Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Treenivaatteet kurvikkaalle naiselle

Housut Bia Brazil *TÄÄLTÄ / Toppi Bia Brazil *TÄÄLTÄ

Kurvikkaan naisen ongelmat

Kurvikkaalle naiselle on huomattavasti haastavampaa löytää hyvin istuvia, kauniita ja muodikkaita  treenivaatteita kuin esimerkiksi koolle S-M. Muistan itse kun olin kokoa 34/36, pystyin ostamaan oikeastaan ihan minkä tahansa vaatteen sovittamatta. Mittasuhteeni olivat kaiken lisäksi helpot, juuri sellaiset jolla valmisvaatteet istuivat aina hyvin. Vaikka minulla on leveät hartiat, rakenteeni on suhteellisen pieni joten nekään eivät tuottaneet ongelmaa. Ainoastaan silloin tällöin pitkät käteni tuottivat ongelmia.

Nyt kurvikkaana kokoja 40-44 käyttävänä naisena ongelmia on huomattavasti enemmän. Yläosien kanssa on huomattavasti helpompaa, mutta entäs ne alaosat. Trikoiden saumat paukkuvat ja housut eivät pysy ylhäällä. Tietenkin täytyy myös miettiä miltä näyttää, koska tuskin kukaan nainen haluaa näyttää rumalta epäsopivissa vaatteissa. Ongelmiksi olen kokenut juurikin nuo housujen saumat, liian matalat housut, vyötärönauhan joka pureutuu rasvaan liian tiukasti aiheuttaen ikävän poimun. Paidat saattavat olla usein liian lyhyitä ja nousevia, muodottomia telttoja, tai sitten liian paljastavia epäkäytännöllisiä tank toppeja.

Housut Fitbella *TÄÄLTÄ / Toppi Bia Brazil *TÄÄLTÄ

 

Mitkä asiat olen kokenut hyväksi

Riittävän laadukas ja napakka kangas treenihousuissa on a ja o. Olin hetki sitten *Bia Brazilin Plus mallina Body Actionilla ja löysin nämä aivan mahtavaa patentoitua Dupont Supplex ® -materiaalia olevat housut. Dupont Supplex ® on sen verran napakka mutta kuitenkin joustava, että antaa mukavasti kohotusta pepulle ja samalla myös litistystä ja napakan tunteen vatsalle. Vyötärö on riittävän korkea, eikä missään vaiheessa treeniä ole sellainen olo että housut valuvat alemmas kesken liikkeen. Olen myöskin havainnut, että kun kangas on riittävän napakka ja tukeva, ei lähes meillä kaikilla kurvikkailla naisilla oleva selluuliitti näy kankaan läpi samalla tavalla tai juuri ollenkaan kuin ohuempaa kangasta olevissa housuissa. Nykymuodissa on myöskin se hyvä puoli että korkea vyötärö on muodissa, eikä matalavyötäröisiä housuja paljon näy. Korkea vyötärö imartelee kurvikasta, on mukava päällä, sekä tekee jaloista pidemmän ja linjakkaamman näköiset. Matala vyötärö on vain niitä asioita mikä näyttää hyvälle vain hiukan hoikemmalla varrella, jos silloinkaan.

Yläosassa kannattaa panostaa ensimmäisenä laadukkaisiin urheilurintsikoihin. Niiden tulee myös olla napakat ja sellaiset ettei kainaloista tursua paljon mitään ylimääräistä. Rintaliivit ovat vähän sama asia kuin housujen vyötärö, jos ne ovat pielessä, todennäköisesti se vaikuttaa itse treeniin ikävästi. Yläosat istuvat hyvin ja näyttävät hyvältä kun alla on riittävän hyvä ja istuva tuki. Muuten paidoissa ja topeissa pidän tärkeänä riittävää pituutta ja leikkausta joka tekee vaatteesta kivan näköisen.

Housut Fitbella *TÄÄLTÄ / Toppi Bia Brazil *TÄÄLTÄ / Postauksen kuvat Tomi Rehell

 

Halvalla saa harvoin hyvää

Laatuun kannattaa panostaa! Varsinkin kun juuri saumojen kestäminen on tärkeää, kurvikkaalla kun reidet luonnollisesti osuvat kävellessä ihan eri tavalla yhteen  kuin  hoikalla. Olen huomannut että varsinkin housuissa kannattaa panostaa laatuun, hyvät treenihousut kestävät vuodesta toiseen ja kun omistat muutamat sellaiset pärjäät niillä pitkälle. Itse olen pitänyt kaapissa ainakin parit mustat eri luottohousut  ja sen lisäksi muutamat vähän värikkäämmät. Vaihtelen niitä sitten kauden ja fiiliksen mukaan. Harvemmin treenaan pelkissä mustissa vaatteissa, ja minusta kurvikkaan onkin turha vältellä värejä. Värit antavat reippautta olemukseen, sekä iloista fiilistä, kuviot taas vievät huomiota helposti pois kohdasta mistä et ehkä itsessäsi pidä.

Freesit treenivaatteet antavat treeni motivaatiota ja itsevarman olon

Minusta kivoilla ja raikkaan näköisillä treenivaatteilla on selkeä yhteys treenimotivaatioon. Treenivaatteet vaikuttavat fiilikseen niinkuin vaatteet yleisesti. Jos sinulla on kauhtuneet kollarit ja ahdistava paita niin olo on sen mukainen, jos taas vaatteesi ovat mukavat ja tunnet näyttäväsi niissä hyvälle, vaikutat itsevarmemmalta ja sinulla on hyvä olo. Sama päätee treenivaatteisiin. Treenissä missä liikutaan ja ollaan vaikka minkälaisissa asennoissa, vaatteen merkitys korostuu entisestään.

 

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Edellinen juttu: 

Parhaat rentoutumiskeinot TOP 5

 

 

 

 

4 kommenttia

 1. J.Lo kirjoitti:

  Kiitos, kiva ja hyödyllinen postaus! Minä ja äitini ollaan aina metsästämässä sopivia treenivaatteita. Muodokkaille naisille on vaikea löytää sopivia, ihan ku me ei muka treenattais. Noi tsekataan heti 🙂 Näytät muuten niin upealta noissa kuvissa! 🙂

  • minna kirjoitti:

   Kiva kuulla että postaus oli hyodyllinen ja kiitos kauniista sanoista. Totta #biggirlsworkouttoo 😀 Varmasti löytyy mukavia vaatteita. Kivaa syksyn jatkoa ja kovia treenejä teille.

 2. Essi kirjoitti:

  Olen normaalipainoinen ja pitkä nainen, mutta mulle on lihavilta vuosilta muistoksi jäänyt maha, johon edelleen kertyy rasvaa makkaroiksi asti. Mun on vaikea löytää riittävän pitkiä, vatsasta väljiä, mutta yläosasta kuitenkin nätisti istuvia treenitoppeja. Tuntuu, että suurin osa topeista on mulle makkarankuoria tai liian lyhyitä. Jos kokeilee numeroa isompaa, niin toppi on yläosastaan liian löysä. Luulisi, että normaalipainoisistakin toiset tykkäisivät vähän väljemmistä topeista ilman, että kyse on tosi reilua mallia. ?

 3. minna kirjoitti:

  Hei Essi. Onneksi muoti suosii nykyään myös sellaisia hiukan väljempiä malleja nimenomaan vatsan kohdalta. Olen nähnyt viimeaikoina sellaisia monessa paikkaa, joten ei kannata lannistua. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *