Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Lajit jotka motivoivat minua nyt

Oma suhteeni liikuntaan on muuttunut vuosin varrella paljon. Kilpaurheilusta tavoitteelliseen treenaamiseen ja tavoitteellisesta treenaamisesta terveysliikuntaan. Nyt ollaan jossain tavoitteellisen treenaamisen ja terveysliikunnan välimaastossa. Ihan sunnuntai liikkujana en itseäni pidä, mutta en myöskään ota tavoitteita kuoleman vakavasti. Elin aikoinaan vuosia fitnessmaailmassa, mikä ei tällä hetkellä motivoi minua millään lailla. Arvo ja ajatusmaailmani ovat muuttuneet noista vuosista radikaalisti, eikä ulkonäkökeskeinen treenaaminen millään lailla tunnu innostavalta. Minua motivoivat nykyään ihan toisenlaiset lajit.

Tennis

Päätin viime keväänä, että haluan aloittaa kesällä tenniksen. Tansanian reissulla tuli vastaan paljon tenniskenttiä ja siitä ajatus vahvistui. Olen vuosia hikoillut lomilla ainoastaan salilla ja jotenkin näkisin itseni nykyään ennemmin tenniskentillä kuin sisätiloissa saleilla. Tennistä on kuitenkin hankala pelata jos ei osaa. Tänä kesänä olen hankkinut mailan ja harrastuksessa on päästy alkuun. Aikataulu ongelmien vuoksi harjoittelu ei ole ollut kovinkaan tiheää, mutta valmentajan johdolla on tarkoitus käydä pelaamassa pitkin syksyä. Ensi kesänä olisi kiva päästä Wimbledoniin tennisturnaukseen, jos ei vielä pelaajana niin ainakin katsojana. Lol.

Painonnosto

Kävin viime talvena painonnostokurssin josta sain vaihtelua normaaleihin salitreeneihin. Työntä ja tempaus ovat liikkeinä haastavia ja sen vuoksi kiehtovia. Crossfitin myötä painonnosto on myös nostanut suosiotaan, varsinkin naisten keskuudessa. Hyvä niin, nimittäin painonnostossa yhdistyy voima, ketteruus, liikkuvuus, räjähtävyys ja tekniikka. Tekniikka on herkkä pienillekin virheille, nimittäin pienenkin virheen sattuessa paino ei nouse. Painonnostossa pääsin vasta alkuun, mutta voisin hyvin kuvitella jatkavani lajia ajan salliessa vaikka kilpatasolle saakka. Painonnostossa yhdistyvät vahvasti asiat joita arvostan urheilussa.

Lihaskunnon ylläpitäminen salilla

Saliharjoittelu on kuulunut  elämääni jo kymmenen vuoden ajan säännöllisesti, enkä missään nimessä halua luopua siitä kokonaan. Tällä hetkellä treenaan parin treenikaverin kanssa erityyppisiä treenejä. Tykkään välillä treenata lihasryhmä tai pari kerrallaan, mutta teen myös kokovartalotreenejä ja treenejä yläkroppa/alakroppa jaolla.  Yhdistelen treeneihin myös mielellään crossfit -tyyppisiä elementtejä. Perus hyvä lihaskunto antaa ryhtiä olemukseen ja tuo mukavan voimakkaan olon tullessaan. Fitness aikojen tarkka treeniohjelmien noudattaminen on taakse jäänyttä aikaa ja nautin, että voin treenata vapaasti ja vaihdella tyylejä ja tekniikoita. Viikossa tulee tehtyä  keskimäärin 2-3 salitreeniä, riippuen muusta ohjelmasta. Salitreeni motivoi minua edelleen.

Lajeja mitkä ovat lisäksi mielestäni motivoivia ovat: Uinti, yleisurheilu ja crossfit. Uimassa olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti mutta valitettavasti aika on rajallinen ja palautuminen on ensi arvoisen  tärkeää. Liian monta rautaa ei kannata olla tulessa ja levolle pitää ottaa oma aikansa.

Mitkä lajit motivoivat sinua?

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

2 kommenttia

  1. Helzu (https://askeleitajamielenpolkuja.blogspot.com/) kirjoitti:

    Tennis on hankalaa oppia. Olen koittanut sitä muutaman kerran kaverin opastamana, mutta en osannut yhtään. Olen pelannut harrastusmielessä sulkapalloa monta vuotta, joten meinasin aina alkaa pelaamaan sitä vahingossa. Hyvä laji olisi, jos oppisi. Kiva postaus!

    • minna kirjoitti:

      Moikka. Joo, tennis todellakin vaatii paneutumista. Siksi olenkin turvautunut ammattivalmentajan apuun. Kärsivällisyyttähän se vaatii opetella täysin vierasta asiaa. Kiitos kommentista ja kivaa syksyä sinulle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *