Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mitä jäin kaipaamaan Tansaniasta?

Olen palannut viime lauantaina Suomeen neljän viikon reissulta Tansaniasta. Täällä oli aluksi sateista mutta nyt paistaa jo aurinko ja on peräti 15 astetta lämmintä. Nyt täällä on jo vihreää ja kaunista ja matkani aikana luonto on puhjennut kukkaan. Tansaniassa ollessani koin kotiin lähdön haikeana ja olisin voinut jäädä matkalle pidemmäksi aikaa. On kuitenkin mukavaa olla kotona ja nauttia Suomen kesästä. Jäin kuitenkin erityisesti kaipaamaan seuraavia asioita.

Luonto ja lämpö

Tansanian luonto on äärimmäisen kaunis. Tykkään trooppisesta ilmastosta ja missään ei koskaan voi olla mielestäni liian lämmintä. Lämpimässä ihon kunto paranee, kroppa toimii paremmin ja mikä tärkeintä koskaan ei ole kylmä. Rakastan palmuja varsinkin korkeita kookospalmuja, joita Tansaniassa on joka puolella ja ylipäätään kaikki värit ja luonnon eksoottisuus on mahtavaa. Valkoiset hiekkarannat ja turkoosi meri ovat kauneimpia asioita joita tiedän.

Iso perhe

Suomessa minulla ei ole sisaruksia ja perhe on tosi pieni. Tansaniassa isäni puolelta meitä on todella paljon mikä on mukavaa. Tansanialaiset ovat erittäin vieraanvaraisia ja minne tahansa menenkin, saan yleensä tuntea oloni hyvin tervetulleeksi. Ihmisten iloisuus, ystävällisyys ja yleinen välittömyys ovat ihailtavia.

Tansanialainen ruoka

Joskun Tansaniassa tulee vastaa liiankin erikoisia ruokia, kuten paikallinen suuri herkku ”sisäelinkeitto” mutta muuten ruoka on pääosin lihaa/kanaa/kalaa + riisiä/ugalia/perunaa ja kasviksia, sekä hedelmiä. Huomasin kun en kuukauteen syönyt lähes ollenkaan maitotuotteita enkä ruisleipää niin vatsani voi erityisen hyvin. Olen aika kriittinen nykyään erilaisille rajoitetuille ruokavaliolle, mutta jatkossa tästä viisastuneena tulen ehkä rajoittamaan jonkin verran edellä mainittuja asioita.

KIIREETTÖMYYS

”No hurry in Africa”  Tietynlainen kiireettömyys Tansaniassa on helpottavaa. Joskus aikataulut eivät pidä mutta ihmiset suhtautuvat siihen joustavasti. Täällä minuutin mukaan sykkiminen, kiire ja hötkyily tuntuu joskus rasittavalta ja tarttuu. Rauhallinen suhtautuminen asioihin joille ei voi mitään on helpottavaa.

KENKIEN PESU

Tansanialaisessa kodeissa joissa vierailin oli ”Dada”, kotiapulainen joka auttaa kotitöissä ja ruoanlaitossa. Dada myös puhdistaa kaikkien kengät aina päivän jälkeen. Se on asia, jota harvoin itse tulee tehtyä elleivät kengät ole todella likaiset. Suomalaisesta se tuntuu luksukselta ja sitä jäin kaipaamaan.

Jatkona tähän postaukseen tulen tekemään postauksen: Mitä EN jäänyt kaipaamaan Tansaniasta.

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.