Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Pilaako some elämäsi

Viekö some liikaa aikaa

Some näyttelee nykypäivänä suurta osaa meidän monen ihmisen elämässä. Elämää jaetaan ja stooreja päivitetään, monet kuvaavat elämänsä aamusta iltaan, ensimmäinen stoori kuvataan aamulla sängyssä ja viimeinen samalla tavalla sängyssä nukkumaan mennessä. Stooreja muokataan ja niistä tehdään visuaalisesti kiinnostavia. Ihmiset kertovat ettei someen juurikaan mene aikaa, toisilla menee toisilla ei.  Instastoori kestää 10 sekuntia, eli jos kuvaa vaikka 18 stooria, menee siihen ainoastaan kolme minuuttia päivästä. Riippuu tietty vähän ihmisestä kuinka harkittuja stroorit ja kuvat ovat ja kuinka kauan aikaa käyttää teksteihin ja muokkaamiseen, luodaanko asioita vain jotta saadaan aikaan hyvää sisältöä? Toisaalta elämän kuvaaminen voi myös motivoida pitämään esimerkiksi elämäntapa muutoksesta kiinni, onhan onnistumistaan mukava jakaa myös muille, varsinkin kun yleensä näin saa myös kannustusta toiminnalleen.

Kuvan puhelin Huawei Mate 10 Pro

Minkälainen somettaja olen itse

Sisällöntuotto on monelle nykyään työtä. Näin ollen aikaa sen tekemiseen myös on enemmän ja motivaatio panostaa sisätöön on aivan erilaista kun harrastelijalla. Itse olen hyvin spontaani sisällöntuottaja ja kuvaan stooreja fiiliksen mukaan, en jaa syvimpiä tuntojani enkä jaarittele, enkä välitä siitä etteivät ne välttämättä ole viimeisen päälle hiottuja. Minusta sisällöstä saa välittyä elämänmaku. Lähes mustavalkoinen vain kauniita aseltelmia sisältävä instagam fiili ei ole juttuni, olen värikäs ihminen joten kuvissani on myös väriä. Niin kaunista kuin kaikki viimeisen päälle hiottu onkin. Instagram on tällä hetkellä sellainen some mitä pidän mielenkiintoisimpana seurata, sekä tuottaa sinne sisältöä. Facebook alkaa olla ”last season.” Twitteriin en ole koskaan päässyt sisälle. Snapcahtin taas koen olevan vaikeakäyttöinen ja seuraajat ovat ehkä enemmän nuorempaa väestöä. Hyvä puhelin tekee somettamisesta helpompaa, varsinkin jos kamera on laadukas, kuvia voi käyttää suoraan someen ja blogiin. Huawei mate 10 pro on loistava puhelin, missä on kamera huippuominaisuuksilla. Huawei Mate 10 pro:ssa on uusi Leican kaksoiskamera
f/1.6 aukolla. Suurempien F1.6 aukon linssien avulla saa vaivattomasti otettua kauniita kuvia syväterävyydellä, kristallin kirkkaita kuvia hämärässä sekä tarkkoja kuvia liikkuvista objekteista. 20 megapikselin mustavalkokenno ja 12 megapikselin RGB-värikenno optisella kuvanvakaajalla vangitsee enemmän valoa vaativissa olosuhteissa.

Pidän läsnäoloa tärkeänä ja minulle on useita tilanteita joihin puhelin ei kuulu. Kuitenkin on olemassa myös sosiaalista somettamista ja usein ystävien kanssa sometetaan yhdessä ja keskustellaan aiheista jotka ovat juuri sillä hetkellä somessa pinnalla. Ei niin että jokainen uppoutuu yksin omaan puhelimeensa täysin muita huomioimatta. En ole koskaan kokenut somesta paineita, enkä kokenut paineita muiden täydellisistä kuvista. Oikeastaan pidän esimerkiksi instagramia kevyenä viihteenä ja toisten onnistuneita kuvia on mukava katsella, näin sen tulisi olla.

 

Kannattaa tarkkailla omaa some käyttäytymistä

Some vetää helposti mukaansa ja huomaamatta aikaa saattaakin mennä enemmän kuin olisi tarkoitus. Moni alkaa huomaamattaan juttelemaan puhelimelle enemmän ja enemmän. Mitä enemmän sisältöä tekee, sitä enemmän yleensä saa myös viestejä siihen  liittyen. Viesteihin vastaaminen vie aikaa ja aika on usein kallista. Ihminen tarvitsee myös tyhjää aikaa rentoutumiseen ja jatkuva puhelimen kanssa seurustelu vie hyvin unet, keskittymisen ja läsnäolon. Jos puhelimen ja somen käyttö lähtee käsistä, se voi aiheuttaa sekä psyykkisiä ja fyysisiä oireita. Mahdollista puhelimen ongelmallista käyttöä kannattaa tarkkailla ja miettiä haittaako se muita päivittäisiä toimintoja, jääkö jotain tärkeää tekemättä puhelimen tai somen vuoksi? Kenelle teet somea ja saatko siitä mitään? Aiheuttaako some ulkoisia paineita, tunnetko riittämättömyyttä kun näet somessa pelkkiä kauniita kuvia ja onnistumisia? Näitä asioita meidän jokaisen olisi hyvä miettiä ja olla niistä tietoinen.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *