Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Miten teen liikunnasta mukavaa

Liikunnan merkitys elämässäni

Liikunta on ollut suuri osa elämääni oikeastaan aina. Liikunta on kuulunut jokaiseen viikkooni lähes aina luontevana osana, useita kertoja. Olen mieltänyt/harjoitellut liikunnan harrastamisen samanlaiseksi itsestäänselvyydeksi kuin syöminen ja nukkuminen.  Minulla on ollut erilaisia tavoitteita liikuntaan liittyen, viimeaikoina oikeastaan ei. Nykyään liikunta on osa hyvinvoinnistani huolehtimista, harrastukseni  ja merkittävä osa elämääni. Kaikki eivät saa liikunnasta mielihyvää ja tämä on ymmärrettävää. Jos et ole koskaan treenannut mitään lajia ja kuntosi on heikko on ihan normaalia, ettet saa liikunnasta mitään muuta kuin pahan olon. Jos jopa lähikauppaan käveleminen tai sohvalta nouseminen on raskasta, niin miten voisitkaan nauttia jostain oikeasti kuormittavasta. Uusi tapa tarvitsee muodostuakseen kärsivällisyyttä ja päättäväisyyttä, kun kunto kohoaa hyvä olo ja halu liikkua nousee väsymyksen yli. Miten sitten voisit tehdä liikunnasta mieleisempää?

Tieto

Tieto siitä että vierivä kivi ei sammaloidu ja saa minut voimaan hyvin auttaa liikunnan tärkeyden ymmärtämisessä ja sen jatkuvassa harrastamisessa. Liikunta parantaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä, se antaa virtaa arkeen ja auttaa painonhallinnassa. Liikunta on ollut minulle aina tärkeä ajatusten selvittäjä ja terapiamuoto. Lenkkipolulle ja salille ovat jääneet lukuisat huolet ja murheet. Liikunta estää sairastumista, kuten flunssia, sekä aerobinen liikunta vaikuttaa positiivisesti sydämen, keuhkojen ja verisuonten toimintaan. Pitkäaikaissairaudet pysyvät paremmin loitolla, hyvä kunto ehkäisee korkeaa verenpainetta, sydänkohtauksia ja aivohalvauksia. Halu voida hyvin ja pysyä terveenä vielä usean kymmenen vuoden päästä motivoi liikkumaan.

Sosiaalisuus

Liikunta on mitä parhainta sosiaalista ajanvietettä. Ystävien kanssa treenaaminen ja aktiivinen tekeminen on palkitsevaa ja tuo usein myös parempia tuloksia. Kun sovit treenaavasi seurassa, riski treenien välistä jättämiseen pienenee ja toisen motivointi on välitöntä. Kahvilassa istumisen sijaan, ajatus ja keskustelu kulkee usein paremmin vaikkapa kävelylenkillä. Liikunnan jälkeinen voittajafiilis on kiva jakaa jonkun toisen kanssa.

Pakkoliikunta pois

Väkisin on turha treenata, pidän esimerkiksi nyt lepopäivää ja käyn korkeintaan kävelyllä. Kroppa on viikon aiemmista treeneistä ihan jumissa ja lepo tulee tarpeeseen. Palautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Usein ylitreenaus aiheuttaa pohjatonta väsymystä ja vie ilon tekemisestä.  Ruokavalion kanssa saattaa tulla myös tällöin helpommin ylilyöntejä. Itse pidän ainakin yhden tai kaksi suunniteltua lepopäivää viikossa.

Selkeä aikataulu

Aikatauluttaminen helpottaa elämää treenaamisesssakin. Itse treenaan yleensä aina samaan aikaan päivästä, mikä sopii muihin ohjelmiin. Jos viikko on rikkonainen, mietin etukäteen milloin treenaan ja sovin aikataulut. Pidän treenejä ihan samanlaisina menoina kuin kaikkia muitakin, yhtä tärkeinä. Silloin kun treenaaminen on jo luonteva osa arkea, asiaa ei tarvitse enää sen kummemmin miettiä vaan aika löytyy kuin itsestään.

Mukavat treenivaatteet

Heitä vanhat ja rumat treenivaatteet pois ja hanki tilalle piristävät treenivaatteet jotka ovat mukavat päällä ja tukevat harrastustasi. Kivoissa ja hyvin istuvissa treenivaatteissa tekeminen on mukavaa ja helpompaa. Kuka myöskään haluaisi että treenivaate korostaa juuri niitä huonoja puoliasi.  Kenkiin kannattaa panostaa erityisesti koska niillä on suuri vaikutus jalkojen hyvinvointiin ja lajin mukaan valittu kenkä parantaa suoritusta.

Ei se koko vaan se muoto

Liikunta on laihdutuskeinona tutkitusti melko tehoton. Vaikka et liikkuisikaan painonpudotuksen toivossa, etkä halua laihduttaa, on liikunnalla vaikutusta kehonmuotoon ja sitä kautta näytät jokatapauksessa paremmalta. Kun rasvan alla on lihasta keho on ryhdikäs. Liikunnalla saat aikaan freesimmän olemuksen ja kapeamman uuman ilman että sinun tarvitsee olla laihdutuskuurilla. Liikunta lisää myös myönteistä suhtautumista itseensä ja sitäkautta parantaa itsetuntoa.

Erilaiset haasteet ovat motivoivia ja haastan säännöllisesti myös itseäni. Osallistun 

24.-26.8.2018 järjestettävään 

* Real Training Camp goes The Park Hietsu
-weekend campiin.

Leirillä on vielä muutama paikka vapaana – Tule sinäkin 

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *