Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mitä ulkonäkö merkitsee ihmisessä

MERKITSEEKÖ ULKONÄKÖ MITÄÄN

Ihmisen ulkonäkö on ensimmäinen asia mihin kiinnitämme heti nähdessämme huomiota. Ulkonäöstä ja eleistä syntyy ensivaikutelma. Ei voi siis sanoa, että ulkonäkö olisi täysin merkityksetön asia. Ulkonäkö saattaa viestittää paljon ulospäin. Ulkonäkö on kuitenkin katoava luonnonvara ja jos ihminen on koko ikänsä saanut kehuja ulkonäöstään ja rakentanut siitä johtuen omanarvontuntonsa ulkonäön varaan ollaan heikoilla jäillä. Valitettavasti kauneus on katoavaista ja tällainen ihminen saattaa myöhemmin joutua pettymään. Ulkönäköpaineet kuuluvat monen elämään ja jos itsetunto on rakennettu pelkästään ulkonäön varaan, ovat paineet varmasti sitä suurempia. Ihmiset vertailevat tahallisesti tai tahattomasti omaa ja toistensa ulkonäköä aina. Näin on tapahtunut varmasti aina, vaikka nykyään koetaan ulkonäköpaineiden kasvaneen esimerkiksi täydellisten instagram kuvien  myötä.

LAITTAUTUNEENA SAAN PAREMPAA PALVELUA

Ulkonäkö ei määritä eettisesti ajateltuna millään tavalla ihmisarvoamme. Kuitenkin ympäröivä maailma, media ja some eli kulttuuri puhuvat toista. Kauniita ihmisiä nostetaan jalustalle, usein pelkästään ulkonäön puolesta. Ympäröivä kulttuuri luo paineita. Jokainen voi näyttää miltä haluaa, mutta kuitenkin keskuudessamme on arvosteleva ilmapiiri.  Kaunis ihminen nostetaan hiljaisesti korkeammalle jalustalle, kuin ei niin ulkoisesti näyttävä. On myös tehty tutkimuksia missä kaunis saa helpommin töitä, kuin ruma. Ääneen ei näistä asioista puhuta. Tämän takia moni kokee ulkonäköpaineita. Olen myös itse kokenut muun muassa sen, että viimeisen päälle huoliteltuna kosmetiikkakauppa X:n myyjät ryntäävät kilpaa luokseni, kun taas lenkkivaatteissa ei kukaan huomaakaan. Olisinko lenkkivaatteissa huonompi asiakas tai kenties vähemmän maksukykyinen? Ulkoinen olemus ja kuinka paljon siihen on käytetty aikaa ja rahaa saattaa kertoa myös arvomaailmastamme, mutta tulkinnoissa kannattaa olla varovainen. Ulkonäön perusteella ei voi tehdä varmoja päätelmiä.

ULKONÄKÖ ON VAIN PINTAA

Sisäinen kauneus on aina ulkoista kauneutta tärkeämpää. Ulkoinen kauneus ja itsestä huolehtiminen saattavat kuitenkin antaa myös sisäistä hyvinvointia. Aiemmassa ammatissani näin usein kuinka ihmiset piristyivät selkeästi uuden kampauksen saatuaan. Sellainen ihminen joka ei ollut koskaan meikannut tai laittanut hiuksiaan, on uskomatonta miten suuren ja edustavan muutoksen sellaisella voikaan saada aikaan.  Samassa paranee, ryhti, ulosanti ja koko olemus. Usein ihmiset eivät osaa korostaa parhaita puoliaan, niitä on nimittäin jokaisessa meissä. Ei kannata ulkonäön tai minkään muunkaan yksittäisen asian antaa määrittää meitä ihmisenä. Me olemme kokonaisuuksia ja täynnä monia asioita. Ei kannata keskittyä vain yhteen puoleen ja kannattaa katsoa myös muissa ihmisissä laajasti kokonaisuutta ulkonäön taakse.

Kuvat / Mike Pakkotoisto

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *