Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kerrankin yksi järkevä laihdutuskirja

Yhteistyössä: Mellakka Helsinki

Palataanpas taas positiivisiin aiheisiin. Uusi laihdutuskirja  80/20 on kivasti  poikkeava kaikkien tarkkojen ruokavalioiden joukossa. Kaikille ei vain   sovi se että kanat punnitaan ympäri vuoden ja joillekin, itse asiassa aika monillekin tämä aiheuttaa ahdistusta ja saattaa laukaista jopa ahminta kohtauksia, syömishäiriöitä, ja muutenkin vääristynyttä suhdetta syömiseen.   ”Idea kirjasta syntyi hullusta ajatuksesta – mitä jos ihmiset eivät enää tekisi tiukkoja laihdutuskuureja? Mitä jos   keskittyisimme pysyvään tasapainoon, jonka myötä myös kilotkin karisevat kuin itsestään?”, kertovat 80/20   Ruokavaliotyökirja – Opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon –kirjan kirjoittaneet Mia Karlsson ja Marika Venäläinen.

Tutkimuksissakin on todettu, ja käytännössäkin se on nähty että laihdutuskuurit  usein lihottavat. Silti vuodesta toiseen uusi tai uudelleen syntynyt dieetti saa naiset innostumaan. Joko tämä olisi se ratkaisu päästä eroon ylimääräisistä kiloista ikuisiksi ajoiksi?”, kirjoittajat pohtivat. Vastaus on ikävä kyllä edelleen sama kuin aina ennenkin – ei ole. Kirjan mukaan ratkaisu ei löydy sokerittomasta, viljattomasta, maidottomasta tai vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, vaikka siltä se saattaa välillä vaikuttaa.

”Tiukat dieetit eivät toimi, sillä mikään tiukka rajoitus ruokavaliossa ei voi toimia pysyvästi. Mieli kyllästyy ja kaikki kielletty näyttää houkuttelevalta. Siksi halusimme lähestyä ruokavaliota täysin toisesta kulmasta: hyvä ruokavalio voi sisältää herkkuja. 80% hyvällä ruokavaliolla voi saavuttaa terveyshyötyjä ja 80% hyvällä ruokavaliolla voi saada painon putoamaan. Riittää, kun ruokavaliosta 80 % on järkeviä valintoja, loput voi tehdä omien makumieltymystensä mukaan.”

Kirjasta löytyy myös maukkaita reseptejä.

Kirjan kirjoittajat Mia Karlsson ja ravitsemusterapeutti Marika Venäläinen ovat olleet rakentamassa muun muassa maailmalla menestynyttä See How you eat -applikaatioita. Kirjan reseptiikasta vastaa Mari Moilanen ja sen kustantaa Readme.fi.

Lue lisää:

http://seehowyoueat.fi/

 

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

2 kommenttia

  1. Helzu kirjoitti:

    Tutustumisen arvoinen kirja. Herätti mielenkiintoni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *