Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Hiljaisuuteni päättyy

Tällä kirjoituksella avaan teille hiljaisuuttani, päästän teitä lähelleni. Kerron teille kuinka olen (omasta mielestäni menestyksekkäästi) tasapainoillut kahden asian välillä – sen minkä aika on milloinkin ja mihin aika riittää. Nyt hiljaisuuteni päättyy.

Tänään on kolmas lomapäiväni ja pikkuhiljaa minulla alkaa olla aikaa, energiaa ja tilaa katsoa sen yli ja ohi mikä on täyttänyt elämäni viime viikkoina. Minun elämäni on ollut niin täynnä elämää että se on vienyt enemmän aikaa kuin ennen. Samanaikaisesti olen pyrkinyt nauttimaan siitä ja näiden asioiden kanssa tasapainoilu johti siihen, että olen ollut hiljaa täällä blogissa. Instassa olen jakanut jotain, mutta sielläkin on  ollut rauhallisempaa.

Mitä tarkoittaa elämä niin täynnä elämää ettei enää ole aikaa muulle?

’Siis mitä ihmettä se Minna tarkoittaa?’ voit kysyä – tai ainakin siihen kysymykseen haluan vastata. Korona-aika on vaikuttanut minuun ja meihin kaikkiin monella tavalla. Inhimillinen kanssakäyminen on vähentynyt tai ainakin muuttanut muotoaan. Etäyhteydet ovat näytelleet suurempaa roolia elämissämme ja moni fyysinen tekeminen, kuntoilu mukaan lukien, on erilaista kuin ennen.

Tuo, ympäröivän maailman muutos on muuttanut elämääni. Halusin aloittaa työmatkapyöräilyn, joten hankin kunnon pyörän, ja aloin kulkea työmatkani polkien. Se on ollut virkistävää. Oli sitten aamu tai ilta, niin tuo reilun puolen tunnin polkeminen virkistää, piristää ja antaa paljon. Mutta – ja tämä on se iso mutta – pyöräileminen töihin ja takaisin vie melkein saman verran aikaa vaatteiden vaihtamisineen kuin aiemminkin aikaa kului matkoihin – mutta se aika on erilaista, edellyttää osallistumista. Pyöräillessäni en voi kirjoittaa blogia tai päivittää instagramia niin kuin tein ennen työmatkani aikana. Eli, kyllä, pyöräily antaa elämääni paljon – mutta se vie tilaa joltain muulta. Ymmärsin myös, että someton aika on tärkeää. En halua, että elämäni on sitä että käyn päivätöissä, treenaan ja päivitän sitten illalla blogia, vaikka voisin tehdä niin jopa kuormittumatta. Haluan panostaa olemiseen, siihen että palaudun kaikesta henkisesti ja fyysisesti, voin katsella Netflixiä ja kokata kiirettömästi, olla läsnä läheisille ja olla myös rauhassa yksin, tekemättä paljoakaan.

Kiireellä vai kunnolla?

Havahduin tähän ’ajankäyttöni uusjakoon’ ja pohdiskelin sitä, että stressaannunko asiasta ja pyrin palaamaan entiseen suorittamiseen. Voisin varmasti tehdä samat asiat kuin ennenkin, tekemällä ne hiukan nopeammin vain,. valvomalla iltaisin ihan vain vähän pidempään., ja kirjoittamalla ihan vain vähän nopeammin. Mutta asiaa mietittyäni päätös oli erittäin helppo tehdä. En löytänyt yhden yhtä hyvää tai edes järkevää syytä pyrkiä tekemään entiset hommat kiireellä mutta löysin monta syytä tehdä asia kunnolla, hyvin, kiireettä.

Aika elää ja aikaa elää

Siitä lähtien kun aloin kirjoittaa blogiani en ole esittänyt eläväni unelmaelämää. Elämää, jossa materia, fyysisyys ja tunteet olisivat aina täydelliset, aurinko paistaisi aina ja vaikein asia olisi jälkiruuan valinta ravintolaillan kohokohdaksi. Olen aina ollut sitä mieltä että ilman rosoja elämä ei ole totta, epäonnistumisten pelko ei saa johtaa paikalleen jämähtämiseen eikä koskaan pidä antaa elämän estää itseään unelmoimasta vielä paremmasta. Elämän paras aika on aina nyt.

Nyt, kun tämä himputin korona on muuttanut monta asiaa elämissämme, ehkä jopa pysyvästi, on oikea aika lopettaa haikailu menneen perään ja alkaa elää omaa elämää juuri nyt, sellaisena kuin se on. Pidetään unelmat elossa, keskitytään hallittuun tekemiseen. Hyväksytään se, mitä syntyy. Välillä enemmän, välillä vähemmän, itseämme kuunnellen ja tehden sen mihin kulloinkin pystytään.

Nämä tässä kirjoituksessa kuvaamani ajatukset ja asiat olivat se syy miksi olin hetken hiljaa täällä blogissa. Kesti hetken löytää tasapaino elämäni ja tämän uuden normaalin välillä.

Tuntuuko sinusta siltä, että maailma on muuttunut, tai sinun elämäsi? Oletko sinä oppinut jotain uutta itsestäsi viime aikoina?

Lue myös:

MITEN PÄÄSTÄ TAVOITTEISIIN JA LÖYTÄÄ MOTIVAATIO?

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.