Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Be a lady they said – Ulkonäköpaineet

Kannattaa katsoa  yllä oleva video! Paul McLeanin Girls. Girls. Girls. -lehdelle tehty, lehden perustajan Claire Rothsteinin tuottama sekä Sinkkuelämää-sarjasta tutun Cynthia Nixonin tähdittämämä Be a lady they said -video on puhuttanut mediassa paljon. Video oli minusta herättävä. Voimakas, hieno ja pysäyttävä. Lisäksi olen kuullut suurimman osan noista kommenteista, kuten varmasti suurin osa naisista. Nykypäivänä naiset saavat osakseen aivan järkyttävän määrän ulkonäköpaineita ja ulkonäköpaineet senkun kovenevat nuorten keskuudessa. Mikään ei tunnu riittävän kenellekään! Videossa ulkonäköpaineiden aihauttamisesta viitataan aika suorasti miehiin, mutta entä naiset? Joskus tuntuu, että naiset aiheuttavat niitä toisilleen yhtälailla.

Pitäisi olla luonnollinen mutta silti kuulee kommentteja ”Miksi sulla on noin pienet rinnat tai miksi käytät noin avonaista puseroa kun sinulla on noin isot rinnat?”, ”voisit vähän laihduttaa, mutta samalla olla naisellinen ja muodokas”. Siis mitä kaikkea joudummekaan sietämään? Ennen riitti että olit siveellinen ja hoidit naisten hommat, olit lasten kanssa kotona kun miehesi painoi pitkää päivää töissä, jotta teidän viidelle lapselle olisi ruokaa ja vaatteita. Ei tarvinnut meikata tai murehtia ”miltä mun takapuoli näyttää” tässä maata hipovassa peittävässä mekossa, luonnollisuus kukoisti. Siltä se ainakin vaikutti.

ulkonäköpaineet

Toisaalta aina on kaunistauduttu, joissakin piireissä enemmän kuin toisissa mutta ehkä siitä ei ole otettu niin paljon paineita. Tavallaan omasta mielestäni maailma on mennyt parempaan suuntaan ulkonäköpaineiden suhteen. Kun olin teini 90-2000 luvulla oli muodissa Heroin chic-look ja siihen aikaan jopa takavuosien huippumalli  Cindy Crawfordia  pidettiin liian muodokkaana ja arvosteltiin missien muotoja liian reheviksi. Renesanssin aikaan taas pukeuduttiin korsettiin ja kuten Scarlett O’Hara totesi elokuvassa Tuulen viemää totesi, että; ”Jos et saa sitä kiristettyä 47 ­senttiin, niin en mahdu yhteenkään pukuuni!” palvelustytön kiristäessä hänen korsettiaan niin, että Scarlett ei lopulta voinut syödä tai hengittää syvään.

Noihin aikoihin ei ollut juurikaan kurvikasta, sporttista, saati plus size -trendiä. Kaikkien oli lähinnä mahduttava samaan muottiin tai sitten tunnettava riittämättömyyttä. Kun olin nuori ulkonäköpaineet tuntuivat niin voimakkailta ja onneksi ainakin itse olen kokenut, että ulkonäköpaineet helpottavat iän myötä ja olen päässyt niistä eroon lähes kokonaan. Tai mikä määritellään paineeksi, nimittäin on normaalia, ettei joka ikisenä päivänä tunne itseään viehättäväksi. Jos suurimpana osana tunnen, sanoisin viettäväni melko paineetonta elämää asian suhteen.

Kauneutta omaksi iloksi vai muiden miellyttämiseksi?

Nykyään saa myös halutessaan ottaa pistoshoitoja, täyttää takamusta tai laitattaa silikonit, jos ne parantavat itsetuntoasi tai oloasi niin Go for it! Kuitenkaan niiden ja ylipäätään ulkonäön ei pitäisi olla itseisarvo. Olen itse korjannut yli kymmenen, melkein viisitoista vuotta sitten kohdan kehossani, joka minua häiritsi ja se oli hyvä päätös. Ajattelin tuolloin, että olisi pitänyt tehdä toimenpide aikaisemmin ja ajattelen nykyään samoin tai tarkemmin olen tyytyväinen, että tein sen silloin. Tämä asia ei vaikuttanut pelkästään ulkonäkööni vaan myös yleisesti olooni ja elämänlaatuuni. Olen myös kokeillut pistoshoitoja ja ajattelen niiden freesaavan ulkonäköä samalla tavalla kuin vaikkapa kampaajalla käynti. En koe, että siinä on mitään väärää. Jokaisen pitää vain tunnistaa omat tarpeensa ja rajansa.

Usein ihmetellään myös ääneen miksi joku ei halua lapsia tai miksi jollain ei ole lapsia, pitäisi muistaa olla hienotunteinen.  Mistä tiedät jos hän ei voikaan saada lapsia ja pahoitat hänen mielensä? Hän on vaikka voinut juuri kokea keskenmenon, lapsi on menehtynyt tai hän ei halua tuoda lasta tähän maailmantilanteeseen, koskaan et voi tietää mitä asioita kukakin käy elämässään läpi. Huomaan, että varsinkin oman ikäiseni naiset miettivät tätä asiaa paljon ja saattavat kokea paineita asiasta.

Some ja ulkonäköpaineet

Kyselin jonkin aikaa sitten somessa aiheittaako some paineita ja ahdistusta ja monelle se tuntui sitä aiheuttavan, Tähän vastasi reilusta parista sadasta vastaajasta kyllä 58% ja ei 42%. Pyysin myös halukkaita perustelemaan asiaa. Lue juttu TÄÄLTÄ.

Sosiaalisen median tuleminen on mahdollistanut niin paljon asioita, sekä hyviä että huonoja. Nykyään voi käydä anonyymisti oksentamassa kaiken pahan olon esimerkiksi jonkun blogiin tai lähettää sopimattomia kuvia naiselle joka on kaunis, miksi?! Hän on yhtälailla ihminen ja se, että hän saattaa olla julkisuuden henkilö tai muuten ei miellytä/miellyttää omaa silmää niin ei oikeuta tekemään näin! En ymmärrä mitä tällaisella voi saavuttaa. Itse yleensä aina poistan kaikki pelkillä kuvilla lähestyvät miehet Instagramista ja usein estän heidät, kerran erehdyin avaamaan kuvan ja se oli juuri sitä mitä ajattelinkin.

Somessa ihmiset usein postaavat vain hienoja kuvia, jotka on mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten ja filtterit on valittu tarkkaan. Onneksi nykyään Instassa sellaiset henkilöt alkavat olla suositumpia, jotka postailevat myös aitoja kuvia ja oikeaa elämää stooreissa. Kenenkään elämä ei ole pelkkiä vaahtokarkkeja ja auringonpaistetta, mutta usein se unohtuu seuraajilta ja siitä voi saada paineita omaan elämään. Visuaalisuus ja muoti ovat parhaimmillaan iloa ja hyvää mieltä tuovia asioita elämässä, pidetään ne sellaisina ja nautitaan naiseudesta. Katsoitko videon ja mitä ajatuksia se herätti sinussa?

Olkaa naiset armollisia itsellenne ja tehkää niitä asioita mitkä tuntuvat itsestä hyviltä ilman paineita

Lue myös:

Mikä somessa ahdistaa?

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *