Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Viisi vinkkiä kuinka löydät tasapainon ruoan kanssa

Onko ruoka sinulle vaikea asia ja kehosi sinulle vihollinen? Ravitsemuksesta on nykyään paljon tietoa, enemmän kuin ihmiset ehtivät sisäistää. Päätin kasata viisi vinkkiä miten voi löytää tasapainon ravitsemuksen kanssa.

Ruoka ei saa hallita elämääsi

Ruoan ajattelu ei saisi ohjata käytöstäsi ja elämääsi. Ruoka ei saa stressata sinua ja syömisen pitäisi olla luontevaa ja helppoa. Säännöllisyys on kaiken a ja o ja se riittää, että syöt pääosin terveellisesti 80/20. Yksi hampurilaisateria tai pizza silloin tällöin ei pilaa kokonaisuutta. Päinvastoin kieltolistat usein vain lisäävät mielitekoja. Ihmisellä joka laihduttaa kokoajan stressi lisää yleensä syömistä. Ne ihmiset taas jotka eivät laihduta, stressi yleensä vähentää syömistä.

Unohda ruoan punnitseminen

Aterioiden punnitseminen voi olla paikallaan fitness kisoihin tähdätessä tai auttaa hahmottamaan lyhytaikaisesti aterioiden kokoa. En kuitenkaan usko, että normaalille ihmiselle joka haluaa elää terveellistä elämää punnitseminen on mitenkään tarpeellista. Puolestaan se saattaa lisätä neuroottisuutta ja pahimmassa tapauksessa vääristää suhdetta ruokaan. Ole kuitenkin rehellinen itsellesi ja tunnista sudenkuopat. Lautasmalli on hyvä apu arvioida rennolla tavalla aterioiden kokoa.

Ikuinen taistelu pitää saada loppumaan

Jos olet kokeillut kaikki mahdolliset dietit ja kuurit mitä markkinoilla on ollut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ja useampi valmentaja ja personal trainerkin on ollut. Etkä silti ole onnistunut ja löytänyt tasapainoa, kannattaa tutkia itseään syvemmin. Jos vieläkin taistelet on jossain vikaa. Jos kertakaikkiaan mikään ei tunnu tuovan sinulle tasapainoa ja hyväksyvää suhdetta ruokaan ja omaan  kehoosi, kannattaa harkita terapiaa elämäntapamuutoksen tueksi.  Jatkuva epäonnistuminen syö sisältä ja vain huonontaa oloasi. Selvitä pohjimmaiset syyt omalle tyytymättömyydelle.

Suhtaudu kehoosi positiivisesti

Jokainen vartalo on kaunis kun sitä katsoo hyväksyvin silmin. Jos mieltäsi on  painaa tyytymättömyys, armoton itsekriittisyys ja jatkuva tarve laihduttaa vaikuttaa se väistämättä suhteeseesi ruokaan. Vaikka kokisit tarvetta laihduttaa, tee se hyväksynnän kautta. Se minkä kokoinen tai muotoinen kehosi on, ei määritä sinua millään lailla ihmisenä.

Nuku hyvin

Nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Levännyt keho toimii parhaiten ja näin ollen ruokailu sujuu paremmin. Unentarve on aikuisilla noin 8 tuntia. Harva pärjää vähemmällä. Väsynyt keho hakee piristystä sokerista, rasvasta ja kofeiinista ja kierre on valmis. Riittävä uni vaikuttaa suolistoon ja hormonitoimintaan joten on selvää ettei univaje varsinkaan pitkään jatkuneena tee hyvää keholle. Aktiivinen lepo päivän aikana on myös tärkeää, siihen voidaan laskea kevyt kävely tai kotiaskareet rennosti totetutettuna. Liikunta auttaa usein myös unensaannissa, mutta kova treeni myöhään illalla saattaa sitä myös vaikeuttaa nukahtamista. Tunnista mikä on sinulle hyvästä.

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *