Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Minulla on nyt viisi ammattia

Valmistujaiset tulivat ja menivät. Moni sai lakin ja moni valmistui ammattiin. Osa on jakanut kokemuksiaan lannistavista sanoista nuoruudestaan, osa onnistumisesta ja omasta urapolustaan. Itse aloin miettimään mitä kaikkea sitä on tullut opiskeltua elämän aikana ja mitä polkuja on vielä mahdollisesti auki. Nykyään yhä useampi opiskelee elämänsä aikana useamman ammatin, mikä on mahtavaa. Nuorena tehdyt valinnat, eivätkä välttämättä huonot koulu-arvosanat määritä koko elämää. Koulutus ei myöskään määrittele kaikkea, enemmänkin tekeminen. Myös ilman koulutusta on mahdollista menestyä elämässä. Minua ei nuorena suoraan sanottuna kiinnostanut opiskelu juuri ollenkaan. Vaikka molemmat vanhempani ovat korkeakoulutettuja, ei minulle ole koskaan asetettu minkäänlaisia vaatimuksia opiskelun suhteen. Olen saanut tehdä aina valinnat oman kiinnostukseni mukaan. Koin peruskoulusta valmistuttuani lukion täytenä ajan hukkana ja itseni kiusaamisena. Halusin itsenäistyä mahdollisimman varhain ja päästä kiinni työelämään. Minulla oli visio omasta kampaamosta jo 16-vuotiaana.  Lukioista en olisi valmistunut miksikään ja kauhuni oli viettää opiskelijaelämää vielä vuosikausia.

Minusta omia tuntemuksiaan ja halujaan kannattaa kuunnella jo nuorena. Pääasia, että tekee jotakin minkä kokee tärkeäksi. Jos olisin nyt valmistunut peruskoulusta voisin hyvin kuvitella meneväni lukioon ja ottavani jo tässä vaiheessa suunnan mitä sen jälkeen. Lääkikseen tms. Kuitenkin silloin kun elin nuoruutta, olisin todennäköisesti jättänyt lukion kesken motivaation puutteen vuoksi tai valmistunut sieltä niin kyllästyneenä ja huonoin arvosanoin niin, että olisin päätynyt kaupan kassalle tai työttömyyskortistoon.  On tärkeää tehdä sitä mikä motivoi ja valitsin tuolloin oikein. Sain tehdä työtä mitä rakastin yli kymmenen vuotta, enkä joutunut elämään opiskelijaelämää kolmekymppiseksi.

Nyt taas suhtaudun opiskeluun eri tavalla ja koska olen saanut kokea elämässäni paljon, voisin opiskella vielä vaikka mitä.  Nimenomaan siksi, että olen välillä saanut tehdä kunnolla töitä.

Parturi-kampaaja 2002

Parturi-kampaaja oli ensimmäinen ammattini. Se oli kutsumukseni jo nuorena ja nautin työstä kovasti reilut 13-vuotta. Suurimmat osan tuosta ajasta olin yrittäjä, mikä toi mukanaan oman vapauden ja motivaation työhön. Tein alusta saakka myös työni ohessa myös meikkejä, mikä toi mukavaa vaihtelua työhön. Rakastin asiakaspalvelua, ihmisten kohtaamista, sekä oman kädenjäljen välitöntä näkemistä.

Personal trainer 2012

Oma fitness harrastus ajoi minut Personal Trainer -opintojen pariin työn ohessa  vuonna 2012. Ihmisen auttaminen ja ohjaaminen kuntoiluun liittyvissä asioissa oli silloin lähellä sydäntäni ja halusin saada lisää tietoa aiheesta. Tuo oli mukavaa aikaa elämässä.

Sairaanhoitaja AMK 2019

Halusin  elämääni jotain uutta. Koin, että olin liian pitkään toteuttanut samoja asioita elämässäni. Halusin haastaa ja sivistää itseäni ja päätin hakea opiskelemaan sairaanhoitaja-diakonissaksi. Terveys ja ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on kiinnostanut minua aina ja tämä ohjasi valintaani.

Diakonissa 2019

Hengellisyys on osa ihmistä ja lähellä sydäntäni. Sielunhoito ja hengellinen hoitotyö kiinnosti minua ja päädyin siksi juuri sairaanhoitaja-diakonissa koulutukseen. Tämä pidensi sairaanhoitajan opintoja puolella vuodella, mutta antoi sitäkin enemmän.

Lähetyssihteeri 2019

 

Suoritin myös lähetyssihteeri opinnot sairaanhoitaja-diakonissa -koulutuksen yhteydessä.

”Lähetyssihteeri tai kansainvälisen työn ohjaaja vahvistaa seurakunnan kansainvälistä toimintaa ja lähetystehtävää. Hän järjestää tapahtumia ja on yhteistyössä erityisesti kirkon lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Vaikka työ on paikallista, työn sisällöt ovat globaaleja. Työssä tarvitaan asiantuntemusta erilaisista katsomuksista, uskonnoista sekä kulttuurienvälisestä kohtaamisesta ja vuorovaikutuksesta.” Lähde: evl.fi

Lähetystyö ja kansainvälisyys kiinnostaa minua jo juurieni puolesta, joten päätin valita osaksi opintojani myös lähetyssihteerin kelpoisuuteen vaadittavat opinnot.

Loppukevennyksenä ja kirsikkana kakun päälle, kun valmistuin kampaajaksi ja muutin Jyväskylään kävin ensimmäisenä puolivuotisen talouskoulun. Ajattelin, että saan rauhassa tutustua kaupunkiin ja sen jälkeen aloittaa työt kampaajana.  Menimme kouluun yhdessä ystäväni kanssa ja tuo oli hauskaa aikaa. Koulussa kokattiin ja siivottiin ja koulun motto näyttää edelleenkin olevan:  ”Eväitä elämään ja Taitoja tulevaisuuteen” mikä piti kyllä hyvin paikkansa. Tuon jälkeen työt kampaajana taas maistuivat oikein hyvin.

Valmistujaiskuvat: Yasmina Godden

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

 

4 kommenttia

 1. Eveliina kirjoitti:

  Wau! Oot mahtava <3 Onnea sulle! Jos kiinnostaa nii käy tutustumassa mun blogiin ja tähän uusimpaan kirjoitukseeni 🙂

  https://paivansateitajasadettathatslife.blogi.net/blog/15/suomalaiset-ja-suomenruotsalaiset/

  • minna kirjoitti:

   Kiitos paljon onnitteluista. Kävin tutustumassa sun blogiin, tosi mielenkiintoisia juttuja. Kiitos linkistä ja mahtavaa kesää. 🙂

 2. Saara kirjoitti:

  Vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä! Ootko siis kristitty?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *