Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mihin keskität energiasi?

Minna Ahmonsaari

Mistä sinä kiinnostut ja keskustelet? Millainen olet? Mitä jätät jälkeesi?

Upea mieli keskustelee ideoista; keskimääräinen mieli keskustelee tapahtumista; pienet mielet keskustelevat ihmisistä.

– Eleanor Roosevelt

Kun tarkastelen ympäröivää maailmaa, mitä täällä tapahtuu, mistä lehdissä ja somessa puhutaan, niin huomaan usein sen, että tikunnokkaan nostetaan yksittäinen ihminen. Mitä vaikeampi asia, sen varmemmin se henkilöityy johonkuhun.

KAIKKI ON AINA JONKUN VIKA

Koronakriisin aiheuttamaa epävarmuutta reflektoidaan tiettyihin ihmisiin, huumausainekaupan ja -teollisuuden koko vastuu kaadetaan yhden tai kahden ihmisen niskaan, ilmastonmuutokseen liittyvä päättämättömyys johtuu jostakin tietystä henkilöstä tai poliittisesta liikkeestä. Vaikka eihän kukaan yksittäinen ihminen voi olla mistään muusta vastuussa kuin omista tekemisistään. Siitä huolimatta yksilöt nostetaan huutaviin otsikoihin ja yleiseen keskusteluun.

Minna Ahmonsaari

IHMISEN LÖYTÄMINEN JA SYYTTÄMINEN ON HELPPOA

Miksi näin käy? No siksi, että uudet ja hyvät ideat ovat harvassa, maailman tapahtumat ovat nopeita ja mahdottomia ennakoida kuin myös vaikeita ymmärtää. Tällöin on helpointa löytää joku ihminen joka liittyy asiaan jotenkin. Ja kysyä häneltä miksi tapahtunutta ei osattu estää etukäteen ja sitten sanoa, että hän on vastuussa asiasta ja odottaa että hän hoitaa homman.

SERKUKSET JOKU JA KUKA

Läpi ihmiskunnan historian on ollut niin, että sankat väkijoukot vaativat vallanpitäjiä tai johtohenkilöitä vastuuseen teoistaan ja edellyttävät välitöntä muutosta, useimmiten paluuta entiseen. Nykyään nämä ihmiset kokoontuvat sosiaalisen median keskustelupalstoilla huutelemaan, syyttämään ja sättimään. Näitä ihmisiä on kaikissa ikäluokassa ja heidän toiminnallaan on valitettavasti toisinaan ikäviä seurauksia kuten masennusta ja syrjäytymistä. Minut saa tuohtumaan se, että kun näiltä kovaäänisiltä pyytää ratkaisua keskustelun kohteena olevaan ongelmaan niin ratkaisu on useimmiten ‘joku’ tai kysymys ‘kuka’. Ihan kuin yksi ihminen riittäisi ratkaisemaan isoja ongelmia.

Minna Ahmonsaari

Kuvat / Vestigevisions / Tuomas Hamäläinen

UUDET IDEAT MUUTTAVAT MAAILMAA PAREMPAAN

Yhdysvaltain presidentti Franklin D. Rooseveltin vaimo, Eleanor Roosevelt, sai elämässään paljon muutakin aikaiseksi kuin illallisia Valkoisessa Talossa tai kuuluisia mietelauseita. Aviomiehensä kuoltua 1945 hän nosti omalla työllään ja esimerkillään naisten arvostusta työelämässä, mutta hänen suurimpana yksittäisenä ansionaan voidaan pitää vuonna 1948 julkaistua YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallista julistusta jota ilman maailmamme voisi olla kovin erinäköinen kuin se on tänään.

Kaiken kiireen ja kohinan keskellä on toisinaan hyvä pysähtyä ja miettiä sitä mihin sinä keskityt, ihmisiin, tapahtumiin vai ideoihin. Oletko huutelija vai tekijä? Tämän lisäksi on tärkeää miettiä sitä, mitä sinä haluat jättää jälkeesi sekä kysyä kuljetko tavoitettasi kohti joka päivä.

Lue myös:

Mikä yhdistää voittajia – aito menestysresepti

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’BLOGIT.FI

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *