Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Saako korona-aikana lomailla kotimaassa vai onko se täydellistä itsekkyyttä?

Tämä kirjoitus on julkinen ja pohdiskeleva vastaus kommenttiin jonka sain vähän aikaa sitten yhteen blogipostaukseeni. Kommentoija totesi: ’Miksi mennä tällaisena aikana lomailemaan tuollaiseen paikkaan? Täydellistä itsekkyyttä.’ Saako siis korona-aikana lomailla kotimaassa vai ei?

Kommentti herätti minussa monenlaisia ajatuksia ja tunteita ja tänään on hyvä päivä avata niitä teille, armaille lukijoilleni. Ai miksi tänään? No siksi, että hallitus teki uusia korona-linjauksia ja -päätöksiä, enkä niistä oikein saanut selkoa. Saitko sinä?

yksilönvapaudesta ja -vastuusta

Vapauteni ja itsemääräämisoikeuteni ovat aina olleet minulle todella tärkeitä. Olen syntynyt ja kasvanut Suomessa jossa jokaisella meillä on vuosiansioihin, ihonväriin, uskontoon tai sukupuoleen katsomatta oikeus olla juuri sitä mieltä ja tehdä juuri sitä mitä haluamme. Tästä vapaudesta seuraa vastuu ja olen sitä omassa elämässäni joutunut ja tottunut kantamaan. Etenkin vapaa-aikana haluan mennä sinne minne mieli ja mieliteot minut johdattavat. Paikanvaihdosta seuraa automaattinen ja välitön arkirutiineista irtoaminen ja siksi olen elämässäni paljon matkustanut.

yhteisvastuu

Viime maaliskuun jälkeen olemme eläneet pandemian aiheuttamassa poikkeustilassa. Etätyöt, etäkoulu, etäsuhteet, koko elämästämme on tullut etäelämää ja tämä etäeläminen aiheuttaa monelle elinkeinolle suuria haasteita. Me suomalaiset olemme osoittaneet pystyvämme tällaisessa tilantessa kantamaan yhteisvastuuta ja kansakuntana olemme pärjänneet koronan kanssa todella hyvin verrattuna moneen muuhun maahan.

Yksilötasolla minä olen käynyt kolme kertaa testissä ja pystynyt jatkamaan elämääni – niin työ- kuin yksityiselämää – ihan tyydyttävällä tavalla. Olen toiminut minulle annettujen selkeiden ohjeiden mukaisesti, yhteisen edun oman etuni edelle asettaen. Ja näin aion tehdä jatkossakin, toimia järkevästi ja turvallisesti, olla kaikin keinoin tuottamatta kanssaihmisilleni riskejä. Mutta, kyllähän meidän sentään pitää elää saada, eikö?

onko korona kotona turvallisempi kuin matkalla?

Vietiin ennen joulunaikaa muutaman päivän Järvisydämessä. Pidin turvaetäisyydet, käyttäydyin fiksusti, pesin ja desinfioin käteni. Kohtasin päivän aikana vähemmän ihmisiä kuin kotona ollessani. Enkä saanut koronaa. Mutta blogini kommentoija oli sitä mieltä, että matkani osoitti täydellistä itsekkyyttä. Menen töihin julkisilla, eikä kukaan sano mitään. Lumihangessa on hankala pyöräillä. Minä olen sitä mieltä, että se, että matkustamme – turvallisesti toki – ja käytämme palveluja – turvallisesti – ovat ainoa tapa pitää tämä maa pyörimässä.

Toivon, että rokotukset ja aika mahdollistavat sen, että palaamme avoimempaan yhteiskuntaan jossain vaiheessa, mahdollisimman nopeasti. Uskon, että kestää pitkän tovin että palaamme samanlaisiin käytösmalleihin kuin ennen koronaa. Mutta sitten kun se aika tulee, niin toivon, että meillä on yhteiskunta jossa on olemassa yrittäjiä, palveluyrityksiä, matkakohteita, kylpylöitä, perheyrityksiä, kauppoja, kampaamoja. Haluan, että meillä on elinvoimainen ja iloinen Suomi. Ja siksi minun mielestäni korona-aikana saa matkustaa kotimaassa. Fiksusti ja turvallisesti.

Kuvat / Vestigevisions / Tuomas Hamäläinen / Korut Viaminnet *saatu blogin kautta

Mitä mieltä sinä olet? Pitäisikö pysyä neljän seinän sisällä ja odottaa, että paha virus katoaa?

 

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Yksi kommentti

  1. Leena kirjoitti:

    Jonkunlainen terve järki mielessä pitäminen, mielestäni ei ole tarve/syytä kotoilla 24/7 vaan pyrkiä nauttimaan asioista siinä rajoissa kuin voi.
    Ärsyttää kun kaikki teatterit ja pienetkin konsertit ym. on peruttu. Eikö niitä vois pitää niin että on isot turvavälit, maskipakko jne. Tuollaisissa tilaisuuksissa tuskin on korona pahemmin vaihtanut omistajaa..

    Sulla on kuvissa kiva asu ja näytät tosi nätiltä ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *