Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Valitsetko ystäväsi statuksen perusteella – Olet viiden lähimmän ihmisen keskiarvo

KORUT *Viaminnet / VAATTEET Zara / LAUKKU Dnky / KENGÄT Nike

 Olet viiden lähimmän ihmisen keskiarvo

Olet ehkä kuullut sanonnat, että olet keskiarvo viidestä lähimmästä ystävästäsi. Opin tämän asian, olikohan vuosi 2012 kun olin Ilkka Koppelomäen kurssilla nimeltä, Uskalla innostua. Alunperin sanonnan on sanonut Jim Rohn: ”Olet viiden lähimmän ihmisen keskiarvo”. kannattaa miettiä ketkä ovat viisi ihmistä elämässäsi joiden kanssa vietät eniten aikaa. Huomaatko samankaltaisuutta itsessäsi? Luultavasti huomaat. Jokaisella ihmisellä, jotka ovat lähelläsi on hurja vaikutus elämääsi. Vanhaa sanonta, seura tekee kaltaisekseen pitää hyvin paikkansa. Sekä hyvässä, että pahassa.

Jos haluat kehittyä jossakin saat voimaa ihmisistä joilla se jo on

Jos katson taaksepäin elämää, niin aina on mennyt niin että seura tekee kaltaisekseen jollain tavalla. Tunnistan asian täysin. Jos urheilu on ollut pinnalla, lähelläni on ollut urheilijoita jotka ovat omalla esimerkillään kannustaneet  minua omissa tavoitteissani ja minusta on tullut parempi. On ollut huippuja ja vähemmän hyviä ja olen aina ollut heidän keskiarvo. Kuitenkin sama tavoite on lähentänyt meitä ja puskenut eteenpäin, tekeminen on ollut mielekkäämpää. Aina paremmiltaan oppii jotakin uutta ja huomaa etteivät he sattumalta ole hyviä siinä mitä tekevät, vaan sille on syynsä. He tekevät asioita, jotka tekevät heidät hyväksi omassa asiassaan.  Jos haluat paremmaksi jossakin, hakeudu seuraan jossa tämä asia on hallinnassa. Jos haluaa elää terveellisesti, niin pitää hakeutua terveellisesti elävien ihmisten seuraan tai jos tykkää vaikkapa taiteesta, niin hakeutua seuraan jossa sellaista arvostetaan. Tunnistan itsestäni että olin tietyllä tavalla erilainen kun olin kampaaja ja tekemisssä alan ihmisten ja yrittäjien kanssa ja taas hiukan erilainen nyt, kun olen sairaanhoitajien kanssa tekemisissä.

Milloin menee yli ja kadotat itsesi

Tänä päivänä kun henkinen kehitys ja näiden tämäntyyppisten asioiden tiedostaminen on pinnalla, pitää olla tietoinen siitä ettei kaikkea voi kontrolloida liikaa. Mielestäni ystäviä ei voi valita täysin sen perusteella, kenestä on eniten hyötyä ja ketkä auttavat sinua pääsemään omiin tavoitteisiisi.  Olen törmännyt piireihin joille vain materia ja status merkitsee, täytyy olla jotakin jotta kelpaa ystäväksi. Esimerkiksi vuokralla asuminen on joidenkin mielestä täysin alhaista touhua, samoin yliopistotutkinto on vähintään oltava. Korkeakouluista vain yliopisto on se oikea, ammattikorkeakoulu tai sitä alempi kuuluu vain alemmalle sosiaaliluokalle. Kaikkea älyä ja sivistystä voi tietenkin paikata rahalla ja naiset tarvittaessa kauneudella. Mutta hyötyä pitää, tavalla tai toisella. Minusta tämä on todella surullista ja itse pidän sitä yhtenä suurimpana rikkautena että minulla on aina ollut hyvin erilaisia ja erilaiset taustat omaavia ystäviä. Olen varmasti saanut heiltä paljon itselleni ja oppinut tätä kautta ymmärtämään elämän monimuotoisuuden. Riippumatta statuksesta.

 

 

Yksi kommentti

  1. Katie kirjoitti:

    minna, thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *