Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kumpi on tärkeämpää rakkaus vai seksi

Kumpi merkitsee enemmän

Parisuhteessa seksi ja rakkaus ovat molemmat tärkeitä asioita. Usein suhde kuolee ilman intohimoa ja niin myös ilman rakkautta. Optimaalinen tilanne olisi tietysti, että suhteesta löytyisi molempia. Seksi ja rakkaus kuuluvat mielestäni yhteen parisuhteessa joten niitä on vaikea erottaa. Harvoin kuitenkaan pelkkä seksi kantaa kovinkaan pitkälle. Seksi ei pysty yksinään pitämään yllä hyvää suhdetta. Rakkauteen kuuluu yleensä myös vahva vetovoima toista osapuolta kohtaan, joten siksi rakkaus on tärkeämpää. Seksi ilman rakkautta voi olla taas tyhjää suorittamista.

Rakkaus toista ihmistä kohtaa yleensä syvenee ja paranee ajan saatossa. Seksi ja intohimo taas saattaa laantua. Sielujen sympatia ja syvemmät rakkauden tunteet johtavat usein myös fyysiseen intohimoon. Asia on ehkä harvemmin toisinpäin. Kun ihminen hyväksyy itsensä ja toisen toimii seksi yleensä hyvin. Epävarmuus ja luottamuksen puute saattaa aiheuttaa rajoitteita jolloin seksi ei toimi. Syvä yhteys ja rakkaus taas sisältää luottamuksen mikä johtaa hyvään seksielämään.

 

Uskon että rakkaus voittaa seksin

Ei ole kuitenkaan täysin selvää, että lämmintä ja luottamuksellista rakkautta seuraa hyvä seksielämä. Ihmisillä on erilaisia mielihaluja ja jos asioista ei keskustella eikä pyritä määrätietoisesti ratkomaan ongelmia, saattaa suhde ajautua kriisiin. Avoin vuorovaikutus, hyvä yhteys ja läsnäolo voi selvittää nämä ongelmat ja luottamuksellisessa suhteessa on mahdollista tehdä kompromisseja. Rakkaus on hyvä pohja mille tahansa, koska kun ihminen rakastaa toista ihmistä on mahdollista kehittää myös seksuaalisuutta yhteneväiselle tasolle. Rakkautta harvoin voi vain kehittää pelkän seksin pohjalta.  Nykyajan kertakäyttökulttuuri johtaa ihmisiä harhaan ja unohdetaan, että hyvin ja luottamuksellisen suhteen aikaansaaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Avoimuus, puhuminen ja halu antaa toiselle, sekä itselle pelkkää hyvää kantaa pitkälle. Näin ollen seksi kuuluu rakkauteen ja rakkaus kuuluu seksiin.

Kuvat / Pixabay

 

”Tulla lähelle
vaatii sinulta voimaa,
paljon
väkevää voimaa

Olla lähellä
vaatii sinulta rohkeutta,
paljon
paljasta rohkeutta

Päästää lähelle,
sisälle,
vaatii sinulta
vain
uskoa toiseen ihmiseen”

-Tommy Tabermann

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.