Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kiitollisuus

Suomen kesä on parhaimmillaan ja olen saanut nauttia siitä parhaalla mahdollisella tavalla. Viikonloppuna juhlittiin valmistujaisiani kaveriporukalla. Käytiin Suomenlinnassa picnikillä, Farangissa syömässä ja yövyttiin yksi yö Clarion-hotellissa. Ihan kuin olisin ollut jollain pidemmälläkin lomalla. Tuollainen yhden yön irtiotto kotoa, irrottaa kummasti normaalista. Meillä on ihan huippu kaveriporukka ja oli ihan mahtavaa, että tosi moni pääsi paikalle. Todella hyviä ystäviä on tullut tasaisesti elämän varrelta, pisimmät lapsuudesta ja tuoreimmat opiskeluajalta. Kiitos, että pääsitte paikalle.

Tämä siirtymävaihe opiskelusta täysipäiväiseen työelämään on ollut oikeastaan todella hienoa aikaa. Olen saanut lomailla kunnolla ja rauhassa siirtää ajatukseni tulevaan. Olen saanut pohtia mitä elämältä haluan ja saanut aikaa tehdä siihen liittyviä päätöksiä rauhassa. Olen täysin valmis siirtymään eteenpäin. Ennenkaikkea olen kiitollinen.

Kiitollisuus

Kiitollisuus on pinnalla ja hyvä, että siitä puhutaan. Joskus saattaa tuntua, että kiitollisuus on loppuun koluttu aihe ja aitoa kiitollisuutta on vaikea löytää. Kiitollisuus on kuitenkin suuri voimavara arjessa ja siitä saa kummuttua paljon hyvää energiaa arkeen. Olin hiljattaen kuukauden Tansaniassa ja näin läheltä sen miten suurella osalla ihmisistä ei ole mitään mikä on meille, lähes kaikille suomalaisille itsestäänselvyys. Koti, koulutus ja riittävä ravinto on suurimmalle osalle itsestäänselvyys. Kiitollisuus pienistä arjen asioista palkitsee ja tekee elämästä iloisempaa. Viime viikonloppuna tunsin suurta kiitollisuutta ja iloa siitä kaikesta mitä koin.

Kiitollisuutta voi opetella

Kiitollisuus riippuu usein asenteesta ja sitä voi opetella. Pienillä asiolla saa elämästä tehtyä laadukkaampaa. Menemällä kahville ulos, muuttamalla työpistettä viihtyisämmäksi. Suhtautumalla pieniinkin ilon aiheisiin positiivisesti. Asiaa helpottaa pohtiminen ja kiitoksen sanominen ääneen. Esimerkiksi, miten koet kiitollisuutta, mistä olet kiitollinen tänään, mistä halusit kiittää läheisiäsi? Nyt kun minulla on ollut aikaa olen miettinyt paljon, mistä kaikesta voin olla kiitollinen. Olen myös pohtinut negatiivisia tuntemuksia ja sitä mistä ne johtuvat. Voisiko elämässä muuttaa jotakin? Lopulta jokainen meistä on oman onnensa seppä, joten välillä on hyvä miettiä välillä minkälaisista palasista elämänsä rakentaa. Joskus ajaudumme huomaamattamme tilanteisiin, jotka sotivat omia arvojamme vastaan. Silloin on syytä pohtia mikä elämässä on sellaista hyvää ja kiitollisuutta aiheuttavaa ja mikä taas sellaista mitä tulisi muuttaa.

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *