Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kissani Puntus

Ajattelin näin kesän lopuksi esitellä merkityksellisen ja tärkeän hahmon elämässäni joka on jakanut kanssani niin elämäni valoisat päivät kuin myös ne hetket jolloin valon sijaan ympärilläni on ollut varjo. Tuo otus on Herra Puntus, iloinen ja pirteä varhaiseen teini-ikään ehtinyt bengalikissa, Herra Puntus, koko nimeltään Kissalehdon  Da Capo. Puntus täyttää lokakuun kuudes päivä 13-vuotta.

Bengalikissa – kesytetty versio leopardikissasta

Tiedoksi niille joille bengalikissa ei ole tuttu, että kyseessä on niin sanottu hybridikissarotu, joka on syntynyt kotikissan ja aasialaisen lepoparidkissan risteytyessä. Rekisteröidyillä bengaleilla kuten Puntus,  ALC esi-isä tai -äiti on aina vähintään viiden sukupolven päässä. Puntus on siis osittain villikissa. Rotu on melkoisen uusi, sen alku oli 1960-luvulla Yhdysvalloissa. Ensimmäiset bengalit on rekisteröity vuonna 1984. Suomessa bengaleita on ollut vuodesta 1997 lähtien.

Bengalit ovat sosiaalisia, kovasti juttelevia, voimakkaan atleettisia ja ulkonäöltään kovin vaikuttavia, sillä niiden turkin kuviointi on uskomattoman upea. Bengaleilla on kaksi peruskuviointia — täplikäs klassinen leopardi sekä marmori. Puntus on marmori ja  hänen turkissaan on myös aivan erityinen kimallus, jota kutsutaan glitteriksi.

Bengalikissa

Puntus vauvana ja nuorena.

Sosiaalinen ja leikkisä luonne – paljon mielipiteitä

Puntus-herra on rotunsa loistava edustava. Hän juttelee kovasti, hänellä on voimakas mielipide melkein kaikista asioista maan ja taivaan välillä. Etenkin ruoka ja siihen liittyvät asiat ovat lähellä hänen sydäntään – raaka kana on herkkua jota hänen mielestään tarjoillaan ehkä oikea määrä kerrallaan, mutta hiukan liian harvoin. Puntus osallistuu myös kaikkiin kodin askereisiin mielellään, ellei sitten ole nukkumassa. Varsinkin lakanoiden vaihto on Puntuksen lempipuuhaa. Puntus tykkää myös vedestä ja usein hakeutuu suihkun lähelle sen ollessa päällä. Myös suihkusta suoraan juominen on kuulunut Puntuksen harrastuksiin ajoittain. Puntus ei ole varsinaisesti sylikissa, mutta yksi minkä se vaatii heti saatuaan ruokaa on, että menen pitkälleen makuulle niin, että Puntus voi kiivetä päälleni makaamaan koko pituudeltaan. Uskomatonta, että Puntus on kissan iässä 90-vuotias, nimittäin se jaksaa leikkiä ja temmeltää edelleen.

Bengalikissa

Puntus ja korvatulppapakko

Syömisen ohella Puntuksen mielipuuhia ovat nukkuminen. Lähinnä päivisin. Sillä kuten esi-isänsä, on Herra Puntus öisen viidakon valtias ja silloin hän on paitsi valveilla, niin myös leikkisällä tuulella. Kotonamme käykin öisin melkoinen meininki kun jokainen paikka, etenkin sellaiset paikat jossa on jotain lattialle pudotettavaa, on käytävä tutkimassa. Puntus ja hänen yölliset leikkinsä ovatkin yksi syy miksi nukun korvatulpat korvissani, vain siten voin nauttia [lähes] keskeytymättömistä yöunista. Tosin jos on pakko saada hereille, Puntus pystyy herättämään ja tulee naukumaan täysillä korvan juureen. Puntus vaatii myös nukkuessaan sängyssä ihokosketuksen ja kokonaisen ihmisen tilan, jos sitä ei ole Puntus sen ottaa.

Bengalikissa

Tämä on yksi Puntuksen lempiasennoista!

Leopardin sukulaisen vaikutus sisustukseen

Kun asuu toisen kanssa niin kodin sisustus on kompromissi molempien mausta ja tyylistä. Puntus tykkää viherkasveista, niin paljon, että niiden mutustelu on mielestään kovin hauskaa ja herkullista. Siksi meillä ei ole kotona viherkasveja. Puntus on myöskin kova nukkumaan – siksi tyynyjä, vilttejä, pehmeitä ja mukavia pintoja pitää olla paljon. Sekä tietysti ne tuikitärkeät manikyyri-vehkeet, Puntus osaa hienosti teroittaa kyntensä sitä tarkoitusta varten hankittuun laitteeseen – näin huonekaluihin ei synny vaurioita.

Herra Puntus on ihana – rakastava ja lämmin kumppani

Se mikä Puntuksessa on kuitenkin tärkeintä on se, että se on todella ihana. Monella tavalla. Se jaksaa aina kuunnella, Puntus on terapeutti. Ja toisaalta muistuttaa, että elämää helpottaa jos välillä keskittyy vain perusasioihin. Nukkumiseen. Ruokailuun. Liikuntaan. Läheisyyteen. Jutteluun. Niissä Puntus on aivan maailman paras. Olen suunnattoman iloinen siitä, että olen saanut jakaa elämäni Herra Puntuksen kanssa – toivon, että hän ajattelee samoin!

Puntuksen Instagram TÄÄLLÄ!

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *