Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kaikki lähtee itsensä hyväksymisestä

Palaan aiheeseen josta olen kirjoittanut ennenkin. Nimittäin siitä, että kaikki lähtee itsensä hyväksymisestä. Moni ihminen käyttää paljon aikaa asioihin, jotka lopulta liittyvät siihen etteivät he ole oman itsensä kanssa sinut. Minäkin olen käyttänyt paljon aikaa murehtien, olenko riittävän hyvä? Olenko riittävän fiksu, kaunis, hyvävartaloinen, filmaattinen ja ylipäätään riittävä. Halusin kirjoittaa tämän postauksen nuorille ja muillekin jotka kamppailevat jatkuvan riittämättömyyden kanssa, tuodakseni uskoa ja toivoa siihen, että itsensä hyväksyminen tulee usein ajan kanssa ja iän myötä. Osittain ihan itsestään. Somessa puhutaan paljon kehopositiivisuudesta ja hyväksynnästä juuri siksi, että moni kärsii niiden puutteesta.  On ihanaa huomata kuinka nuo epävarmuuden  piirteet ovat vuosin varrella kadonneet lähes kokonaan. Toki on inhimillistä tuntea epävarmuutta ajoittain ja tunnenkin. Mutta on erittäin helpottavaa ja vapauttavaa ettei epävarmuus hallitse omaa olemista.

Itsensä hyväksyminen vahvuutena

Huomaan, että mitä enemmän hyväksyn itseäni ja olen itseni kanssa sinut minun on helpompi hyväksyä erilaisia vastoinkäymisiä. Nuorempana saatoin olla todella tuuliviiri ja vetää kilarit mitä uskomattomimmista jutuista. Nykyään ymmärrän, että vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja otan ne yleensä melko rauhallisesti.  Vasta myöhemmin olen ymmärtänyt, että vastoinkäymisten sietäminen on ollut yhteydessä suoraan itsensä hyväksymiseen. Totaalisia romahduksia ei tule vaikka elämä ei menisi ihan suunnitellusti.  itsensä hyväksymisestä on paljon apua arjessa, koska on kykenevä suhtautumaan kriittisesti omaan tekemiseen ja ottamaan palautetta vastaan. Maailma ei kaadu omiin, eikä muiden virheisiin vaan niistä voi sen sijaan oppia.

Tunnistan itsessäni vahvan hyväksynnän tarpeen, se kuuluu persoonaani.  Osittain myös siksi itseni hyväksyminen on ollut pitkä tie. Minua on ohjannut perfektionismi, täydellisyyden tavoittelu ja epäonnistumisen pelko. Iän myötä olen pehmentynyt, enkä ole niin riippuvainen toisten positiivisesta palautteesta. Kaipaan kyllä paljon rohkaisua ja varmistelen paljon mutta kuitenkin nykyään vahvasti tiedän mitä haluan.

Itsensä hyväksyminen vie pidemmälle kuin rankaisu

Vahva itseluottamus kasvaa lapsena, mutta sitä voi myös kehittää. En ole ollut kaikista itsevarmin nuoruudessani erilaisuudestani johtuen, mutta olen kehittänyt omaa itsetuntoani läpi elämän. Ei siis kannata olla huolissaan siitä, että jos tällä hetkellä et hyväksy itseäsi tai omaat huonon itsetunnon. Hyväksyntää voi kehittää koko elämän ja kasvamme henkisesti läpi elämän. Vaikkei itseään edes kehittäisi määrätietoisesti, opimme silti elämästä. Elämästä itsestään. Moni lähtee vaikkapa elämänmuutokseen rankaisun ja itsevihan kautta. Valitettavasti tämä on usein lyhytaikainen tie. Myönteisen ja hyväksyvän tavan kautta saadaan pitkäkestoisempia tavoitteita toteen ja pysyviksi. Hyväksytkö sinä aidosti itsesi? Jos et, miten voisit alkaa hyväksymään itsesi? Muista, ettei hyväksyminen riipu ulkoisista asioista.

Itsensä hyväksyminen lisää myönteistä suhtautumista ulkomaailmaan ja muihin ihmisiin. Ei ole tarvetta takertua arvostelevasti muiden asioihin vaan voi keskittyä omaan ja lähimmäisten hyvään oloon.

Lue myös:

Mitä en jäänyt kaipaamaan Tansaniasta?

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.