja pysyäkseen kunnossa. Pimeään aikaan erityisesti D- vitamiinin saanti on erityisen tärkeää. Sen lisäksi C-vitamiini, sinkki ja B- vitamiini ovat usein  tarpeellisia. Ne vaikuttavat vastustuskykyyn ja myös mielialaan, tietty monipuolisen ruokavalion lisänä.

TALVIURHEILUSTA NAUTINTOA – Goexpo winter

Kun oppii nauttimaan talviurheilusta, talvet sujuvat mukavasti. Olen aikanaan harrastanut hiihtoa ja laskettelua ja menen tulevena sunnuntaina mielenkiinnolla katsomaan miä näillä messuilla on tarjottavana. Tänä viikonloppuna 2.–4.11.2018 järjestetään messukeskuksessa GoExpo Winter. Suomen suurimmat talviurheilumessut kokoavat yhteen kaiken, mitä voit harrastaa lumella ja jäällä. GoExpo Winter jatkaa perinteisten Skiexpon ja Boardexpon jalanjälkiä, mutta uudistetusti, raikkaasti ja vauhdikkaasti! GoExpo Winterin kanssa samaan aikaan järjestetään myös pelitapahtuma GameXpo sekä shoppailijan unelmatapahtuma OutletExpo.

Talvi alkaa GoExpo Winteristä! Tutustu tapahtumassa mukana oleviin hiihtokeskuksiin, talvilajeihin ja monipuoliseen ohjelmaan. GoExpo Winterissä voit esimerkiksi kokeilla lumisotaa sekä opetella taitoluistelua ja pikaluisteluaStreet Hockey Areenalla pääset testaamaan katukiekkoilua ja seuraamaan vauhdikkaita näytösotteluita. Ski.fi Bistrossa kruunaat messupäivän virittäytymällä Afterski-tunnelmaan!

  

 Musta sydän Apple  SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.