Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mafiosojen mailla Sisiliassa

Arki on alkanut ja kesä tuntuu valitettavasti olevan ohi. Sain lomailla kesän aikana ihan kiitettävästi ja kesän kohokohta olikin viikon Sisilian reissu ystäväni Riinan kanssa.

 

Sisilia oli mielettömän kaunis saari, vaikka ensivaikutelma paikoittain oli omaan silmään hiukan rähjäinen, muuttui se enemmän paikkoja katseltuamme varsin kauniiksi ja sellaiseksi vanhan romanttiseksi. Kesä oli Elokuun toisella viikolla parhaimmillaan, mikä tarkoitti paikassa vallitsevaa helleaaltoa jolloin lämpötila kohosi parhaimpina päivinä jopa lähelle neljääkymppiä. Me ollaan molemmat kovia tyttöjä ottamaan aurinkoa, joten moinen lämpö ei ollut meille liikaa mutta kieltämättä päivän päätteeksi huomasi olevansa normaalia väsyneempi auringossa touhuamisen jälkeen. Veden runsas juonti on hyvin totuttu tapa, joten nestehukaltakin säästyttiin.

 

 

 

Parasta Sisiliassa oli tunnelma. Sellaiset pienet  ja kauniit Taorminan kujat joissa sai kiirettömästi kierrellä ilman päämäärää ja pysähtyä syömään välillä johonkin tunnelmalliseen ravintolaan. En ole mikään suuri Pizzan ja Pastan ystävä, mutta molemmat tuli syötyä kertaalleen. Sekin jotenkin kuului siihen fiilikseen ja tunnelmaan,  ja maistui oikein hyvältä.

Kuuluisa mafia ei näyttäytynyt meille juuri millään lailla, vaikka se kuulemma edelleen elää ja voi hyvin. Kuuluisa Kummisedästä tutun Corleonen kylä sijaitsee Taorminasta noin parinkymmenen kilometrin päässä  ja on nimeltään Motta Camastra.

 

Nykyään kun lähden lomalle, lähden yleensä aika rennolla otteella. En suunnittele mitään sen kummempia aikatauluja tai lyö lukkoon mitään nähtävyyksiä missä on pakko käydä vaan menen sinne minne huvittaa toki matkaseurueen toiveet huomioon ottaen. Se mitä lomalta toivon on se että saan ottaa aurinkoa liikkua ja levätä sopivassa suhteessa. Tykkään siitä että päivä alkaa aamulla ja loppuu illalla ja saan nukuttua kunnon yöunet. Tykkään liikkua paljon kävellen ja katsella paikkoja rauhassa, myös erilaisille liikunnallisille aktiviteeteille olen aina avoin. Shoppailu on vuosien varrella menettänyt merkityksensä ja yleensä ajattelenkin mitä vähemmän tavaraa tuon lomalta kotiin sen parempi.

 

 

 

Tällä lomalla ehkä eksoottisin ja erikoisin nähtävyys oli tulivuori Etna jonka huipulla kävimme lähes kolmessatuhannessa metrissä. Huipulla kirjaimellisesti tuuli ja oli vaikuttavan kaunista. Koskaan ennen en ole ollut tulivuorella, ainostaan Teiden juurella on tullut käytyä ja Lanzaroten laava maisemat ovat tuttuja.

 

 

 

Hotellimme Sisiliassa sijaitsi Giardini Naxoksessa joka oli aika pieni paikka, mutta liikuimme siitä pari kertaa vieressä sijaitsevaan kaupunkiin Taorminaan. Lomalla tuli käveltyä paljon, rauhoituttua ja kuunneltua omia ajatuksia, otettua aurinkoa, uitua meressä ja paikallisella kuntosalillakin tuli käytyä tutustumassa. Lentomme lähti viimeisen päivän iltana, joten viimeisenä päivänä lähdimme vielä veneilemään ennen kotimatkaa. Sisilian yöelämä jäi kokonaan kokematta ja näkemättä, vaikka lomamme aikana vietettiin paikallista suurta kesän juhlapyhää Ferragostoa. Tämä ei haitannut ollenkaan, koska jos tämä olisi ollut meille tärkeää olisimme kyllä ottaneet siitäkin osamme. Tällä kertaa muut asiat olivat tärkeämpiä, ja viikon loma onnistui tehtävässään täydellisesti, eli rentoutti hyvin arjen askareita varten.

 

 

 

Instagram: 

@tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: 

Tyttö sinä olet vahva

Snapchat:

vahvatytto

 

Edellinen juttu:

Onko diakonissa sama asia kuin nunna

 

2 kommenttia

  1. Helzu kirjoitti:

    Upeat lomakuvat! Sisilia on ollut aina matkahaaveeni, mutta jostain syystä sinne ei ole tullut matkustettua. Ehkä joskus.

    • minna kirjoitti:

      Kiitis Helzu 🙂 Toivottavasti pääset Sisiliaan, se oli upea ja tunnelmallinen paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *