Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Näin vältät joulustressin

HILLITSE JOULUSTRESSI

Joulu on Jeesuksen syntymän ja rakkauden juhla. Siitä huolimatta moni kärsii suunnattomasta joulustressistä. Tämä suurimmaksi osaksi aivan turhaa. Pohdin hieman vinkkejä, miten pahinta joulustressiä voisi välttää ja halusin jakaa ne teidän kanssanne. Jouluun on viikko aikaa ja nyt voi antaa vielä mielelle mahdollisuuden rauhoittua niin, että voit nauttia yhdestä vuoden tärkeimmästä juhlasta rauhallisena täysin siemauksin.

LOPETA LAHJASTRESSI

Lahjojen antaminen on mielestäni ihanaa. Jos minulla olisi rajattomasti rahaa käytettävissä hankkisin ystävilleni kaikenlaisia lahjoja autoista taloihin ja lomamatkoihin, nauttisin niiden antamisesta. Kuitenkin lahjat joutuu ja kannattaa ostaa olemassa olevan budjetin mukaan, eikä tuntea huonoa omaatuntoa siitä jos kaikille kenelle haluaisi ei pysty tai ehdi hankkimaan lahjaa.  Lahjastressi on varmasti yksi suurimpia joulustressin aiheuttajia, kuitenkaan monikaan ei ajattele mitään pahaa lahjattomuudesta. Läheiset ihmiset kyllä tietävät paikkansa sydämmessäsi ilman jättiläismäistä lahjavuorta. Olen hankkinut tänä vuonna lahjat vain muutamille ihmisille, unohtamatta silti lähimmäisiäni. Muistaminen, vaikkapa vain soitto joulun aikaan voi virkistää monen ihmisen mieltä.

OTA HAPPEA

Vihdoinkin saimme tänne Helsinkiin lunta, ainakin hetkeksi. Sää on raikas ulkoiluun ja ulkoilu vähentää tutkitusti stressiä ja myös joulustressiä. Ota happea, katsele ympärillesi ja tee pitkä kävelylenkki. Kerran eräs viisas ihminen sanoi minulle, että ihmiset joka kävelevät paljon ovat onnellisempia. Se pitää minusta paikkansa, kävely on hyvä ja tehokas liikuntamuoto ilman suurta suorittamisen tuntua. Kävely tekee onnellisemmaksi. Pysy raikkaana ja levänneenä näin joulusta tulee hyvä. Ole hetkessä läsnä ja kohtaa itsesi. Mieti mitkä asiat ovat joulussa tärkeimpiä ja keskity olennaiseen. Arki on usein kaukana hyvinvointikuplasta, mutta olisiko jouluna aikaa voida hyvin.

OLE ARMOLLINEN

Joulua voi viettää monella tapaa, ei ole yhtä oikeaa tapaa. Jos haluat tehdä jotain valtavirrasta poikkeavaa jouluna, sinulla on siihen oikeus. Joulupöydän ei tarvitse näyttää samalle kuin muilla, eikä kuusta tarvitse laittaa olohuoneen tukkeeksi jos se ei sinusta sinne sovi. Joulusiivous tekee kodista toki miellyttävän, mutta helpottaisiko joulustressiä jos siivoaisit vain sen verran kuin tarvitsee. Kynttilät luovat tunnelmaa, eikä kynttilänvalossa näy jokainen pieni tahra lasipinnoilla.

OTA ITSELLESI AIKAA

Usein joulu mielletään antamisen juhlaksi. Ollaan muita varten ja kestitään muita ihmisiä. Muista antaa omaa aikaa myös itselle ja pidä huolta ettet vain suorita joulua vain hääräten ruokapatojen äärellä. Myös sinulla on oikeus ottaa itsellesi aikaa ja voida hyvin. Ole kiitollinen ympärillä olevasta ja anna anteeksi pienistä. Joulustressi koostuu usein turhista paineista ja olettamuksista, päästä niistä irti ja ota rennosti.

Iloa, valoa ja rauhaa valmistautumiseen.

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *