Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Pitäisikö Lola Odusogan laihduttaa?

*Sisältää mainoslinkkejä

AINA VÄÄRÄN KOKOINEN

Lola Odusoga julkaisi hetki sitten blogikirjoituksen Aina väärän kokoinen. Jutun voit lukea TÄSTÄ. Jutussa Lola kertoi siitä miten häntä on pyydetty mukaan pariin erinäiseen ruokavalio-, elämäntapamuutos- ja laihdutusohjelmaan ja kuinka on joutunut keho arvostelun kohteeksi elämänsä aikana. Valitettavasti voin jollain tavalla samaistua juttuun. Olen ollut elämäni aika monen kokoinen ja kokenut myös erilaista arvostelua. Nuorena olin hyvin hoikka, kävin 15-vuotiaana mallikurssin ja sain kosketuksen mallimaailmaan. Sain kehuja mutta myöskin kritiikkiä, leveät hartiat näyttäisivat kevyemmiltä jos hiukan vielä laihtuisin. Liikaa treenaamista tulisi välttää, jos halusin pärjätä. Etten vain olisi liian lihaksikas.

Sen jälkeen olen ollut muodokkaampi ja myös erittäin hoikka. Fitness-maailmassa tyytyväisyys tappaa kehityksen, Ymmärrän hyvin sen, että kehoa arvioidaan koska kilpailun tuloksen määrittää puhtaasti ulkonäkö ja kunto. Kuitenkaan kisa-lavalla ei olla kokoajan ja se riittää että oma valmentaja ja tuomarit arvioivat suorituksen. On kuitenkin vaikea välttyä julkiselta arvostelulta kun kyseisiä fitness -lajeja harrastaa. Kisojen jälkeen olen saanut kiloja ja silloin ihmiset taas kyselivät paljon, että oletko kenties lopettanut treenaamisen. No en ollut, paino harvoin kertoo sitä. Kisojen jälkeinen elämä vaatii muutenkin rautaisia hermoja, eikä sitä ainakaan helpota muiden negatiivinen kommentointi. Jonkin verran muodokkaampana lopulta olen itse kaikista onnellisin, tervein ja tasapainoisin.

En koe tarvetta laihduttaa väkisin, mutta muistan esimerkiksi kommentin kisojen jälkeen missä minun kehotettiin miettivän mitä menetän nykyisessä kunnossa? Kuinka erilaista  ja ihanaa elämäni voisi olla jos pysyttelisin fitness-muotissa. Laihdutan silloin jos itse haluan, mutta kaikista tärkeintä on kuitenkin tasapaino ja terveys. Lola Odusogankaan, ei pitäisi laihduttaa ellei hän itse niin halua tehdä.

Näissä kuvissa olen lähes alkaisimmassa painossa missä olen koskaan ollut.

kuka määrää milloin toisen pitää laihduttaa

Lola kertoo seuranneensa elämänsä varrella monen  anoreksian, bulimian tai ahmimishäiriöiden ja erinäisten ulkonäköpaineiden kanssa taistelevien ihmisen matkaa. Niin olen minäkin ja valitettavasti kärsinyt syömishäiriöistä  myös itse. Ulkonäköpaineet ovat omalta osaltaan vaikuttaneet asiaan. Jokaisen pitäisi saada itse päättää missä niitä asioita ruoditaan vai ruoditaanko ollenkaan. Sairalloinen yli- tai alipaino on terveyshaitta, mutta maallikon ilkeämielinen kommentointi harvoin ainakaan parantaa asiaa, päinvastoin. Kehorauha pitäisi säilyä jokaisella. Mielestäni elämä on koyhää jos sitä pyörittää ruoka, kalorit, vaaka, peilikuva tai vaatekoot. Sellaista en toivo kenellekkään.

Lolan tekstistä nousi myös esiin tärkeä pointti lasten kuullen ulkonäköpaineista, laihduttamisesta tai oman tai muiden ulkonäön  negatiivisesta kommentoinnista. Sellainen tulisi lopettaa heti alkuunsa, koska sellainen ohjaa pahimmillaan itsetunnon väärille raiteilla jo heti lapsena. Ymmärrän Lola Odusogaa hyvin, koska uskon omaavani melko samanlaisen geeniperimän ja kehotyypin kuin hänellä. Afrikkalainen isä ja suomalainen äiti. Keho ottaa hyvin vastaan sekä rasvaa, että lihasta. Keho on muuttuvainen ja vastaanottavainen. Kuitenkin on ihailtavaa, että Lola Odusoga on aina kantanut kehonsa ylpeydellä ja ryhdikkäästi. Niin olen minäkin ja niin tulen tekemään jatkossakin.

”Oon aina saanu paljon kiitosta siitä, et oon just sitä mitä oon ja haluun olla, sitä kellekkään ikinä perustelematta.En ymmärrä, että pitäsi perustella syitä omaan olemukseen, ihan kuin olisin tehnyt jonkin rikoksen, jota nyt puolustelisin. Ei voi olla rikos, että on 41 vuotiaana eri näkönen kuin 23 vuotta sitten. Jos on, mä elän kyllä niin väärässä maassa ja maailmassa. Ei muitakaan ihmisiä ja heidän osaamistaan arvioida ja määritellä sen perusteella, miltä he näyttivät kun olivat 18 v, mutta missien, mallien, esiintyjien ja ex-urheilijoiden kohdalla tää on yleisempää.”

Lola Odusoga

Näissä kuvissa olen lähes suurimmassa painossa missä olen koskaan ollut.

Vaatteet jotka imartelevat kaikenlaisia kehoja ilman että tarvitsee laihduttaa

Biancaneven* vaatteet sopivat oikein hyvin lähes kaikenkokoisille kantajille. Esimerkiksi Biancaneven Legginssit* sopivat todella hyvin muodokkaille jaloille. Biancaneven legginsit korostavat jalkojen parhaita puolia ja soveltuvat muodikkuutensa ansiosta käytettäväksi myös salin ulkopuolella. Jokainen sauma, muoto ja leikkaus on  harkittu, ottaen huomioon urheilun ja muodin vaatimukset. Silkkisen pehmeät ja nukkaantumattomat kankaat tuntuvat kevyeltä päällä sekä kestävät toistuvaa pesua menettämättä ominaisuuksiaan. Korkean laadun takaamiseksi kaikki Biancaneven vaatteet valmistetaan Suomessa. Minun ehdottomat suosikit ovat tällä hetkellä kevyesti kiiltävät Be Sweet legginsit*, joissa on takana sydämen muotoinen leikkaus. Korkea vyötärö on todella helppo ja mukava päällä sekä treenatessa, että vapaa-ajalla.  Kannattaa nyt käydä tsekkaamassa Biancaneven Black Friday* alennukset ja myös hyödyntää koodi: BFMINNA niin saat ilmaiset toimitukset viikonlopun kunniaksi.

Biancanevellä* on alkanut ennennäkemätön Black Friday spektaakkeli.

Koko mallisto – 20% sekä lukuisat tuotteet jopa – 40% tai -50%.

Alennukset voimassa vain Black Friday viikonlopun ajan.

Koodilla: BFMINNA ilmaiset toimitukset koko viikonlopun.

Nautinnollisia ostoshetkiä ja kehorauhaa kaikille ❤️

 

  Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

2 kommenttia

  1. Jari Miettinen kirjoitti:

    Moi, hävetkää, mennä nyt kysymään että tuletko läskipäiden tuottamaan ohjelmaan laihduttamaan, mielestäni jos joku kärsii lihavuudestaan niin muuttakaa hyvät ihmiset ohjelmaa niin että sinne voi ilmoittautua vapaaehtoisesti… ?…. Lola on upea muodokas nainen, ja nyt joku valopää menee munaamaan itsensä kysymällä tuletko haluan laihtua ohjelmaan. Jos ohjelma ei vedä eikä siihen saa muuten katsoja kuin pitää olla vonkaamassa julkkiksia mukaan niin lopettakaa se kokonaan. Kertokaa ohjemlman tekiälle nämä terveiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.