Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Geenitesti uhka vai mahdollisuus?

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom Oy

Kokeilen ennakkoluulottomasti kaikkea uutta ja tällä kertaa geenitesti tuli eteeni yhteistyön myötä. Kiinnostuin heti ja lähdin selvittämään mitä voin saada tietää itsestäni lisää geenitestin avulla. Suhtaudun geenitestiin mielenkiinnolla ja osaan jo etukäteen sanoa, että suhtaudun tuloksiin mielestäni terveen kriittisesti. Elämäntavat ja harrastukset ovat muuttaneet ominaisuuksiamme mutta geenit ovat ne mitkä olemme saaneet synnyinlahjanamme.

Sport geenitesti

Minulle tarjoutui testattavaksi suomalaisen kasvuyrityksen, Evogenomin Sport geenitesti, joka on suunnattu erityisesti urheilijoille ja aktiiviliikkujille. Tämä tulee sisältämään kaikki geenitestien osa-alueet sekä lisäksi urheilijaprofiilin ja kattavan analyysin.

”Sinulle toimitettava raportti pitää sisällään tietoa sopivasta ruokavaliostasi, liikuntaan ja urheiluun liittyvistä ominaisuuksistasi, harjoitteluvasteistasi, palautumisestasi, unestasi sekä monista muista tärkeistä ominaisuuksistasi.

Analyysin perusteena on tieteellisesti tutkittu tieto kaikista osa-alueista. Valmista analyysiä lukiessasi Sinun on oltava tietoinen, että tarjottu tieto voi joiltakin osin hämmentää Sinua. Testin luonteen johdosta tämä ei ole todennäköistä. Analyysimme ei ole lääketieteellinen diagnoosi vaan kartoitus geneettisistä vahvuuksistasi sekä ominaisuuksistasi.”
– Evogenom

Mitä minusta tutkitaan?

Geenitestillä tutkitaan perinnöllisiä ominaisuuksia, jotka ovat periytyneet meille omilta vanhemmiltamme. Raportissa esitettyjen yksittäisten tulosten taustalla on suuri määrä valideja tieteellisiä tutkimuksia, joihin raporttiin kirjautuvat diagrammit ja sanalliset yhteenvedot perustuvat.

Tulokset ovat analysoituja geenejä omasta näytteestäni,  eivätkä näin ollen ota huomioon elämäntapojeni vaikutusta, ympäristötekijöitä tai liikunnan harjoittelutaustaani tai mahdollisia sairauksia. Analyysi perustuu olettamukseen, että olen perusterve eikä minulla ole mitään lääketieteellistä seikkaa, joka tulisi ottaa huomioon esim. todennäköisyyksiä laskettaessa. Niin tutkimukset perustuvat tämän hetken parhaaseen tieteelliseen tietoon.

Meidän jokaisen genomit rakentuvat neljästä erilaisesta emäksestä (A, C, T ja G). Nämä muodostavat keskenään kaksi erilaista paria, AT ja CG, jotka yhdistyessään muodostavat henkilökohtaisen, noin 3 miljardia emäsparia pitkän DNA-molekyylimme.

Oma analyysini antaa minulle vankkaa perustietoa siitä, miten kehoni toimii luontaisesti perimäni ansiosta ja millaisia erilaisia mahdollisuuksia minulla on.

”Evogenom Oy käyttää uusimman sukupolven geeniteknologiaa, jonka avulla tarjoamme Sinulle kattavimmat ja luotettavimmat geenitestit. Käytämme testeihimme niin sanottua ”high-throughput” -sekvensointia, joka lukee yli 700 000 datapistettä perimästäsi ja tuotteen mukaan analysoi niistä tuhansia merkityksellisiä raporttiasi varten.”

Miten geenitesti tehdään?

Geenitestin tekeminen on helppoa, turvallista ja nopeaa. Parin päivän päästä tilauksestani sain näytteenottopaketin. Sylkinäyte oli helppo laittaa koeputkeen ja lähettää takaisin vastaanottajalle samaisessa paketissa jossa oli postimaksu maksettuna. Tulokset luvataan 4-8 viikon kuluttua näytteen palauttamisesta. Odottelen tuloksia mielenkiinnolla ja kerron teille sitten mitä ominaisuuksia minulla on geenitestin perusteella.  Tässä vaiheessa näen, että geenitesti on ehdottomasti mahdollisuus!

Jos kiinnostuit geenitestistä saat koodilla ”MINNASPORT” Sport -geenitestin 190€ joka on voimassa tästä päivästä kuun puoleen väliin eli 14.2.2021 saakka. Normaalihinta Sport -geenitestille on 590€.

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *