Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Rooma – Unelmien kaupunki

Terveisiä Roomasta

Palasin viiden päivän ja neljän yön reissulta Roomasta viikko sitten. Osa onkin saattanut seurata reissua somesta käsin. Kirjoitan reissusta vasta nyt, koska olen ollut sairaana melkein koko viikon reissun jälkeen. Vointini on ollut ajoittain todella huono, joten tekemiseni on ollut hyvin rajoitettua. Nooh, se siitä ja asiaan. Ajatus reissusta tuli mieliimme keväällä. Ystäväni ja luotto reissukaverini Riina ehdotti,  että mitäs jos tehtäisiin pikku reissu alku kesästä jonnekin kivaan kaupunkiin. Tuumattiin hetki ja päädyttiin Roomaan. Kumpikaan meistä ei ollut käynyt Roomassa aikaisemmin, joten jo senkin takia halusimme nähdä mitä tuo kaupunki pitää sisällään. Olimme viime syksynä Riinan kanssa Sisiliassa, joten päätimme jatkaa Italiaan tutustumista avoimin mielin.

Tunnelma ja kauneus

Tunnelma Roomassa oli aivan sanoinkuvailemattoman hieno. Rooma on äärimmäisen kaunis, tyylikäs ja mahtipontinen kaupunki molempien meidän makuun. Oikeastaan Rooma oli upein suurkaupunki missä olen koskaan käynyt. Roomassa oli nähtävää joka puolella. Vaikka emme olisi vartavasten menneet katsomaan yhden yhtä nähtävyyttä, nähtävyyksiä oli silti jokapuolella. Historiallisia palatseja, antiikin aikaisia patsaita ja hienoja rakennuksia, suihkulähteitä, kirkkoja ja pylväitä oli joka puolella. Jatkuvasti vain kadulla kävellessä törmäsi mykistäviin kulttuurihistoriallisiis ja taiteellisiin elämyksiin. Voin sanoa että rakastuin Roomaan ensisilmäyksellä. Rähjäromanttinen Sisilia oli kaunis ja tunnelmallinen, mutta selvästi mahtipontinen Rooma oli enemmän juttuni ja sinne tiedän palaavani varmasti vielä uudestaan. Yövyimme keskeisellä paikalla lähellä Terminin päärautatieasemaa, jonne oli helppo saapua lentokentältä suoraan. Hotellimme oli tunnelmallinen ja Art Deco-tyylinen Hotel Mediterraneo. Hotellille 5/5 sijainnin, tunnelman ja palvelun puolesta. Saimme nauttia runsaan aamupalan kymmenennen kerroksen kattotarassilla joka aamu. Aamupala oli harvinaisen runsas Italialaiseen tyyliin ja olimme todella tyytyväisiä. Tarjolla tyypillisen italialaisen leivän ja marmeladin lisäksi myös runsaasti hedelmiä, kananmunia, leikkeleitä, pekonia ja myös kasviksia yms.

Helposti liikuttava Rooma

Emme ole mitään matkojen himo suunnittelijoita etukäteen vaan tykätään mennä minne tuuli kuljettaa. Kyydit ja hommat miten mikä missäkin toimii, selviää parhaiten paikan päällä. Kaikki mikä aiheuttaa stressiä kannattaa meidän mielestä jättää lomalla tekemättä. Ei siis jäädä todellakaan jonottamaan mihinkään nähtävyyksiin tuntikausiksi.  Mennään sinne minne kulku sujuu mutkattomasti ja mielellään vaikka maksetaan siitä vähän extraa. Oikeastaan ainut paikka minne maksettiin sisälle oli Colosseum mikä molemmat haluttiin ehdottamasti nähdä. Sinne otettiin opastettu kierros ja päästiin kaikkien jonojen ohi, mikä köyhdytti lompakkoamme 30€. Toiset sitten tosiaan jonottivat siellä ulkona sen vähintään kaksi tuntia, joten minusta lippu oli ihan hinnan väärti.  Muut nähtävyydet katseltiinkin sitten ulkoapäin ja osaanhan ei mitään sisäänpääsymaksuja ollutkaan. Kävi oikeastaan niin hassusti, että kun lähdettiin ensimmäisenä päivänä hotellilta kävelemään ilman päämäärää. Päädyttiinkin Espanjalaisille portaille ikäänkuin vahingossa. Samoin Piazza Venetzian aukiolla sijaitsevalle Viktor Emanul II:n monumentille, sekä Fontana di Trevin suihkulähteelle, siis samalla reissulla.

Tämä kuvastaa hyvin Roomaa, oikeastaan kaikki on kävelymatkan etäisyydellä ja nähtävyyksiä vaan putkahtelee kulmien takaa. Yksi mieleen jäänyt nähtävyys oli minulle Pantheon. Alunperin kaikkien Jumalien pyhätöksi rakennettu monumentti joka toimii nykyään katollisena kristillisenä kirkkona oli mykistyttävän kaunis. Rakennukseen on haudattu myös kuuluisuuksia kuten Italian ensimmäinen presidentti Viktor Emanuel II ja  taidemaalari Rafaello. Kertaakaan emme käyttäneet taksia tai julkisia matkalle aikana, koska ei tarvinnut. Ainoastaan lentokentälle ja vähän kauempana sijaitsevaan Vatikaaniin siirryimme bussilla. Askelia tulikin joka päivä reilu 20 000.

Ruoka viini ja ostokset

Roomassa kaikki oli siis hyvin. Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä, liikkuminen helppoa, sää loistava, sekä ruoka ja viini hyvää. Olemme molemmat Riinan kanssa entisiä ja fitness harrastajia. Niissä piireissä olemme tutustuneetkin ja on ilo huomata että entiset treenileirit ovat muuttuneet rennoksi nautiskeluksi. Ei siinä, treenilomatkin ovat hauskoja ja tekevät terää, mutta molempien elämässä on löytynyt sijaa myös eri tavalla rennolle lomailulle. Osataan höllätä ruokavaliosta ja nauttia Italialaisista ruoista ja viineistä, mitkä ovat osoittautuneet oikein maukkaiksi.

Oikeastaan joka päivä aloitettiin terveellisellä aamiaisella, jonka jälkeen laitettiin lenkkarit jalkaan ja lähdettiin kävelemään jonnekkin. Pysähdyttiin lounaalle, otettiin ehkä pitsat ja vähän proseccoa ja tuumattiin minne seuraavaksi. Sitten jatkettiin matkaa kunnes oltiin niin poikki kävelystä, että päätettiin mennä hotellille suihkuun ja lähdettiin illalliselle. Ostoksia tehtiin sujuvasti tai oikeastaan ei ostettu, vaan löydettiin. Viimeisenä päivänä löydettiin ihana Italialainen mekkokauppa, mistä tehtiin lähes koko reissun ostokset. Lisäksi tuli hankittua citylenkkarit ja urheiluvaatteita. Nykyään en oikein jaksa shoppailla lomalla erityisemmin. Valitsen tarkkaan esimerkiksi vaatteet lomalle, ettei sitten tarvitse harmitella ettei ole mitään päälle pantavaa ja lähteä sen takia etsimään jotakin. Jos eteen tulee jotakin ihanaa ja erikoista, en tietenkään pistä  pahakseni. Kaiken kaikkiaan Rooma oli täydellinen.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Toisen mielipide sinusta on vain hänen näkemyksensä sinusta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *